23.7 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Λευκή σημαία ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ευρωλίγκα

Η άφιξη του Τζόρντι Μπερτομέουν στην Αθήνα για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», η θερμή υποδοχή από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο χθεσινό γκαλά και η αναμενόμενη παρουσία του κομισαρίου της Ευρωλίγκας το βράδυ, σήμερα και αύριο, στο ΟΑΚΑ δείχνουν από μόνα τους αλλαγή πλεύσης. Η είδηση που έφτασε από την Βαρκελώνη για πάγωμα όλων των ποινών που είχαν επιβληθεί από την Ευρωλίγκα στον ισχυρό άνδρα του «τριφυλλιού» επιβεβαιώνει πως γίνεται προσπάθεια να αλλάξουν σελίδα.

Ο Παναθηναϊκός φερόταν το καλοκαίρι αποφασισμένος να αφήσει την Ευρωλίγκα για το Basketball Champions League, κίνηση στην οποία δεν προχώρησε, παραμένοντας στην διοργάνωση στην οποία αγωνίζεται από το 2001. Η άφιξη του Μπερτομέου συνοδεύτηκε από μια είδηση που ακόμη μένει να γίνει επίσημη, για πάγωμα των ποινών που έχουν επιβληθεί στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο από την περίοδο 2017-18.

Ο Γιαννακόπουλος έκανε την κίνησή του ζητώντας ουσιαστικά συγνώμη για δηλώσεις και κινήσεις που είχε κάνει και από την πλευρά της η Ευρωλίγκα φαίνεται διατετεθειμένη να κλειδώσει τις ποινές που του είχε επιβάλλει στο συρτάρι. Ποινές που ήταν βαριές οικονομικά (δύο πρόστιμα των 160.00 και των 250.000 ευρώ) και επιλέον στερούσαν την δυνατότητα από τον Γιαννακόπουλο να δει την ομάδα του από κοντά (ή οποιονδήποτε αγώνα) για ένα χρόνο. Σε πρώτη φάση αναμένεται να δώσει το «παρών» στον πρώτο εντός έδρας αγώνα της σεζόν για την Ευρωλίγκα με αντίπαλο την Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 11 Οκτωβρίου.

Το επόμενο βήμα που θα πρέπει να γίνει για να μπορέσει να γίνει αυτό, είναι να επισημοποιήσει η Ευρωλίγκα αυτό που τώρα «διαρρέει» ως είδηση από την Βαρκελώνη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ