16.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΛεΜπρόν και Ουέιντ… για έναν τελευταίο χορό (vids)

Μετά από 16 χρόνια στα παρκέ, ΛεΜπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Ουέιντ συναντώνται για τελευταία φορά στο ίδιο, σε μια στιγμή ιδιαίτερη, τόσο για το παγκόσμιο μπάσκετ όσο και για δύο άνδρες που νιώθουν... αδελφοί μεταξύ τους.

Το 2003, μια σπουδαία γενιά Αμερικανών παικτών αναμενόταν, τελικά, να γράψει ιστορία στα παρκέ του ΝΒΑ. Δύο από αυτούς, έχουν συμπεριληφθεί ήδη στις εκτιμήσεις πολλών, ως ευρισκόμενοι στη λίστα των κορυφαίων παικτών όλων των εποχών, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς δε να θεωρείται για την ίδια κατηγορία ατόμων, ως ο καλύτερος όλων. Το θέμα, βέβαια, είναι ο Ντουέιν Ουέιντ, αφού η χρονιά αυτή είναι η τελευταία μίας απίστευτης καριέρας για τον ίδιο, που άνοιξε και κλείνει στους Μαϊάμι Χιτ, με μικρή παρένθεση περίπου 1.5 χρόνου σε Σικάγο και Κλίβελαντ.

Από τα 16 χρόνια, που βρέθηκαν οι δυο τους στα παρκέ, ήταν στην ίδια ομάδα τα 4.5, κατακτώντας μαζί δύο τίτλους ΝΒΑ ως παίκτες των Χιτ, το 2012 και το 2013, στην εκπληκτική τριάδα που είχαν δημιουργήσει με τον Κρις Μπος. Όλα τα όμορφα, όμως, κάποτε έχουν ένα τέλος και τα ξημερώματα της Τρίτης (11/12, 5:30) θα είναι η τελευταία φορά, που μοιράζονται το ίδιο γήπεδο.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς, συγκεκριμένα, περιμένουν τους Μαϊάμι Χιτ και ο ΛεΜπρόν θα φιλοξενήσει τον Ντουέιν. Ή, μάλλον, καλύτερα τον «αδελφό» του, όπως τον αποκάλεσε ο ίδιος ο «Βασιλιάς» σε δηλώσεις του, όπου δεν έκρυψε τη μικρή πικρία, για το γεγονός ότι είναι η τελευταία φορά. «Είναι γλυκό και πικρό μαζί. Το γλυκό κομμάτι, είναι ότι πάντα λάτρευα να είμαι με τον αδελφό μου στο ίδιο παρκέ. Δημιουργήσαμε μια σχέση μεταξύ μας από το 2003 και άρχισε από εδώ. Το πικρό, είναι πως πρόκειται για την τελευταία φορά στο παρκέ», είπε χαρακτηριστικά ο Τζέιμς.

Πώς κατάφεραν, όμως, αυτοί οι δύο αθλητές να δημιουργήσουν μια τόσο ισχυρή σχέση μεταξύ τους; Ο ΛεΜπρόν εξηγεί πως «μερικές φορές είναι απλά χημεία, δεν μπορείς να το εξηγήσεις. Δημιούργησα μια εξαιρετική σχέση, επίσης, με τον Καρμέλο Άντονι στη 10η τάξη (1η Λυκείου) και τον Κρις Πολ στη 12η (3η Λυκείου), για να ξεκινήσω μετά με τον Ουέιντ τον καιρό, που βρισκόμασταν στο draft. Απλά έχουμε τη δική μας... αδελφότητα».

Ο ηγέτης των «Λιμνανθρώπων», πάντως, θα ήθελε να συνεχίσει την εξαιρετική παράδοση της γενιάς του 2003 και τονίζει πως «πρέπει να συνεχίσω για αυτή τη γενιά, για αυτό και μου αρέσει εδώ που είμαι, ενώ ο Ντουέιν είχε μια τρομερή καριέρα. Ένας σίγουρος Hall of Famer, τρεις φορές πρωταθλητής και άλλα τόσα, που μιλάνε για τον ίδιο. Όσα έκανε, επίσης, για την ομάδα και την περιοχή του, δημιουργούν μια όμορφη ιστορία».

Ενθουσιασμένος για αυτό το τελευταίο ματς είναι και ο ίδιος ο Ουέιντ, που δίνει τον... τελευταίο του χορό. «Είναι πάντα χαρά να παίζεις με τους Λέικερς και, σίγουρα, ο ΛεΜπρόν είναι εκεί για την τελευταία μας κόντρα, οπότε θα είναι σίγουρα πιο ιδιαίτερο από κάθε άλλο ματς. Δε θα πω, ότι είναι απλά ένα από τα 82 ματς. Δεν είναι ματς, όπου παίζει απλά ένας πολύ καλός μου φίλος, αλλά κι ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Θέλω η ομάδα μου να κερδίζει, αλλά και να απολαμβάνω τις ευκαιρίες», δήλωσε από τη δική του πλευρά.

Και εν όψει του τελευταίου χορού, ας θυμηθούμε όσα έκαναν μαζί. Όσες φορές κι αν τα δούμε, άλλωστε, δε σταματάμε να τα απολαμβάνουμε...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ