16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λαύριο-Κολοσσός 87-68: One… Μουράτος show! (pics+vid)

Το Λαύριο ήταν εντυπωσιακό κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου και με ηγέτη τον Βασίλη Μουράτο τον νίκησε εύκολα με 87-68, ανοίγοντας το σκορ στην προημιτελική σειρά των πλέι οφ της Basket League.

Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την προσεχή Πέμπτη (13/5, 16.00) στο κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο. Σε περίπτωση νίκης του Λαυρίου θα εξασφαλίσει την πρόκρισή του για τους ημιτελικούς -όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Προμηθέας Πάτρας-Περιστέρι- ενώ σε περίπτωση νίκης του Κολοσσού, θα διεξαχθεί τρίτο παιχνίδι στο Λαύριο. 

Όσον αφορά την εξέλιξη του παιχνιδιού, αυτό είχε χαρακτήρα ντέρμπι μόνο στην πρώτη περίοδο που ολοκληρώθηκε με 22-19.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ξέφυγαν 33-19 και στο ημίχρονο είχαν εξασφαλίσει διαφορά δέκα πόντων (40-30) κι έδειξαν να έχουν τον πρώτο λόγο.

Και στο τρίτο κομμάτι του παιχνιδιού, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη συνέχισε να κυριαρχεί και κράτησε το ασφαλές προβάδισμα. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 65-51. 

Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και πλησίασαν 65-58 στο 32', αλλά δεν υπήρχε συνέχεια και το Λαύριο «καθάρισε» την αναμέτρηση τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό 87-68.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Ο Βασίλης Μουράτος ήταν ο απόλυτος ηγέτης του Λαυρίου στο πρώτο παιχνίδι με τον Κολοσσό. Ο αρχηγός της ομάδας της Αττικής σκόραρε 23 πόντους με 5/10 τρίποντα και ήταν ο άνθρωπος που «εκτέλεσε» τους Ροδίτες. Άξιοι συμπαραστάτες του ο Άλφα Ντιαλό με 20 πόντους, αλλά και ο Ανοσίκε ο οποίος πέτυχε double double με 12 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ. Από την πλευρά των φιλοξενούμενων -που δεν είχαν στη διάθεσή τους τους Γκλιν Τζούνιορ και Σωτήρη Μπιλλή- ξεχώρισε ο Άρτις με 19 πόντους, ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ντράγκοβιτς με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Λαύριο δεν σούταρε τόσο καλά όσο συνηθίζει στους εντός έδρας αγώνες του. Τελείωσε το παιχνίδι με 9/31 τρίποντα, αλλά ήταν εξαιρετικό στα δίποντα (20/34) και στις βολές (20/23), καλύπτοντας έτσι την αστοχία του. Οι γηπεδούχοι πήραν 17 πόντους μετά από επιθετικό ριμπάουντ και 16 στον αιφνιδιασμό, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι πήραν μόλις εννιά σε κάθε κατηγορία. Τέλος το συγκρότημα του κόουτς Σερέλη κυριάρχησε και στα ριμπάουντ με 42 έναντι 35.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ