13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λιν: «Ο κόσμος χρειάζεται το μπάσκετ»

Η Κίνα δείχνει να βγαίνει από την κρίση του κορονοϊού και η καθημερινότητα να επανέρχεται σιγά σιγά στην πρότερη κατάστασή της. Το πρωτάθλημα αναμένεται να επαναρχίσει τον Απρίλιο, έστω και κεκλεισμένων των θυρών, με τους ξένους παίκτες να έχουν ήδη αρχίσει να επιστρέφουν.

Ο Τζέρεμι Λιν ήταν από τους πρώτους που επέστρεψαν στην ασιατική χώρα, στην οποία ξέσπασε ο ιός COVID-19, πριν εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο 31χρονος γκαρντ των Ντακς Πεκίνου αισθάνεται πλέον ασφαλής στην κινεζική πρωτεύουσα, αν και προς το παρόν οι προπονήσεις του θα περιοριστούν εντός της οικείας του. «Η ασφάλεια επέστρεψε στο Πεκίνο και πάμε να τελειώσουμε τη σεζόν. Τώρα, ο κόσμος το χρειάζεται περισσότερο από ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αμερικανός πρώην NBAer, όπως και όλοι οι ταξιδιώτες στην Κίνα, χρειάστηκε να μπει σε καραντίνα δύο εβδομάδων βάσει των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση της χώρας. Μόνο όταν περάσει το εν λόγω χρονικό διάστημα θα μπορέσει να συμμετάσχει στην προετοιμασία της ομάδας του. Ο ίδιος δεν έδειξε να ενοχλείται από το μέτρο κι ας μη νοσεί. «Προπονούμε στο δωμάτιό μου», παραδέχθηκε για την καθημερινότητά του, η οποία δεν έχει αλλάξει και πολύ εν συγκρίσει με τους προηγούμενους δύο  μήνες -από όταν διακόπηκε το CBA- οπότε ήταν στις ΗΠΑ και απλώς έκανε ατομικές προπονήσεις. «Ήταν δύο υπέροχοι μήνες προπόνησης στο γυμναστήριο. Το μπάσκετ δεν ήταν ποτέ πιο ανούσιο μέχρι τότε», παραδέχθηκε.

Ο Τζέρεμι Λιν, πριν από τη διακοπή του κινεζικού πρωταθλήματος, πρόλαβε να παίξει σε 31 αγώνες με τις «πάπιες» έχοντας κατά μέσο όρο 24,2π., 5,8 ριμπάουντ, 5,8 ασίστ και 1,8 κλεψίματα. Οι Ντακς Πεκίνου βρίσκονται σε… τροχιά πλέι οφ, καθώς με ρεκόρ 19-11 ισοβαθμούν στην τέταρτη θέση με άλλες τέσσερις ομάδες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ