28.3 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Λαρεντζάκης: “Έχω αρχίσει να κουράζομαι από την απραξία”

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης βρίσκεται, όπως όλος ο κόσμος, σε καραντίνα στο σπίτι του, όχι όμως εδώ, αλλά στην Ισπανία. Στη Μούρθια, όπου αγωνίζεται και περιμένει κι αυτός να δει τι θα γίνει με τη φετινή σεζόν στις διοργανώσεις του μπάσκετ.

Ο διεθνής γκαρντ φιλοξενήθηκε από το MEGA και μίλησε κατ' αρχάς για το πώς είναι η ζωή στην Ισπανία, την οποία σαρώνει η επιδημία του κορωνοϊού: 

"Όταν είσαι σε μια ξένη χώρα και δεν καταλαβαίνεις αρκετά τη γλώσσα, βλέπεις μόνο τις ειδήσεις στην Ελλάδα και μαθαίνεις από εκεί τι γίνεται στην Ισπανία, είναι λίγο δύσκολο. Αλλά απ' ό,τι έχω καταλάβει πλέον και εδώ ο κόσμος είναι συνειδητοποιημένος. Έχει τρομοκρατηθεί αρκετά και φαίνεται αυτό γιατί κυκλοφορούν όλοι με μάσκες και γάντια. Είναι κάτι που βιώνουμε πρώτη φορά και δεν είναι καθόλου όμορφη η εικόνα των άδειων δρόμων και όλος ο κόσμος με μάσκες και γάντια.

Η αλήθεια είναι ότι οι Ισπανοί άργησαν λίγο να πάρουν μέτρα, γι' αυτό αυξήθηκαν τόσο πολύ τα κρούσματα και οι θάνατοι. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη". 

Ο Λαρεντζάκης μίλησε και για τη ζωή χωρίς μπάσκετ και δεν έκρυψε πως έχει αρχίσει να τον κουράζει όλη αυτή η απραξία:

"Δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα διαφορετικά απ' όσα ο υπόλοιπος κόσμος. Τα ίδια πάνω κάτω κάνω κι εγώ. Γυμνάζομαι με την ομάδα με τον γυμναστή μέσω κάμερας, μετά θα δω καμιά σειρά στην τηλεόραση, θα μαγειρέψω να φάω κάτι, θα παίξω play station. Έχουμε φτάσει τις 20-25 μέρες που έχουμε να πιάσουμε μπάλα στα χέρια μας κι έχω αρχίσει να κουράζομαι. Την πρώτη εβδομάδα είπαμε, εντάξει, ας το κάνουμε για να περάσει όλο αυτό. Χρειάζεται τελικά μεγάλη υπομονή και ψυχραιμία, γιατί είναι κάτι δύσκολο για όλους μας, πόσο μάλλον για έναν αθλητή, που έχει μάθει σε μια διαφορετική καθημερινότητα. Να καθήσει αναγκαστικά στο σπίτι και να μην μπορεί ούτε να τρέξει παρόλο που είναι καλά, δεν έχει τραυματισμό δηλαδή".

Ο διεθνής γκαρντ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι η Ελλάδα ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική πορεία στο θέμα της καταπολέμησης της επιδημίας σε σχέση με την Ισπανία:

"Με ρωτούσαν από την ομάδα και τους έλεγα πόσα κρούσματα και πόσους νεκρούς έχουμε στην Ελλάδα. Έμεναν έκπληκτοι, γιατί οι αριθμοί στην Ισπανία, αλλά και στην Ιταλία είναι πάρα πολύ μεγαλύτεροι. Στην Ελλάδα κάναμε σωστά βήματα κι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο σε σχέση με αυτές τις χώρες. Θέλει ακόμα λίγο παραπάνω, λίγο περισσότερη υπομονή, όλοι μας να δείξουμε χαρακτήρα και την απαιτούμενη ευθύνη για να κρατήσουμε αυτά τα νούμερα όσο χαμηλότερα γίνεται". 

Τέλος, ρωτήθηκε και σχολίασε την ανάδειξη του αείμνηστου Κόμπι Μπράιαντ σε μέλος του Basketball Hall of Fame του ΝΒΑ: "Μακάρι να ζούσε ο άνθρωπος και να έμπαινε λίγο αργότερα στο Hall of Fame, γιατί σίγουρα θα έμπαινε, είναι ένας θρύλος του αθλήματος. Θυμάμαι όταν έμαθα για το θάνατό του. Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν το διάβασα, νόμιζα ότι ήταν... τρολ"! 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ