26 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Λαρεντζάκης: «Βγάλαμε καρδιά»

Έπρεπε να κερδίσει κι ακριβώς αυτό έκανε η Εθνική Ελλάδας Ανδρών στο Λέστερ, στον πρώτο αγώνα της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, εξήγησε πως το αποτέλεσμα μετράει κι όχι τόσο η εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, που είχε πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του αλλά λίγες ημέρες για να προετοιμαστεί, ενώ κάλεσε τον κόσμο να δώσει δυναμικό παρών στα Δύο Αοράκια, στην αναμέτρηση της Δευτέρας (27/11, 17.00) με το Ισραήλ.

Ο 24χρονος γκαρντ αναφέρθηκε αρχικά στην πρωτόγνωρη εμπειρία που έζησαν επί βρετανικού εδάφους, καθώς κλήθηκαν να αγωνιστούν με ελάχιστες ημέρες προετοιμασίας: «Για εμάς ήταν κάτι καινούριο. Ήρθαμε όλοι με την καλύτερη ψυχολογία και θέληση για αυτά τα παιχνίδια. Ήταν δύσκολο σε τρεις ημέρες να βρεθούμε όλοι μαζί και να αποκτήσουμε χημεία. Το καλό είναι πως βγάλαμε καρδιά στο γήπεδο και με την εμπειρία παικτών όπως του Μπουρούση και του Βασιλόπουλου πήραμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα».

Ο στόχος της νίκης επιτεύχθηκε, έστω και στην παράταση, κι εκεί μένει ο Έλληνας διεθνής: «Το αποτέλεσμα μετρά. Έπρεπε να νικήσουμε! Όταν φοράς τη φανέλα με αυτή την ιστορία και όταν αγωνίζεσαι για πρώτη φορά στην Εθνική έχεις ένα άγχος. Σκέφτεσαι ότι εκπροσωπείς όλη τη χώρα και σε βλέπουν εκατομμύρια άνθρωποι. Για εμένα ήταν το πρώτο επίσημο ματς. Ήταν το όνειρό μου και είμαι πολύ χαρούμενος που συνδυάστηκε με νίκη και καλή εμφάνιση δική μου. Η λέξη συγκίνηση που έγραψα στο Instagram είναι λίγη για να περιγράψει πώς αισθάνομαι».

Η δεύτερη αποστολή της «γαλανόλευκης» είναι τη Δευτέρα (27/11, 17.00) απέναντι στο Ισραήλ, στα Δύο Αοράκια. «Είναι επίσης ένα δύσκολο παιχνίδι και περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου για να κάνουμε το «δύο στα δύο» και να αρχίσουμε ιδανικά την πορεία μας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019», κατέληξε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ακολουθεί η φωτογραφία που δημοσίευσε στο Instagram, με τη λεζάντα: «Αξέχαστη ημέρα! #Συγκίνηση»...

https://www.instagram.com/p/Bb5Zt3Knvha/?taken-by=larentzakis_5



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ