24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Λαύριο-Νίζνι 95-86: Νίκη στην παράταση με ραψωδία Κάρτερ (pics,vids)

Σε ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη ματς που τα είχε όλα, το Λαύριο πήρε την 2η νίκη του στη διοργάνωση με 95-86 απέναντι στη Νίζνι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με  έναν εκπληκτικό Τάισον Κάρτερ που είχε 35 πόντους με 5 τρίποντα. Στο έξτρα πεντάλεπτο, ανέλαβε δράση ο Βασίλης Μουράτος, που με 7 δικούς του πόντους έβαλε τη σφραγίδα στη νίκη των γηπεδούχων.Ο Πέτρος Γερομιχαλός με 1/2 βολές έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, καθώς απάντησε στο τρίποντο του Στρέμπκοφ. Άξιοι συμπαραστάτες του Αμερικανού οι Δημήτρης Κακλαμανάκης (10 πόντους 13 ριμπάουντ) και Βασίλης Μουράτος με 16 πόντους, ενώ για τους Ρώσους ξεχώρισε ο Ιβάν Στρέμπκοφ με 21.

 

Φανταστικό ξεκίνημα για το Λαύριο στην πρώτη περίοδο, με την ομάδα του Χρήστου Σερέλη να ξεκινάει με ένα σερί 26-13 στα πρώτα έξι λεπτά της αναμέτρησης, με τον Τάισον Κάρτερ να έχει 14 πόντους, με ούτε ένα άστοχο σουτ. Η Νίζνι όμως αντέδρασε γρήγορα, μείωσε τη διαφορά, με το σκορ της πρώτης να κλείνει στο 28-27. Ο γρήγορος ρυθμός συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να ανταλλάζουν καλάθια, έχοντας πολύ υψηλά ποσοστά στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι με έναν καυτό Κάρτερ (21 πόντους, 4 τριπ.) και ένα μικρό σερί 7-2 πήγαν στην ανάπαυλα προηγούμενοι για πέντε πόντους, με το υψηλό 49-44. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε και η Νίζνι με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Ιβάν Στρέμπκοφ, ισοφάρισε σε 49-49. Το Λαύριο όμως δεν έχασε την ψυχραιμία του, διατήρησε ένα μικρό προβάδισμα μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, που έληξε 62-59. Στην τέταρτη περίοδο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, με καμία από τις δύο να ξεφεύγει. Στο τέλος του δεκαλέπτου ο Στρέμπκοφ έβαλε τρίποντο στα 4.4" πριν το τέλος, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 79-80. Στην  επαναφορά μετά το τάιμ άουτ, ο Γερομιχαλός κέρδισε το φάουλ έβαλε μία στις δύο βολές και οδήγησε την αναμέτρηση στην παράταση. Εκεί λοιπόν ανέλαβε δράση ο Βασίλης Μουράτος. Με 7 πόντους και μία ασίστ,έβαλε μεγάλο τρίποντο κάνοντας το 91-82. Επειτα οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα και έφτασαν στο τελικό 95-86.

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ποιος άλλος ο Τάισον Κάρτερ. Ο Αμερικανός γκάρντ έκανε τα πάντα στο γήπεδο, είχε 35 πόντους με 13/20 σουτ, 6 τελικές πάσες και 2 κλεψίματα. Πήρε σημαντικές βοήθειες στο τέλος απο τους Μουράτο και Κακλαμανάκη, αλλά πραγματικά ήταν "χάρμα ιδέσθαι" σήμερα. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το 46% με το οποίο σούταρε το Λαύριο, ήταν καταλυτικός παράγοντας για τη νίκη, ενώ οι δύο ομάδες είχαν απο 38 ριμπάουντ, δείγμα του πόσο κοντά ήταν το παιχνίδι και την θέληση για τη νίκη.

 

 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ