14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λιακόπουλος στο Basketa.gr: «Έφυγα από την Α1 για να χαίρομαι το παιχνίδι»

Ο Νίκος Λιακόπουλος ήταν ο πρωταγωνιστής της τεράστιας νίκης του Διαγόρα Δρυοπιδέων επί του ΠΑΟΚ, που έστειλε την ομάδα από το Αιγάλεω στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο «αειθαλής» 36χρονος γκαρντ που χθες (9/11) ήταν ασταμάτητος μίλησε στο Basketa.gr για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του, τη συνέχεια του Διαγόρα σε Κύπελλο και πρωτάθλημα, τους λόγους που αγωνίζεται στην Α2 ενώ τα νούμερά του και η εικόνα του λένε... άλλα και τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα γυρνούσε στην Α1.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Λιακόπουλος στο Basketa.gr

Αρχικά συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη της ομάδας και την εμφάνισή σε ατομικό επίπεδο. Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα αυτή τη στιγμή; Θα το γιορτάσετε κάπου όλοι μαζί;

«Το συναίσθημα δεν μπορεί να είναι άλλο πέρα από αυτό της χαράς και της ικανοποίησης. Δεν ξέρω ακόμα πως θα το γιορτάσουμε αλλά πιστεύω κάτι θα κάνουμε όλοι μαζί».

Τρίτη ομάδα της Α1 που αποκλείει ο Διαγόρας μετά από Λάρισα και Πανιώνιο και μάλιστα αυτή τη φορά μιλάμε για ένα μέγεθος όπως ο ΠΑΟΚ ακόμα κι αν δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση, πιστεύεις ότι η θέση της ομάδας είναι στην Α1;

«Δεν θέλω να το πω αυτό. Άλλες διοργανώσεις, άλλες συνθήκες. Όταν παίζεις απέναντι σε ομάδες της Α1 το κίνητρο είναι μεγαλύτερο αλλά είναι και πολύ λιγότερο το άγχος αφού δεν έχει να χάσεις κάτι πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον ΠΑΟΚ που σε ότι κατάσταση και να βρίσκεται παραμένει πολύ μεγάλη ομάδα. Εμείς έπρεπε να συνέλθουμε από τη «σφαλιάρα» της Τετάρτης από τον Χαρίλαο Τρικούπη για το πρωτάθλημα της Α2, που είναι και ο πρώτος μας στόχος, και βγάλαμε αντίδραση σε αυτό το ματς αλλά σίγουρα δεν περιμέναμε νίκη με τόσο μεγάλη έκταση κιόλας».

Σε ατομικό επίπεδο πραγματοποίησες μία φοβερή εμφάνιση (20 π., 9 ασίστ) επιπέδου Α1. Πιστεύεις είτε μέσω του Διαγόρα είτε ατομικά ήρθε η ώρα της επιστροφής σου στην κορυφαία κατηγορία της χώρας;

«Από την Α1 δεν έφυγα επειδή έπρεπε να φύγω ή επειδή είχε έρθει η ώρα να φύγω. Ήταν μία συνειδητή απόφαση η οποία στηρίζεται στο γεγονός ότι θέλω να χαίρομαι το παιχνίδι και πιστεύω ότι και η εικόνα μου αυτό δείχνει. Παίζω και το χαίρομαι πραγματικά γι'αυτό νομίζω βγαίνει και αυτό το αποτέλεσμα».

Τί ήταν αυτό που σε εμπόδιζε να χαρείς το μπάσκετ στην Α1;

«Όταν έφυγα από την Κηφισιά και πήγα στον Φάρο Κερατσινίου, το έκανα επειδή εκεί ήταν προπονητής ο Βαγγέλης Τσάπας και υπήρχαν παίκτες που θεωρώ οικογένειά μου, όπως εξάλλου θεωρώ και το Νάσο Χούμπαυλη με τον οποίο έχω εξαιρετική συνεργασία. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όσο μεγαλώνεις θες να χαίρεσαι τα πράγματα που κάνεις μαζί με ανθρώπους που νιώθεις πολύ κοντινούς σου όχι με «ξένους».

«Όλοι όσοι παίζουμε στο Διαγόρα έχουμε βρεθεί συμπαίκτες σε διαφορετικές ομάδες σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το οικογενειακό κλίμα εξάλλου είναι που φέρνει και επιτυχίες σαν τη σημερινή κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ήθελα να παίζω μπάσκετ με τους φίλους μου χωρίς να με ενδιαφέρει η ομάδα ή η κατηγορία στην οποία αγωνίζομαι και γι' αυτό πήρα την απόφαση να φύγω από την Α1 και μόνο έτσι θα ξαναγυρνούσα εκεί. Για να διασκεδάσω και να χαρώ το μπάσκετ σε κορυφαίο επίπεδο μαζί με την παρέα μου».

Άρα ο στόχος σου είναι η επιστροφή στην Α1 μαζί με την «παρέα» όπως λες; Για το Κύπελλο έχεις καμιά προτίμηση στα ημιτελικά? 

«Ο στόχος της ομάδας είναι η Α1 αλλά είναι νωρίς να μιλάμε για άνοδο. Είμαστε ακόμα στην 5η αγωνιστική και βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Έχουμε δρόμο μπροστά αλλά αυτό που λες θα ήταν το καλύτερο και όπως είπα είναι ο μόνος λόγος που θα επέστρεφα στην Α1. Όσο για το Κύπελλο -για το οποίο λογικά είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός- εμείς το βλέπουμε σαν γιορτή, θα είμασταν τρελοί να πούμε ότι πάμε να το πάρουμε, όποιος αντίπαλος έρθει θα είναι δυνατός και εμείς θα κοιτάξουμε να το χαρούμε και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε όταν έρθει η ώρα, τώρα προέχει το ματς της Τετάρτης για το πρωτάθλημα».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ