27.1 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Λαρεντζάκης: «Να πετύχουμε το δικό μας έπος»

Πανέτοιμη θα είναι η ΑΕΚ στον ημιτελικό της Παρασκευής (04/05, 21.30) κόντρα στη Μούρθια και με τη βοήθεια του κόσμου της θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο μεγάλο τελικό του Φάιναλ Φορ του ΟΑΚΑ, όπως δήλωσε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Ο 24χρονος γκαρντ, μιλώντας στο περιθώριο της Media Day που έλαβε χώρα την Τετάρτη (02/05) στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως θα είναι απόλυτα έτοιμοι στον ημιτελικό με τους Ισπανούς: «Έχουμε ξεκινήσει από την Κυριακή (29/05) και προετοιμαζόμαστε πλέον αποκλειστικά για τη Μούρθια. Θεωρώ ότι θα είμαστε 100% έτοιμοι. Θα τα δώσουμε όλα, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη και να περάσουμε στον τελικό. Ο αντίπαλός μας είναι καλή ομάδα, με έμπειρους παίκτες. Εμείς θα πρέπει να παίξουμε δυνατά και συγκεντρωμένα. Σίγουρα, περιμένουμε μας βοηθήσει πολύ ο κόσμος, δεν μας αγχώνει, πιστεύουμε πως θα μας δώσει ώθηση».

Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα προετοιμάζονται σε εντατικό ρυθμό και με εξαιρετική ψυχολογία, όπως πρόσθεσε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης: «Σίγουρα, το γιορτινό κλίμα μάς δίνει καλή ψυχολογία. Θέλουμε να ξεχάσουμε την τελευταία ήττα μας στο πρωτάθλημα, γιατί μπροστά μας έχουμε δύο παιχνίδια που είναι όλη η χρονιά. Δουλεύουμε πάνω στη Μούρθια και θα είμαστε πανέτοιμοι. Δεν πιστεύω ότι είναι κάποιος παίκτης που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα. Η Μούρθια έχει δώδεκα παίκτες εξίσου καλούς. Σίγουρα, ο Όλεσον είναι καλός και έμπειρος παίκτης, όμως αυτό που έχουμε διαπιστώσει στο βίντεο είναι ότι το καλό σημείο της είναι το βάθος στο ρόστερ της. Ολόκληρη η ομάδα είναι πολύ δεμένη και παίζουν πολύ καλό και αποτελεσματικό μπάσκετ. Εμείς πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι, ώστε να καταφέρουμε να τους σταματήσουμε».

Όσον αφορά στο «κλειδί» της νίκης, συμπλήρωσε: «Ο σημαντικότερος παράγοντας που θα κρίνει τον ημιτελικό πιστεύω πως θα είναι η άμυνα. Όλα ξεκινούν από εκεί. Πρέπει να μπούμε δυνατά και να δεχθούμε όσο το δυνατόν λιγότερους πόντους στον αιφνιδιασμό και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ». Σχολίασε και το γεγονός πως φέτος συμπληρώθηκαν πενήντα χρόνια από το θρίαμβο του 1968, τότε που η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων στο Καλλιμάρμαρο: «Αυτές οι ιστορίες είναι μόνο για να γράφονται και για να ακούγονται στο τέλος. Βέβαια, είναι πολύ σημαντικό ότι έχουν περάσει πενήντα χρόνια από το έπος, γιατί μας δίνει δύναμη και έξτρα κίνητρο. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τον κόσμο, θα είναι μια επιπλέον ώθηση να τα δώσουμε όλα και να πετύχουμε το δικό μας έπος».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ