24 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Λεκαβίτσιους: «Αληθινός ηγέτης ο Καλάθης»

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους έχει ζήσει το Νικ Καλάθη τόσο ως συμπαίκτη όσο και ως αντίπαλο και του έπλεξε το εγκώμιο, χαρακτηρίζοντάς τον αληθινό ηγέτη.

Ο 25άχρονος γκαρντ επέστρεψε στη Ζαλγκίρις Κάουνας, ύστερα από μία διετία στον Παναθηναϊκό. Ο Λιθουανός, μιλώντας στο συμπατριώτη του δημοσιογράφο Ντονάντας Ουρμπόνας, αποκάλυψε πως τόσο μεσούσης της σεζόν 2018-2019 όσο και το περσινό καλοκαίρι το συγκρότημα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προσέγγισε το «τριφύλλι» για να τον αποκτήσει, αλλά εκείνο αρνήθηκε. Εν τέλει, επέστρεψε στην πατρίδα του μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του με την ελληνική ομάδα. 

 

Αναφερόμενος στο Νικ Καλάθη, συμπλήρωσε: «Κάποιες φορές δεν ήταν στο 100% στις προπονήσεις, κάτι που στενοχωρούσε τον κόουτς, οπότε έπρεπε να τον μαρκάρω πιο σκληρά. Τότε, όμως, ο Καλάθης νευρίαζε με εμένα και παίζαμε και οι δύο σκληρά, αλλά είχε πλάκα. Λατρεύω το πώς διαχειριζόταν την πίεση. Ήταν ενδιαφέρον να τον παρακολουθείς όταν σε κάποιο παιχνίδι μπορεί να ήμασταν πίσω με 20π. και πώς μας έδινε θάρρος, με τα λόγια του στα αποδυτήρια. Είναι ένας αληθινός ηγέτης και μας ενέπνεε όλους».

Ρωτήθηκε και για τις διαφορές ανάμεσα στον Τσάβι Πασκουά, το Ρικ Πιτίνο και το Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και απάντησε: «Ο Τσάβι και ο Σάρας μοιάζουν αρκετά. Ο Τσάβι μας προετοίμαζε καλά σε επίπεδο τακτικής, αλλά ο Σάρας ασχολείται περισσότερο με τη λεπτομέρεια. Ο Πιτίνο ήταν εντελώς διαφορετικός. Παίζαμε όπως θέλαμε, με μεγάλη ελευθερία κινήσεων».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ