16.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Λαύριο: Στη Γαλλία για το πρώτο «διπλό» στο BCL (vid, pics)

Το Λαύριο ταξιδεύει στη Γαλλία για την αναμέτρησή του με την Ντιζόν για την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League. To τζάμπολ θα γίνει στις 21.30 με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στο 2-2 στην κατάταξη του Γ’ Ομίλου.

Η ελληνική ομάδα είχε καταφέρει να πάρει τη νίκη στην πρώτη συνάντηση των δύο μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα με το τελικό 65-63. Μία ακόμη νίκη θα σταθεροποιήσει το Λαύριο ψηλά στη βαθμολογία και επιπλέον θα του δώσει ένα μεγάλο αβαντάζ ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής του ομίλου, όταν θα υποδεχθεί την Ουνικάχα Μάλαγα του Φώτη Κατσικάρη.

Ο Χρήστος Σερέλης, προπονητής του Λαυρίου, είχε εστιάσει την προσοχή του στους αγώνες αυτούς, όπως και τους δύο με τη Νίζνι, από την ήττα στην Ισπανία από την Ουνικάχα. Η νίκη δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Η Ντιζόν μετρά θετικά αποτελέσματα στα επτά από οχτώ τελευταία εντός έδρας παιχνίδι της στο BCL και σε έξι από τις νίκες έχει πάρει και διψήφιες διαφορές στο τέλος. Επίσης, το τρίποντο δεν το λες και «όπλο» των Γάλλων. Έχουν ευστοχήσει σε μόλις τρία σουτ από τα 6μ75 στα τελευταία δύο παιχνίδια τους και έχουν ένα ποσοστό 26.6% φέτος. Από την άλλη είναι ομάδα που μοιράζει στο σκοράρισμα. Κανένας παίκτης της δεν έχει σημειώσει πάνω από 20 πόντους σε έναν αγώνα του BCL φέτος, ενώ κάθε φορά διαφορετικός παίκτης αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ.

Το Λαύριο από την άλλη δεν έχει πάρει εκτός έδρας νίκη στο BCL φέτος και ελπίζει στη Γαλλία να... σπάσει το ρόδι. Ίσως η παρουσία του Τζέρι Σμιθ να βοηθήσει αν συνεχίζει όπως στον αγώνα με τη Νίζνι Νόβγκοροντ. Στη Ρωσία σημείωσε 23 πόντους, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε σημειώσει συνολικά 14! Το σίγουρο είναι πως ο Σερέλης θα χρειαστεί τη βοήθεια όλων για να καταφέρει να πάρει το... διπλό που θέλει.

Γ΄ Όμιλος

Το πρόγραμμα

21.30 Ντιζόν-Λαύριο

21.30 Ουνικάχα Μάλαγα-Νίζνι Νόβγκοροντ (15/12)

Η βαθμολογία

1.Ουνικάχα Μάλαγα 3-1

2.Λαύριο 2-2

3.Ντιζόν 2-2

4.Νίζνι Νόβγκοροντ 1-3

Η συνέχεια

21/12 19.30 Λαύριο-Ουνικάχα Μάλαγα

21/12 19.30 Νίζνι Νόβγκοροντ-Ντιζόν

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ