14.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λαυριάρα τρέλα για την κούπα!

Το Λαύριο συνεχίζει την απίστευτη φετινή του πορεία και «γονάτισε» για δεύτερη φορά την ΑΕΚ, αυτή την φορά με 90-85 στην παράταση για το Κύπελλο, περνώντας στα ημιτελικά και προχωρώντας... φουλ για την κούπα.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, «σκεπάζοντας» τα καλάθια κι έχοντας ξανά σε πολύ καλή διάθεση τον Μέικον. Το Λαύριο επιχείρησε να δώσει τις απαντήσεις του επίσης με ορισμένες λύσεις στη ρακέτα, που προέκυπταν από δημιουργία του Μουράτου, με τον Έλληνα γκαρντ επίσης να εκτελεί, αλλά η Ένωση δεν έκρυβε την αποφασιστικότητά της, αποκτώντας ένα προβάδισμα οκτώ πόντων στην πρώτη περίοδο (16-24).

Με το ξεκίνημα της δεύτερης, οι γηπεδούχοι επιχείρησαν πάλι να ισορροπήσουν την κατάσταση, με τον Κόζι να παίρνει πάνω του προσπάθειες κι ένα τρίποντο του Μουράτου να ισοφαρίζει το παιχνίδι, δείχνοντας πως η ομάδα του είχε και τον τρόπο να αντιδράσει (30-30 στο 18'). Οι παίκτες του Σερέλη, μάλιστα, με ηγέτη τον ίδιο πέρασαν και μπροστά, αλλά η ποιότητα του Λάνγκφορντ επανέφερε στην ΑΕΚ το προβάδισμα (35-37).

Με αρκετούς παίκτες να βοηθούν τον Μουράτο, είτε εντός είτε εκτός ρακέτας, η νέα ανατροπή ήρθε υπέρ του Λαυρίου, που έδειχνε στο πρώτο τετράλεπτο της τρίτης περιόδου να έχει το μομέντουμ (46-42). Οι ψηλοί της ΑΕΚ, όμως, είχαν τις απαντήσεις, με τον Μόζες να ευστοχεί από μακριά και τους Μορέιρα-Σλότερ να δίνουν λύσεις από κοντά, με ένα τρίποντο του Γιάνκοβιτς να διατηρεί το «Δικέφαλο» σε ρόλο οδηγού (52-58).

Η ομάδα της Ανατολικής Αττικής θέλησε να απαντήσει με... οφθαλμό αντί οφθαλμού, «ταΐζοντας» τον Ντιαλό, με τον τελευταίο να είναι «οδοστρωτήρας» έναντι των αντιπάλων του χαμηλά και να ωθεί την ομάδα του στο να πάρει το προβάδισμα (63-62 στο 35'). Το Λαύριο, μάλιστα, βρέθηκε και στο +6 με τη δράση του Ντέιβις, με τον Λάνγκφορντ εκεί να το παίρνει πάνω του και να οδηγεί σε δρόμο ανατροπής την ΑΕΚ, για να μειώσει σε 74-73 στα 42" ο Ζήσης. Το Λαύριο, μάλιστα, αστόχησε και ο Περσίδης έκανε φάουλ στον Μέικον, αλλά ο Αμερικανός δεν ευστόχησε στη δεύτερη βολή και απλώς ισοφάρισε με 10.4" στο ρολόι (74-74). Ο Ντέιβις αστόχησε για την νίκη των γηπεδούχων και ο Λάνγκφορντ έβαλε απίθανο καλάθι από το κέντρο, αλλά ήταν εκπρόθεσμο.

Το ένα μεγάλο καλάθι διαδεχόταν το άλλο, με τον Μουράτο να ευστοχεί σε γκολ-φάουλ και να απαντά στο καλάθι του Λάνγκφορντ, διαμορφώνοντας το 86-85 στο 1.5 λεπτό για το τέλος. Ο Ντιαλό ευστόχησε σε βολές και από λάθος της ΑΕΚ κάρφωσε για το τελικό σκορ και την αρχή των πανηγυρισμών.

Δεκάλεπτα: 16-24, 35-37, 52-58, 74-74, 90-85 (παρ.)

ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ Ο ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ: Δύο παίκτες του Λαυρίου ξεχώρισαν, έχοντας καθένας από ένα ημίχρονο. Ο Βασίλης Μουράτος ήταν εξαιρετικός σε εκτέλεση και δημιουργία με 19 πόντους, ενώ ο Άλφα Ντιαλό «ξεπάστρεψε» κάθε παίκτη της ΑΕΚ με 23 πόντους και πέντε ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η μικρή απόκλιση στην αναλογία ασίστ λαθών με 17-15 για το Λαύριο και 16-18 για την ΑΕΚ, ίσως έπαιξε το ρόλο της στην οικονομία του αγώνα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ