17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Λεωνίδας Βαϊδάκης στο Basketa: «Να φέρουμε πίσω τον μπασκετικό κόσμο του Φαλήρου»

Ο ΑΟΠΦ είναι μια «ανάσα» από τη Γ' Εθνική μετά το θρίαμβο στην Νέα Σμύρνη επί του Μίλωνα και ο Λεωνίδας Βαϊδάκης μίλησε στο Basketa.gr για την επιστροφή που φαίνεται να έρχεται, το κατάμεστο Κλειστό στο ντέρμπι, την επιλογή να παίξει στην Α' ΕΣΚΑΝΑ για χάρη ενός μεγάλου πρότζεκτ και τη σχέση του με τον Αλέξη Παπαδάτο.

Οκτώ χρόνια μακριά από τις εθνικές κατηγορίες... ήταν πολλά για τον ΑΟ Παλαιού Φαλήρου. Ο ιστορικός σύλλογος, που κάποτε είχε βρεθεί κοντά στα μεγάλα σαλόνια της Basket League, αλλά αντί αυτών είχε «διαλυθεί», ψάχνοντας για πολλά χρόνια την ταυτότητά του, φαίνεται πως τελικά... το δρόμο του το βρήκε. Και το δήλωσε εμφατικά, νικώντας στο ντέρμπι κορυφής της Α' ΕΣΚΑΝΑ τον Μίλωνα, σε ένα κατάμεστο Κλειστό στην Νέα Σμύρνη, «κλειδώνοντας» επί της ουσίας την άνοδο στη Γ' Εθνική, αφού για να την χάσει, πρέπει ο ανταγωνιστής του να νικήσει και τους εννέα τελευταίους αγώνες, ενώ εκείνος πρέπει να χάσει τρία ματς, ενώ μετρά ήδη ρεκόρ 16-1 σε 17 ματς.

Σπουδαίο ρόλο σε αυτή την ιστορική, όπως δείχνει, επικράτηση, ήταν ο Λεωνίδας Βαϊδάκης. Ο έμπειρος γκαρντ άφησε, έστω και για λίγο, τις εθνικές κατηγορίες και μια σημαντική πορεία ετών με την Ένωση Ιλίου, για να στηρίξει ένα μεγαλόπνοο πλάνο με εκφραστή τον Αλέξη Παπαδάτο. Και μέσω του Basketa.gr, δείχνει την αυτοπεποίθησή του για την άνοδο, στεκούμενος στην ιστορικότητα των δύο συλλόγων, που έπαιζαν αντίπαλοι σε μια φανταστική ατμόσφαιρα στην Νέα Σμύρνη. «Να αρχίσω λέγοντας, ότι το Παλαιό Φάληρο και ο Μίλων είναι δύο μεγάλες ομάδες. Έχω ζήσει και την ομάδα μου στην Α2 Ανδρών ως φίλαθλος, αλλά και τον Μίλωνα στα μεγάλα σαλόνια, παίζοντας στην ακαδημία του. Το Παλαιό Φάληρο, λοιπόν, αξίζει να βρίσκεται στις εθνικές κατηγορίες και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, που έχουμε τη δυνατότητα να επαναφέρουμε το σωματείο εκεί. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν το πιο σημαντικό για εμάς και δε θα κρυφτώ, αλλά θεωρώ πως η άνοδος έχει κλείσει στην ουσία, έχοντας περάσει από μια έδρα με 1.500 άτομα στις εξέδρες και με τύμπανα. Το μόνο, που πρέπει να κάνουμε, είναι να είμαστε σοβαροί μέχρι το τέλος, παίρνοντας επτά νίκες το λιγότερο», ανέφερε ο ίδιος, που δεν έκρυψε και τη συναισθηματική φόρτιση που ένιωσε σε αυτό το περιβάλλον, ως προϊόν των τμημάτων υποδομής του Μίλωνα, λέγοντας ότι «στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Μίλωνα δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση, αλλά όταν μπήκα στο Κλειστό για το εκτός, την ένιωσα πραγματικά. Ήμουν σε αυτό το γήπεδο 10 χρόνια και το είχαν σαν σπίτι μου, βλέποντάς το γεμάτο. Είχα, όμως, το καθαρό μυαλό για τις σωστές αποφάσεις, κάτι που κατάφερα να ματαδώσω και στους συμπαίκτες μου. Είχαμε ψυχραιμία και τα καταφέραμε».

1.500 άτομα, λοιπόν, δημιούργησαν το σκηνικό για ένα σπουδαίο ντέρμπι. Ο Λεωνίδας Βαϊδάκης θεωρεί, ότι εφάμιλλη κατάσταση δύσκολα βρίσκεις στις εθνικές κατηγορίες. «Είναι η πρώτη μου χρονιά, ομολογώ, στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ κι έχω ζήσει παρόμοιες καταστάσεις στις εθνικές κατηγορίες. Η ατμόσφαιρα αυτή, ήταν κάτι σπουδαίο για τους νεότερους αθλητές της ομάδας, μια μεγάλη εμπειρία που μπορεί να μην ξαναζήσουν. Ο κόσμος του Μίλωνα ήταν πραγματικά καταπληκτικός κι έγινε ένα τρομερό ντέρμπι, που μάζεψε 1.500 κόσμο. Δεν μπορώ, αλήθεια, να σκεφτώ ματς χαμηλότερης εθνικής κατηγορίας για φέτος, που πέτυχε κάτι τέτοιο», τόνισε και... μιας και μιλήσαμε για τον κόσμο του Μίλωνα, έπρεπε να κάνει το δικό του σχόλιο και για αυτόν του ΑΟΠΦ, ελπίζοντας σε μεγαλύτερη κινητικότητα προσεχώς. «Με αυτή μας την επιτυχία θέλουμε, όντως, να φέρουμε πίσω τον μπασκετικό κόσμο του Φαλήρου. Το γήπεδο είναι ένα πραγματικό στολίδι και ευελπιστούμε να τραβήξουμε τον κόσμο με την παρουσία στις εθνικές κατηγορίες. Είναι σημαντικό να βλέπεις γεμάτα γήπεδα και τότε είναι, που βλέπεις το αντίστοιχο θέαμα. Θεωρώ, ότι οι παίκτες πήραν παλμό στο ματς με τον Μίλωνα από την εξέδρα», είπε.

Στο παιχνίδι, ο ΑΟΠΦ μετά το προβάδισμα του αντιπάλου του με 58-56, έκανε τα πάντα σωστά στις πολύ κρίσιμες στιγμές και επικράτησε. Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που τα καταφέρνει στις λεπτομέρειες και ο «μαέστρος» του εξηγεί, ότι «η ομάδα έχει δείξει χαρακτήρα και μέταλλο πρώτου και πρωταθλητή, μιας ομάδας που αξίζει να πάρει την άνοδο. Έχουμε μείνει κι άλλες φορές πίσω, σαν αυτό το ματς με τον Μίλωνα ή σε εκείνο του πρώτου γύρου με 15 πόντους, όπως και σε ένα άλλο με τον Πορφύρα. Καταφέραμε όλα αυτά στο τελευταίο παιχνίδι με τον Δορκοφίκη να χτυπά, τον Τσελεμπή άρρωστο και τον Τσορμπατσίογλου επίσης άρρωστο να παίζει, χωρίς να έχει κάνει προπόνηση».

Γιατί, όμως, μετά από μια καριέρα στις εθνικές κατηγορίες, διάλεξε το Παλαιό Φάληρο ως επόμενο «σπίτι» του, έστω κι αν η Α' ΕΣΚΑΝΑ αποδεικνύεται ένα περαστικό «μονοπάτι» για τον ίδιο; «Έπαιξε ρόλο η προσέγγιση του προπονητή, τον οποίο γνώριζα ως αντίπαλο και προπονητή του Ικάρου Νέας Σμύρνης, καθώς και της διοίκησης. Μου έδειξαν ένα πλάνο διαρκείας, μου έδειξαν το Κλειστό και έφτιαχναν ήδη ένα ρόστερ γεμάτο και πολύ δυνατό, με καλούς ταλαντούχους αθλητές, αλλά και άλλους με εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες. Η ομάδα, επίσης, βγάζει υγεία και για όλους αυτούς τους λόγους διάλεξα να έρθω στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ για το Παλαιό Φάληρο», απάντησε, προσθέτοντας για τον κόουτς Παπαδάτο, ότι «έχει πνεύμα νικητή. Παθιάζεται πολύ, δε θέλει να χάνει με τίποτα και μας το έχει μεταδώσει. Για αυτό το λόγο, νομίζω πως δείχνουμε αυτό τον χαρακτήρα στο παρκέ. Δε γίνεται να παίξεις διαφορετικά, με τέτοια καθοδήγηση».

Ένα πλάνο με φιλοδοξίες, λοιπόν, που δημιούργησε ήδη «κορμό» παικτών κι έχει το δικό του «αρχιτέκτονα». Αρκεί αυτό, για να μείνει για καιρό ένας αθλητής. Με τον τρόπο του, ο Λεωνίδας Βαϊδάκης συμφωνεί, επισημαίνοντας πως «εύχομαι να πάνε όλα καλά. Έχουμε θέσει, ήδη, κάποιες βάσεις, με παιδιά έμπειρα που γνωρίζουν τη Γ’ Εθνική και νεότερους, που μπορούν να σταθούν σε αυτή, μιας και το επίπεδό της έχει πέσει με τα χρόνια. Αν δεις την φετινή Γ’ Εθνική, σε όλο τον Νότο δεν ξεχωρίζω άλλες ομάδες, πέραν του Αιγάλεω, της Μεγαρίδας και του Ιωνικού ΝΦ στον 1ο όμιλο. Θα μπορούσαμε, λοιπόν, να κρατηθούμε και με το φετινό ρόστερ, ενώ με προσθήκες την επόμενη σεζόν μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ