20.7 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Λαρεντζάκης στο Basketa.gr: «Έτσι, για το γούρι» (pics)

Ούτε για μία στιγμή δεν φοβήθηκαν στην ΑΕΚ πως μπορεί να χάσουν από τη Μονακό, στον τελικό του Basketball Champions League στο ΟΑΚΑ, όπως εξήγησε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μιλώντας στο Basketa.gr.

Η «Ένωση» κατέκτησε ακόμα μία κορυφή, πανηγυρίζοντας μπροστά σε 18.000 και πλέον φιλάθλους της το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιό της. H «κατοστάρα» στον τελικό με τους Μονεγάσκους (100-94) δεν ήρθε εύκολα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα αγχώθηκαν. Εξάλλου, όπως εξήγησε ο διεθνής γκαρντ: «Όχι, δεν αγχωθήκαμε και θα σου πω γιατί: όλα τα μεγάλα παιχνίδια μας φέτος, όλα τα ντέρμπι, τα έχουμε πάει έτσι. Είναι το γούρι! Σε όλους τους αγώνες κάνουμε λάθη, κι εγώ έχω κάνει λάθη, αλλά στο τέλος χαμογελάμε εμείς. Έτσι έγινε και σήμερα (χθες, 06/05). Δεν θα μπορούσε να αλλάξει αυτό. Έγινε ό,τι γίνεται πάντα. Στο τέλος εμείς είμαστε εκείνοι που χαμογελάμε».

Ο νέος τίτλος της ΑΕΚ ανήκει και στον κόσμο της και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στάθηκε και σε αυτό το (σημαντικό) σημείο: «Το ότι το Φάιναλ Φορ έγινε εδώ, στην Αθήνα, μας βοήθησε σημαντικά. Κακά τα ψέματα, δεν ήμασταν το φαβορί απέναντι στη Μονακό, η οποία έκανε πολύ καλή πορεία φέτος κι έδειξε μια σταθερότητα ολόκληρη τη χρονιά. Αλλά σε ένα παιχνίδι όλα μπορούν να γίνουν. Σε έναν τελικό πάντα μετράει ποιος το θέλει πιο πολύ. Είχα πει και πριν από το ματς πως θα βγουν μπροστά οι προσωπικότητες. Ο Μάικ Γκριν έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Αυτός ο κόσμος, που είχαμε στο πλευρό μας, μας βοήθησε πολύ. Σε στιγμές που κολλούσαμε ήταν εκεί και μας βοήθησε. Μας έφερε κι αυτός έως εδώ και είμαστε διπλά χαρούμενοι, γιατί δώσαμε χαρά σε όλους τους φιλάθλους μας. Όταν έρχονται και σε βλέπουν και σου λένε "σε ευχαριστώ", κλαίγοντας, είναι μεγάλη τιμή».

Ο 24χρονος γκαρντ… άργησε να αφήσει το τρόπαιο, το οποίο είχε πάρει αγκαλιά και με αυτό έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου, ενώ δεν έβγαλε από πάνω του το ένα από τα δύο διχτάκια που έκοψε από τις μπασκέτες (το άλλο το πρόλαβε ο αρχηγός, Ντούσαν Σάκοτα). «Το διχτάκι θα το πάρω σπίτι μου. Το κύπελλο δεν μπορώ, το άφησα εδώ. Είναι σημαντική στιγμή για την ομάδα», παραδέχθηκε χαμογελώντας πλατιά.

Η ποδοσφαιρική ομάδα της «Ένωσης» βρέθηκε στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων μαζί με το τρόπαιο του φετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, δείχνοντας το… δρόμο στους παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα. «Πιστεύω, τώρα, να ολοκληρώθηκε το "παζλ" και να είναι όλα καλά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Συγχαρητήρια και στο ποδόσφαιρο», ανέφερε σχετικά ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που θα ήθελε να πάει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ, που θα γίνει το επόμενο Σάββατο (12/05, 20.30) στο Ολυμπιακό Στάδιο. «Δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι εφικτό να πάμε όλοι μαζί, αφού θα έχει οπαδούς και από τις δύο ομάδες, αλλά εγώ θα ήθελα να πάω στο γήπεδο», δεν έκρυψε την επιθυμία του.

Αφού αφιέρωσε την κατάκτηση του Basketball Champions League στην οικογένειά του και σε όλους όσοι βρίσκονται πίσω από την ομάδα και δουλεύουν καθημερινά για αυτούς χωρίς να φαίνονται και χωρίς να τους γνωρίζει ο κόσμος, ευχήθηκε να μη χρειαστεί ξανά η «οικογένεια» της ΑΕΚ να περιμένει τόσα χρόνια για να φθάσει σε νέους τίτλους. «Πραγματικά, τα "μαζέψαμε" όλα αυτά τα χρόνια σε μία σεζόν. Μακάρι ο επόμενος τίτλος να μην αργήσει να έρθει τόσο πολύ. Ευελπιστώ κι εύχομαι να μη συμβεί αυτό». Θυμίζουμε πως η «Ένωση» κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1968 στο Καλλιμάρμαρο και το Κύπελλο Σαπόρτα 32 χρόνια μετά, το 2000 στη Λοζάνη, ενώ εντός συνόρων πανηγύρισε το τελευταίο πρωτάθλημά της το 2002 και χρειάστηκε να περάσουν 16 χρόνια για να πάρει φέτος το Κύπελλο Ελλάδας, στα Δύο Αοράκια.

Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε, πλέον, από τους «κιτρινόμαυρους»; «Θα το δείτε στο μέλλον», ανέφερε χαριτολογώντας ο 24χρονος γκαρντ, για να απαντήσει στη συνέχεια: «Η αλήθεια είναι πως στο πρωτάθλημα έχουμε μείνει πίσω και είναι κάτι που θέλουμε να αλλάξουμε. Έχουμε δύο παιχνίδια ακόμα για την κανονική περίοδο, πριν ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Μπορεί να μην παίζει ρόλο η τρίτη θέση, γιατί θα είμαστε σίγουρα στο Basketball Champions League και του χρόνου, αλλά θα παλέψουμε για το πρεστίζ της ομάδας και το δικό μας. Κάθε παίκτης θέλει να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερο και για αυτό θα προσπαθήσουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ