24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Λαύριο-Περιστέρι 88-71: Να περάσει ο επόμενος! (vid)

Το Λαύριο δε σταματά τη «μαγική» του πορεία στην Basket League, με τους παίκτες του Χρήστου Σερέλη να κυριαρχούν στο τέλος και με το Περιστέρι με 88-71, συνεχίζοντας στο δρόμο των νικών και φτάνοντας στο 13-4 διατηρώντας την πρωτιά, με την ομάδα της Δυτικής Αττικής να πέφτει στο 9-8.

Το Λαύριο βρήκε διαδρόμους να τρέξει και, παράλληλα, ο Μουράτος πέτυχε μακρινά σουτ, με συνέπεια στα πρώτα 4.5 λεπτά η διαφορά να φτάσει ήδη σε διψήφιο νούμερο (12-2). Ο Πετγουέι επιχείρησε να αναλάβει ηγετικό ρόλο, ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση για τους φιλοξενούμενους, έχοντας τη βοήθεια του Βασιλόπουλου, αλλά οι παίκτες του Σερέλη συνέχισαν στο ανοικτό γήπεδο, για να κρατήσουν το προβάδισμα (25-17).

Ο Ανοσίκε τελείωσε φάσεις στη ρακέτα και οι γηπεδούχοι πήραν πάλι διψήφιο προβάδισμα (29-19 στο 12'), αλλά ένα σερί 0-12 της ομάδας της Δυτικής Αττικής ανέτρεψε τα δεδομένα, με τον Γκουτιέρες να γίνεται πρωταγωνιστής (29-31 στο 15'). Ο αγώνας έγινε νευρικός στα επόμενα λεπτά, με την ενέργεια να... ξοδεύεται στην άμυνα, κάτι που ευνόησε το Λαύριο, με τους Κάρτερ και Ντιαλό να βρίσκουν απαντήσεις στο αγαπημένο τους παιχνίδι και την ομάδα τους να έχει διαφορά στην ανάπαυλα στους οκτώ πόντους (44-36).

Με την ίδια συνταγή οι γηπεδούχοι διατηρούσαν τη θέση τους στο «τιμόνι» του οδηγού, αλλά στην απέναντι πλευρά οι Βασιλόπουλος και Γκουτιέρες επέμεναν. Όταν, δε, προστέθηκε στην «εξίσωση» εκ νέου ο Πετγουέι, η νέα ανατροπή των παικτών του Μανωλόπουλου ήταν γεγονός, παίρνοντας το προβάδισμα με 57-60 στο δίλεπτο για τη λήξη της τρίτης περιόδου. Και πάλι, όμως, η αντίδραση ήταν εκεί για το Λαύριο, με τον Μουράτο να ηγείται, ευστοχώντας μαζί με τον Κόζι για το 68-63.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, με τον Σάβατζ επίσης να βρίσκει ρυθμό και τη διαφορά να «εκτοξεύεται» αυτή την φορά σε ένα σημείο, όπου έμοιαζαν να έχουν σαφέστατο προβάδισμα (83-67 στο 36'). Αυτό αποδείχθηκε στα επόμενα λεπτά, που ήταν τελικά διαδικαστικά, τελειώνοντας στο +17 (88-71)

Δεκάλεπτα: 25-17, 44-36, 68-63, 88-71

ΗΓΕΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ: Ο Βασίλης Μουράτος έχει βρει τον εαυτό του σε απόλυτο βαθμό στο Λαύριο, αναδεικνυόμενος στον ηγέτη της ομάδας. Ο διεθνής γκαρντ ήταν παρών σε όλες τις κρίσιμες στιγμές και στατιστικά ήταν εξαιρετικός με 17 πόντους και εννέα ασίστ, υποπίπτοντας σε μόνο ένα λάθος σε σχεδόν 33 λεπτά.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν σημειώνεις ένα 53% στα τρίποντα με 15/28 σουτ, τότε ξεκινάς σε μια πολύ καλή βάση για την νίκη σου, σε ένα ποσοστό που στήριξε το Λαύριο για την νίκη του.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ