20 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Λερναία Υδρα ο Προμηθεας στη Χαλκίδα

Τι και αν είχε τρεις ξένους μείον ο Προμηθέας ;  Πέρασε νικηφόρα  (73-68)  από την έδρα της φορμαρισμένης Κύμης και συνεχίζει να φλερτάρει με την τετράδα.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ταξίδεψε στη Χαλκίδα χωρίς τους  Μοχάμεντ Φαγιέ και Μίλαν Μιλόσεβιτς (ο τραυματισμός των οποίων αποδείχθηκε πιο σοβαρός αφού δεν είχαν παίξει ούτε κόντρα στον Παναθηναϊκό) αλλά και τον  Τούρε Μέρι που πλέον δεν υπολογίζεται και αναμένεται μάλιστα να αποκτηθεί ο αντικαταστάτης του.

Στην αποστολή μάλιστα ενσωματώθηκαν τρεις έφηβοι, οι νεαροί Γκάτζιος, Σανδραμάνης και Μαντζούκας.  Παρ' όλα αυτά η ομάδα της Πάτρας θύμιζε Λερναία Υδρα, αφού για κάθε απόντα έβγαζε και δύο νέους, και με μια εξαιρετική εμφάνιση έφυγε με σπουδαίο "διπλό".

Οι Πατρινοί που πέτυχαν την 11η νίκη τους εφέτος (5η μακριά από την Πάτρα) πήραν από την αρχή σημαντικό προβάδισμα με 13 πόντους από το πρώτο δεκάλεπτο  (25-12) έχοντας δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην άμυνα της Κύμης.  Με ακριβώς ίδια διαφορά πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο (42-29 ο Προμηθέας που είχε φτάσει και στο +15 στο 16ο λεπτό του αγώνα, όταν και προηγήθηκε 38-23).

Σαλούστρος και Ελις "πυροβολούσαν" κατά ριπας με τους γηπεδούχους να είναι εγκλωβισμένοι και να βρίσκονται ακόμα και με 20 πόντους πίσω στο σκορ (43-63  στο τελευταίο λεπτό του τρίτου δεκαλέπτου).

Η αντεπίθεση της Κύμης στην τελευταία περίοδο επίτρεψε στο συγκρότημα του Γιάννη Καστρίτη να μειώσει σε 64-70 με τέσσερις πόντους του Κάιζερ, ενάμιση λεπτό πριν το τέλος αλλά εκεί ο Σαλούστρος με τρίποντο ουσιαστικά τελείωσε τη νίκη για τον Προμηθέα. 

Τα δεκάλεπτα: 12-25, 29-42, 45-63, 68-73.

Ανθρωπος του αγώνα: Ο Νίκος Γκίκας μπορεί να μην ήταν πρώτος σκόρερ (τον ρόλο αυτό είχαν οι Ελις και Σαλούστρος) αλλά έκανε ένα τρομερά μεστό παιχνίδι και αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο για τη νίκη της ομάδας του. Εχοντας σημειώσει 8 πόντους, έχοντας μοιράσει 10 ασίστ, έχοντας μαζέψει 6 ριμπάουντ έχοντας 3 κλεψίματα ενώ έκανε και 3 λάθη.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Οι 10 παραπάνω ασίστ (23 έναντι 13) του Προμηθέα και το τραγικό ποσοστό 26% στα τρίποντα (6/23) της Κύμης έπαιξαν το ρόλο τους.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ: 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ