24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Λαύριο εξπρές και στην Λάρισα

Το ασταμάτητο Λαύριο πέρασε με πατημένο γκάζι και από τον κάμπο, νίκησε με 87-80 τον Γυμναστικό/Φάρο και έφτασε τις 8 νίκες συνεχίζοντας να εντυπωσιάζει. Μεγάλη η διαφορά στο βάθος των δύο ρόστερ, φάνηκε ξεκάθαρα στην τελευταία περίοδο όταν το ντέρμπι των 30 λεπτών έγειρε προς το "φρέσκο" και γεμάτο ποιοτικούς Αμερικανούς Λαύριο, απέναντι στους γηπεδούχους που... έσκασαν και έχασαν έδαφος παρότι το πάλεψαν μέχρι το τέλος.

Ανοιχτό παιχνίδι σε πολύ υψηλό ρυθμό ήταν όλο το πρώτο ημίχρονο, με τις τακτικές να έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα, αν και η Λάρισα με την άμυνά της έκλεισε το 20λεπτο προηγούμενη. 

Το απόλυτα ισορροπημένο πρώτο δεκάλπετο έληξε με 25-22 για τους γηπεδούχους που είχαν αξιόπιστη λύση τον Μπάντερ με το μακρινό του σουτ, όμως, το Λαύριο με Λαμπ και Μουρ, ο οποίος επέστρεψε στη δράση και την ομάδα αντί του Τζόνσον, έκανε ένα σερί 9-0 φτάνοντας στο 25-29 στο 12'.

Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το 17', όμως, η Λάρισα με την άμυνά της να τους σπρώχνει σε δύσκολα και άστοχα μακρινά σουτ και με τον Παπαντωνίου να της δίνει παλμό, ρυθμό και σκορ, έκανε την αντεπίθεσή της κι έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 43-39.

Το ντέρμπι διατηρήθηκε με αμείωτο ρυθμό την τρίτη περίοδο, που ήταν ένα προσωπικό σόου του Νώντα Παπαντωνίου, ο οποίος καθοδηγούσε μαεστρικά τον Γυμναστικό. Το δίδυμο Λαμπ και Μουρ συνέχιζε να στηρίζει το Λαύριο, οι δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια και οι γηπεδούχοι να κλείνουν το δεκάλεπτο με βραχεία κεφαλή, 64-62.

Ενα εντυπωσιακό ξέσπασμα του Ουίγκινς στο πρώτο τρίλεπτο του τελευταίου δεκαλέπτου έφερε σερί 11-2 για το Λαύριο και προβάδισμα με 73-66, με την πληθώρα λύσεων να αρχίζει να γίνεται εμφανής για του φιλοξενούμενους έναντι των πολύ περιορισμένων των γηπεδούχων. Το σερί επκετάθηκε στο 16-2, το σκορ έγινε 66-80 στο 34'30'' και πλέον ήταν φανερό ότι η πλάστιγγα είχε γείρει προς την πλευρά του Λαυρίου.

Οι γηπεδούχοι δεν παραδόθηκαν, στο 39' μείωσαν σε 80-84 δημιουργώντας εκ νέου συνθήκες ντέρμπι, αλλά το Λαύριο ήταν ψύχραιμο και κράτησε τη νίκη.

ΕΔΩΣΕ ΩΘΗΣΗ: Ο Αντουέιν Ουίγκινς ήταν ο καταλυτικός παράγοντας της νίκης του Λαυρίου. Με προσωπικές ενέργειες και σερί πόντων στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, έδωσε στην ομάδα του μεγάλη διάφορά και έβαλε την υποθήκη της επικράτησης.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η στατιστική απεικόνιση του αγώνα είχε πολύ μικρές διαφορές και μάλιστα η πιο σημαντική, ήταν υπέρ των ηττημένων με το εντυπωσιακό 42-26 στα ριμπάουντ. Το Λαύριο όμως, πήρε σκορ και από τους 11 παίκτες που χρησιμοποίησε και μάλιστα από πέντε από ατούς, διψήφιο αριθμό πόντων.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ