26.1 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Λιούις στο basketa.gr: “Δεν κρατιέμαι για το BCL”

Για κάθε παίκτη που αγωνίζεται σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση, τα παιχνίδια του σε αυτήν είναι το “σκαλοπάτι” για την εξέλιξη αλλά και τη μεγαλύτερη προβολή του. Όλοι λίγο-πολύ το βλέπουν έτσι και πολύ περισσότερο οι Αμερικανοί. Ο Τζέκουαν Λιούις ετοιμάζεται για την παρθενική συμμετοχή του στο BCL και μιλώντας στο basketa.gr δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του.

 

 

Ο 25χρονος γκαρντ είπε ενόψει της έναρξης της προσπάθειας του ΠΑΟΚ στο BCL, την προσεχή Τρίτη απέναντι στην Μπεσικτάς στην Πυλαία: “Η ευκαιρία είναι για όλους μεγάλη. Για μένα είναι πολύ, πολύ... πολύ μεγάλη η πρόκληση. Αλήθεια, ανυπομονώ να αρχίσουν και αυτά τα παιχνίδια. Το επίπεδο της διοργάνωσης είναι πολύ υψηλό και χαίρομαι που θα αντιμετωπίσω πολύ καλούς παίκτες και πολύ δυνατές ομάδες. Έτσι άλλωστε γίνεται καλύτερος κανείς, μέσα από αυτόν τον ανταγωνισμό και να φτιάχνεις το όνομα σου”.

 

 

Ο Αμερικανός γκαρντ μας συστήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Κύμης. Έδειξε στοιχεία χαρισματικού πασέρ, φτάνοντας τρεις φορές στις 11+ ασίστ σε 16 παιχνίδια Πρωταθλήματος και κλείνοντας την παρουσία του στην ομάδα της Εύβοιας με μέσο όρο 5,69 ασίστ. Στα δύο πρώτα παιχνίδια του φετινού Πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, κόντρα στον Άρη και τη Λάρισα, είχε 15 ασίστ. Έγινε μάλιστα μόλις ο 8ος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ με διψήφια επίδοση -είχε 10 κόντρα στη θεσσαλική ομάδα: “Δώσαμε δύο παιχνίδια Πρωταθλήματος, ένα εκτός και ένα εντός έδρας. Είναι εύκολο να καταλάβεις ότι ο κόσμος ζει με πάθος το παιχνίδι. Πραγματικά χάρηκα και τα δύο παιχνίδια μας, τόσο αυτό με τον Άρη παρότι παίζαμε απέναντι σε ένα κοινό που ήταν εναντίον μας, όσο και απέναντι στη Λάρισα που παίξαμε μπροστά στον κόσμο μας”.

 

 


Ο Λιούις αισθάνεται ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια πρόκληση στην καριέρα του: “Σε αυτό το επίπεδο, ναι είναι είναι μία πρόκληση για μένα, αφού στην πραγματικότητα αυτή είναι η πρώτη μου σεζόν στην Ευρώπη. Πέρσι έπαιξα στο δεύτερο μισό της περιόδου στην Κύμη, όμως τώρα αρχίζω να προσαρμόζομαι στα διαφορετικά δεδομένα του παιχνιδιού. Είναι η πρώτη, γεμάτη χρονιά μου εδώ και το χαίρομαι”.

 

 


Ο Κώστας Φλεβαράκης έχει αναφερθεί στην ανάγκη να καταφέρει ο Λιούις να ισορροπήσει μεταξύ του παιχνιδιού με ένστικτο και του διαβάσματος του: “Το παιχνίδι που παίζεται στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη είναι διαφορετικό από αυτό που είχα συνηθίσει. Προσεγγίζεται με διαφορετικό τρόπο. Εγώ μαθαίνω καθημερινά και με βοηθάει σε αυτό ο “Άπο” -σ.σ. ο Απόλλων Τσόχλας που έχει αναλάβει καθήκοντα και... δασκάλου. Μου δείχνει τις θέσεις στις οποίες πρέπει να βρίσκομαι κατά περίσταση, έτσι ώστε να βρίσκω καλύτερα τους συμπαίκτες μου και να τους αξιοποιώ”.

 

 


Στις πρώτες εβδομάδες ζωής του στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, ο Λιούις δείχνει να αισθάνεται καλά: “Η πόλη είναι φανταστική. Είναι ένα όμορφο μέρος για να μένεις με ωραίους ανθρώπους. Παράλληλα όμως βρίσκομαι και σε ένα πολύ καλό περιβάλλον, αυτό του ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι της ομάδας είναι διαρκώς δίπλα μας, οι συμπαίκτες μου είναι ωραίοι τύποι, οι προπονητές μας κάνουν καταπληκτική δουλειά. Γενικότερα είναι ένα περιβάλλον που σου δίνει ενέργεια για να κάνει τη δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς, σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου”.

 

 

Καταλήγοντας, είπε γι' αυτά που περιμένει σε αγωνιστικό επίπεδο: “Περιμένω μεγάλα πράγματα από τον ΠΑΟΚ παρότι ξέρω ότι είναι μια σεζόν ανοικοδόμησης. Έχουμε δημιουργήσει μία ομάδα με καλούς παίκτες, με κομμάτια που συνθέτουν μία εικόνα που με κάνει να αισιοδοξώ”.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ