14.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λαύριο – Ντιζόν 65-63: Κάνει θραύση και στην Ευρώπη (vids)

Το Λαύριο φόρεσε τα... καλά του, πήγε στο ΣΕΦ και έγινε θέμα συζήτησης και στο BCL με το καλημέρα. Το 65-63 επί της Ντιζόν ήταν ένα ακόμα επίτευγμα για την ομάδα του Χρήστου Σερέλη, η οποία μετά την περσινή δεύτερη θέση και τη φειτνή ηχηρή πρεμιέρα με τον θρίαμβο μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ δείχνει αποφασισμένη να κάνει και φέτος τους πάντες να την θαυμάζουν.

Το Λαύριο έδειξε αξιοπρόσεκτη συνέπεια στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο και μέσα από εκεί έλεγξε τον ρυθμό. Ο Μουράτος ήταν ο μαέστρος, Κάρτερ και Λιούις συμπαραστάτες και έτσι πήρε και διαφορές, ενώ έκλεισε στο 30-28. Μεγάλη αστοχία είχαν στο τρίποντο και οι δύο ομάδες, με 1/9 για το Λαύριο και 2/10 για τη Ντιζόν.

Οι Γάλλοι πήραν κεφάλι στο σκορ στα μέσα της τρίτης περιόδου, αλλά το Λαύριο αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά και την έκλεισε με βραχεία κεφαλή 44-43. Με την αυτοπεποίθηση στα ύψη πλέον, μεγάλο ενθουσιασμό και τον Δημήτρη Κακλαμανάκη μεγάλο πρωταγωνιστή στην τελευταία περίοδο, το Λαύριο πήγε στο 61-56 στο 38'. Ο Χόλστον έφερε το ματς στα ίσια 63-63 με μακρινό τρίποντο στα 28'', ο Γκόινς από ασίστ του Κάρτερ στα 5'' έκανε το 65-63, ο ίδιος με τάπα στην προσπάθεια για τρίποντο του Κέλι στην εκπνοή κράτησε το σκορ και τη νίκη.

ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΕ: Ο Κένι Γκόινς δεν ήταν στους βασικούς πρωταγωνιστές του Λαυρίου στη διάρκεια του αγώνα, ήταν όμως αυτός που υπέγραψε τη νίκη. Εβαλε το νικητήριο καλάθι, τάπωσε την προσπάθεια απάντησης της Νιτζόν και έγραψε ιστορία.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ντιζόν... τα έσπασε, με 14/36 δίποντα (39%) και 8/27 τρίποντα (29%) και στο μπάσκετ άμα δε βάζεις, δε μπορείς να έχεις και απαιτήσεις.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ