16.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Λαρεντζάκης στο basketa.gr: «Ό,τι καλύτερο ο Πιτίνο για την Εθνική»

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μιλά  στο basketa.gr, για τις πρώτες του εντυπώσεις από τη Μούρθια, τη ζωή στην Ισπανία και την χαοτική διαφορά της ACB και την δύσκολη... ξενιτιά. Ακόμα σχολιάζει τον νέο τους κόουτς στην Εθνική ,Ρικ Πιτίνο, αλλά και το τρομερό ξεκίνημα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο NBA. Τέλος μας ανοίγει την καρδιά για την νέα επιχειρηματική του προσπάθεια μαζί με τον κολλητό του Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ενώ δεν παραλείπει να σχολιάσει και την φετινή Ευρωλίγκα στην οποία εύχεται να αγωνίζεται τα επόμενα χρόνια.

Ο 26χρονος σούτινγκ γκαρντ είναι πλέον κάτοικος Ισπανίας, αφού αποφάσισε το καλοκαίρι που μας πέρασε να... ξενιτευτεί για χάρη της Μούρθια και την αίγλη της ACB. Μετά από την εκπληκτική σεζόν που είχε με την ΑΕΚ το 2018, κατακτώντας τρεις τίτλους και την τρομερή προσωπική του βελτίωση, ήρθε η πρόταση και χωρίς να το σκεφτεί ιδιαίτερα, αποφάσισε να γίνει κάτοικος της ιβηρικής χερσονήσου.

Πλέον έχοντας περάσει σχεδόν 100 μέρες εκεί μας περιγράφει την νέα του ζωή και την υποδοχή που έλαβε από την νέα του ομάδα. «Η ζωή στην Ισπανία και ιδιαίτερα εδώ στη Μούρθια είναι πολύ όμορφη. Νιώθω σαν να βρίσκομαι στη Ρόδο, έχουν αρκετά κοινά. Το περιβάλλον εδώ είναι πολύ όμορφο. Η ομάδα έχει πολύ καλή λειτουργία, τα παιδιά είναι όλοι καλοί χαρακτήρες, μου έχουν φερθεί... σούπερ και έχω προσαρμοστεί με τον καλύτερο τρόπο». Ενώ, δεν παραλείπει να σχολιάσει την τεράστια διαφορά επιπέδου της ισπανικής λίγκας, χωρίς να... μασάει τα λόγια του. «Οι διαφορές των δύο πρωταθλημάτων είναι χαοτικές. Λυπάμαι που το λέω, αλλά το ελληνικό πρωτάθλημα σε σχέση με την ACB είναι πολύ πίσω σε όλα».

Μπορεί όλα να μοιάζουν καλύτερα στην Ισπανία, σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά δεν παύει να του λείπει η χώρα του, η οικογένειά του και το οικείο περιβάλλον. «Η Ελλάδα μου λείπει πάρα πολύ. Ειδικά η οικογένεια και το περιβάλλον μου. Είναι δύσκολη η ξενιτιά, ειδικά στην αρχή». Όπως ήταν αναμενόμενο η συζήτηση πήγε στον Ολυμπιακό και όσα έχουν ακουστεί για την επιστροφή του στην Ελλάδα για να φορέσει τα "ερυθρόλευκα" το καλοκαίρι του 2020«Έχω ακούσει όσα λέγονται, είμαι ενήμερος για κάποιες σκέψεις και για το ενδιαφέρον που υπάρχει, αλλά τώρα βρίσκομαι εδώ και παίρνω παραστάσεις από το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης και πραγματικά η σκέψη μου είναι προσηλωμένη στο πώς θα βοηθήσω την ομάδα και πώς θα ανταποκριθώ στις απαιτήσεις που υπάρχουν».

Με την ΑΕΚ έκανε το μεγάλο βήμα και βελτιώθηκε σημαντικά σε ατομικό επίπεδο, πέρα από τους τίτλους που κατέκτησε. Είναι πολλοί αυτοί που ακόμα αναρωτιούνται τους λόγους για τους οποίους αποχώρισε, αλλά ο Λάρυ δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.«Για την ΑΕΚ δε θα ήθελα να πω κάτι». Ωστόσο, μίλησε για τους παλιούς του... προστατευόμενους, Μωραίτη και Τσαλμπούρη, οι οποίοι δεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και είτε έφυγαν δανεικοί (Μωραϊτης), είτε αποχώρισαν (Τσαλμπούρης). «Τα παιδιά ήταν συμπαίκτες μου και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο. Ξέρουν εκείνοι τι είναι καλό για αυτούς και ελπίζω να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον τους».

Η Εθνική ομάδα αποτελεί μεγάλη αγάπη του Γιαννούλη και αποτελούσε πάντα το μεγάλο του όνειρο. Με σκληρή δουλειά κατάφερε να γίνει ενεργό μέλος της και πλέον αποτελεί... γρανάζι της. Σε λίγο καιρό θα βρεθεί για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του νέου του προπονητή, για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια, όπως και για τον φυσικό ηγέτη της ομάδας, Γιάννη Αντετοκούνμπο και όσα... μαγικά κάνει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. «Ο κόουτς Πιτίνο είναι τρομερή επιλογή για την Εθνική, οι γνώσεις του είναι απίστευτες και πραγματικά πιστεύω θα βοηθήσει πολύ. Για τον Γιάννη δεν είναι κάτι περίεργο, θα έλεγα απλά αναμενόμενο!».

Με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, έχουν αναπτύξει... αδελφική σχέση, την οποία φρόντισαν να... επισημοποιήσουν, προχωρώντας σε μία επιχειρηματική κίνηση, ανοίγοντας μία νέα πόρτα στην ζωή τους που όπως μας λέει, ελπίζουν να πάει κατ' ευχήν. «Με τον Παναγιώτη έχουμε τρομερή σχέση και τον αγαπάω πολύ, όπως και αυτός πιστεύω! Κάναμε μία κίνηση με άλλους δύο φίλους και πιστεύω να μας βγει! Είναι ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό».

Τέλος, δεν είναι μυστικό, πως στόχος του είναι να παίξει στην Ευρωλίγκα, την οποία παρακολουθεί και όπως σχολιάζει, θεωρεί την δυνατότερη των τελευταίων ετών, εικάζοντας όμως πως τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμα δυσκολότερη.«Η φετινή Ευρωλίγκα είναι πραγματικά πολύ δυνατή, αλλά πιστεύω πως κάθε χρόνο το επίπεδο δυσκολίας θα ανεβαίνει όλο και περισσότερο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ