21.8 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Λενάμ: «Δεν είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα αλλά τους κάναμε περήφανους»

Ο προπονητής της Ντιζόν Λοράν Λενάμ δεν θα μπορούσε παρά να είναι περήφανος για τη νίκη της ομάδας του στο μικρό τελικό του Final 8 του Basketball Champions League με αντίπαλο τη Σαραγόσα.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του στη συνέντευξη Τύπου:

«Είναι μια καταπληκτική στιγμή αυτή για τη Ντιζόν που μόλις στο δεύτερο χρόνο που συμμετέχουμε στο Τσάμπιονς Λίγκ και μπήκαμε στην πρώτη τριάδα. Είπα στα αποδυτήρια ότι ενώ αυτό είναι το τέλος της προηγούμενης σεζόν ουσιαστικά είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να πετύχουμε κάτι καλό και στη νέα χρονιά. Αγωνιστικά ήταν σημαντικό ότι όταν ο αντίπαλός μας γύρισε την άμυνά του σε ζώνη, εμείς προσαρμοστήκαμε σε αυτήν και καταφέραμε να κρατήσουμε τη νίκη. Οι παίκτες μου έδειξαν μεγάλη βελτίωση, ειδικά με τον Ζουλιέν που είμαστε μαζί 12 σεζόν είναι επιπέδου εθνικής ομάδας. Το ίδιο ισχύει και με τον Σανσάνγκ έστω και αν δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο όπως ο Ζουλιέν. Είναι τεράστια υπόθεση να βρισκόμαστε στην πρώτη τριάδα και νοιώθω πολύ πολύ περήφανος για τους παίκτες μου. Δεν είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα στη Γαλλία, αλλά κάναμε περήφανους όλους τους συμπολίτες μας».

Τους παίκτες της γαλλικής ομάδας εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Χανς Βάνγουιν που δήλωσε:

«Σε αυτό τον αγώνα αρχίσαμε με επιθετικότητα κάτι που δεν κάναμε στα προηγούμενα παιχνίδια και κυνηγούσαμε το σκορ. Στο φινάλε ο αντίπαλός μας πίεσε, μας έβαλε δύσκολα αλλά κρατήσαμε τη νίκη, αλλά εκτός της άμυνάς μας, σαφώς μας βοήθησαν και κάποια μεγάλα καλάθια του συμπαίκτη μου του Χόλστον. Η δουλειά που ξεκίνησε αρχές Αυγούστου επιβραβεύτηκε με αυτή την τρίτη θέση. Ουσιαστικά χάσαμε μόλις μια φορά από τη Μπούργος και αν συνεχίσουμε έτσι πιστεύω ότι του χρόνου θα πάμε ακόμα καλύτερα. Για μένα είναι η δεύτερη φορά που παίρνω το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ