16.9 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Λαύριο – Ιωνικός 59-61: Αθλος και «αρπαγή» παρά τη λειψανδρία (vid)

Μία απίστευτη για πολλούς λόγους νίκη πανηγύρισε ο Ιωνικός μέσα στο Λαύριο με το τελικό 59-61 να μη μπορεί να το φανταστεί άνθρωπος μέχρι και πέντε λεπτά πριν από τη λήξη. Οι Νικαιώτες  κατέβηκαν με δέκα παίκτες στο γήπεδο και έχασαν στη διάρκεια και τον Γόντικα ο οποίος χτύπησε και πήγε  για εξετάσεις. Επαιξαν... κατενάτσιο αφού γνώριζαν ότι δεν είχαν τύχη στο τέμπο του Λαυρίου, για τρία δεκάλεπτα απλά δεν τους ξέφευγε το ματς και στο τελευταίο έχοντας σπάσει πια τελείως το ρυθμό του αντιπάλου, έκαναν την αντεπίθεσή τους και «άρπαξαν» το ματς. Με αυτή τη νίκη πήρε βαθιά ανάσα, πήγε στο 2-4, έχοντας αποδεσμεύσει μετά τον Τζαμέλ Αρτις και τον Σπύρο Μούρτο και περιμένει, να μπει επιτέλους σε δράση ο Κίνγκσλεϊ Μόουζες, να έρθει στην Ελλάδα το νέο του απόκτημα Στέφαν Μούντι και πιθανότατα κάποιον ακόμα παίκτη αντί του Αρτις. Το Λαύριο... έβλεπε την παγίδαστημένη μπροστά του από νωρίς, αλλά δε μπόρεσε να την αποφύγει και πλέον είναι στο 4-2.

Το Λαύριο χρειάστηκε τρία λεπτά για να πατήσει την πρώτη... γκαζιά και από το 9-9 να πάει στο 18-9 και να κλείσει το δεκάλεπτο στο 20-10, πιέζοντας και τρέχοντας σε ένα ξέφρενο μπάσκετ που έφερνε εύκολα καλάθια.

Από το 22-10 ο Ιωνικός ανεβάζοντας την άμυνά του πλησίασε σε 27-25 στο 15', αλλά το Λαύριο που είχε πολύ περισσότερες λύσεις και μεγαλύτερη ενέργεια έκλεισε το ημίχρονο στο 37-30

Με «κλεφτοπόλεμο», άμυνα ζώνης και αργό τέμπο επιχειρούσε ο Ιωνικός να κρατιέται στο παιχνίδι, με το 48-42 του 30ου λεπτού να δείχνει και ότι τα κατάφερνε, χωρίς πάντως  το  Λαύριο να νιώθει απειλή και τι κακό μπάσκετ παιζόταν. Ο Ιωνικός όμως την έκανε τη δουλειά του. Είχε βγάλει τελείως από τον ρυθμό του τον αντίπαλο και στο 36' είχε πλησιάσει σε απόσταση σουτ, 55-52, μη επιτρέποντας τα συνήθη ξεσπάσματα του Λαυρίου.

Στο τελευταίο δίλεπτο, οι δύο ομάδες μπήκαν με το ρευστό 59-57 και στο 39'10'' ο Οουενς ισοφάριζε σε 59-59! Ο Τζέρμαν στο 39'20'' έφερε τον Ιωνικό μπροστά, 59-61. Παρότι στα 18'' ο Ιωνικός έκανε λάθος επαναφορά, το Λαύριο έχασε δύο τρίποντα στην τελευταία επίθεση και η νίκη δεν άλλαξε χέρια. 

ΤΟ ΕΨΑΧΝΕ, ΤΟ ΒΡΗΚΕ: Ο Γιάννης Αθηναίου ήταν μια «βαριά» μεταγραφή για τον Ιωνικό που ακόμα έψαχνε την προσαρμογή του. Σήμερα ήταν ο ηγέτης της μεγάλης αντεπίθεσης, οργάνωσε άριστα και σκόραρε καθοριστικά καλάθια, οδηγώντας την ομάδα του στη μεγάλη νίκη. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ