15.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Λαρεντζάκης: Είχα δίψα να μαρκάρω τον Σπανούλη

Μετά τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας και ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα. Το ΟΑΚΑ αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από ατού για την ΑΕΚ, ρίχνοντας στο καναβάτσο τους δύο μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν μία από τις σταθερές στις οποίες στηρίχθηκε η ΑΕΚ για πάρει τη νίκη από τους «ερυθρόλευκους», κυρίως μέσα από την άμυνά του. Λίγο μετά το τέλος του αγώνα και εν μέσω πειραγμάτων, ο γκαρντ της Ένωσης προσπαθεί να βρει την αιτία πίσω από τις δύο μεγάλες νίκες της ομάδας του.

«Ίσως στα μεγάλα παιχνίδια συγκεντρωνόμαστε περισσότερο και βγάζουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Παίζουμε με πάρα πολύ ενέργεια. Αλλά τελικά είναι λάθος αυτό, γιατί πρέπει να παίζουμε με αυτόν τον τρόπο σε όλα τα παιχνίδια, ανεξάρτητα από το όνομα του αντιπάλου».

Το όνομα του προσωπικού του αντιπάλου πάντως ήταν μια πρόκληση και δεν έχει κανένα πρόβλημα να το παραδεχθεί. Κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο είδε μάλιστα να χρεώνεται με δύο φάουλ στα πρώτα τρία λεπτά του αγώνα. «Εντάξει, όταν παίζεις με έναν θρύλο του μπάσκετ και όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης, η ενέργεια που έχεις να τον μαρκάρεις και να μην βάλει καλάθι είναι τρομερή! Είχα δίψα να τον μαρκάρω, γιατί τα προηγούμενα χρόνια που έπαιρνε φάουλ πολύ γρήγορα!»

Το ότι φέτος έγινε μάλλον τον αντίθετο είναι κάτι που… «δεν τον πολυσκέφτηκα μέσα στο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πως ο Βασίλης Μπορεί να τα κοντρολάρει όλα αυτά, δεν μπορεί να επηρεαστεί από τους διαιτητές. Τέλος καλό, όλα καλά όμως για εμάς και αυτό είναι που έχει σημασία».

Οι δυο τους και κατ’ επέκταση η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό θα ξαναβρεθούν σε έναν αγώνα πολύ διαφορετικό. Έναν αγώνα νοκ άουτ που θα κρίνει τίτλο: Τον τελικό Κυπέλλου στις 17 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο Κρήτης. «Ο αγώνας του πρωταθλήματος τελείωσε. Ο αγώνας του Κυπέλλου είναι ένα τελείωσε διαφορετικό παιχνίδι. Έχουμε καιρό μπροστά μας μέχρι τότε, αλλά πρέπει κι εκεί να δείξουμε την ίδια σοβαρότητα για να τα καταφέρουμε. Μην ξεχνάμε πως κρίνεται ένας τίτλος».

Όπως κανείς δεν ξεχνάει πως η ΑΕΚ πριν από δυο-τρεις μέρες είχε και άλλον προπονητή στην άκρη του πάγκου. Ο Ντράγκαν Σάκοτα διαδέχθηκε τον Σωτήρη Μανωλόπουλο με τον Λαρεντζάκη να δείχνει πως δεν ξεχνά: «Η νίκη είναι αφιερωμένη και στον Σωτήρη. Κακά τα ψέματα σε δύο μέρες δεν μπορεί να αλλάξει και πολλά πράγματα ο κόουτς. Είναι αδικία να μην πούμε και για τον Σωτήρη ή για τον κόουτς Θανάση (Παπαχατζή), οπότε είναι σημαντικό γι’ αυτούς πιστεύω».

Σημαντικά είναι και όσα γίνονται για τον ίδιο φέτος… Ή ακόμη καλύτερα, όσα βιώνει ο ίδιος φέτος. Κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα το καλοκαίρι, αγωνίστηκε στην Εθνική Ομάδα στο πρώτο «παράθυρο» και έχει το ρόλο του στην ΑΕΚ: «Απλά προσπαθώ να βελτιώνομαι καθημερινά και να δίνω το 100% κάθε φορά που πατάω στο γήπεδο, γιατί δεν έχω την πολυτέλεια να χαλαρώνω και να διαλέγω παιχνίδια στην ηλικία που βρίσκομαι και στο στάδιο που βρίσκομαι. Κάποιες φορές βγαίνει, κάποιες όχι. Μπάσκετ είναι και συνεχίζουμε!»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ