16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Λαπροβίτολα: «Ήμουν βλάκας που ήθελα να παραιτηθώ»

Μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 στην Κίνα είχε φτάσει η Εθνική Αργεντινής (που ηττήθηκε τελικά από την Ισπανία), αλλά πρέπει να παίξει ακόμα καλύτερα για να αποτελέσει διεκδικητή στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό πιστεύει τουλάχιστον ο Νίκολας Λαπροβίτολα, όπως δήλωσε σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Εθνικής ομάδας της χώρας του. 

«Σκέφτομαι πως ήμουν βλάκας το 2018 που ήθελα να παραιτηθώ από την Εθνική. Το έβλεπα κοντόφθαλμα, δε σήμαινε τίποτα. Σήμερα αισθάνομαι ότι αυτό που πέρασα με βοήθησε να έρθω εδώ που είμαι, να το ξεπεράσω, να μην τα παρατήσω», ανέφερε σε πρώτη φάση ο Αργεντινός γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης. 

Για το ρόλερ κόστερ συναισθημάτων που έκρυβε η σεζόν που ολοκληρώθηκε με τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Ναι, ήταν περίεργο. Πίστευα ότι ο Καμπάτσο θα έφευγε νωρίτερα για το ΝΒΑ, αλλά τελικά άργησε. Κάλυψα το κενό που δημιουργήθηκε και στην αρχή δεν ήμουν κακός. Προσπάθησα να παίξω ομαδικά και να κερδίσω την εμπιστοσύνη όλων. Αλλά μετά ήρθε ο κορωνοϊός και μου ήταν δύσκολο να επιστρέψω. Ευτυχώς, ανέκτησα τη φυσική μου κατάσταση στο τέλος. Έπαιξα στο στυλ μου, όπως είναι ο Νίκολας Λαπροβίτολα και ήμουν χαρούμενος, παρά τον τραυματισμό μου. Το νιώθω αυτό, οι άνθρωποι της ομάδας με εκτίμησαν και υπερκέρασα πολλά πράγματα. 

Δεν είναι το ιδανικό, αλλά αυτά συμβαίνουν στις καριέρες των αθλητών και είναι καλό να μη το βάζεις κάτω και να είσαι έτοιμος για όταν σου παρουσιαστεί η ευκαιρία. Απέδειξα ότι μπορώ να παίξω σε μια ομάδα γεμάτη σταρς, που διεκδικεί τίτλους. Μετά από δύο χρόνια μπορώ να πω ότι νιώθω παίκτης επιπέδου Ρεάλ». 

Για το τι βελτίωσε αυτά τα δύο χρόνια: «Όχι το μπάσκετ αυτό καθεαυτό, αλλά πνευματικά. Δεν κόβω καλύτερα από αριστερά παραδείγματος χάρη. Έμαθα να προσαρμόζομαι και να ανήκω σε μια τοπ ομάδα. Κατάλαβα ότι δεν μπορείς να είσαι πάντα πρωταγωνιστής. Κάποιες φορές θα παίζεις λιγότερο».

Για την κατάσταση που βρίσκεται στα 31 του χρόνια: «Είμαι σε ιδανική φάση θα έλεγα. Δεν πίστευα ότι θα έχω τόσο μακρά καριέρα και τώρα παίζω στην ελίτ. Απολαμβάνω κάθε στιγμή, το παιχνίδι, τον ανταγωνισμό, τα ταξίδια, την παρουσία μου στην Εθνική Ομάδα. Νιώθω ότι έχω πετύχει πολλά, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος και θα πάω για περισσότερα». 

Για το γεγονός ότι έγινε πατέρας: «Η πατρότητα με χτύπησε για τα καλά. Ήμουν πολύ αγχωμένος τις πρώτες ημέρες μετά τη γέννα. Ευτυχώς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν υπήρχαν επιπλοκές και ήμασταν ήρεμη. Η σύζυγός μου είναι εκπληκτή, εκείνη με ηρεμεί. Και τώρα γυρίσαμε στην πατρίδα και η οικογένεια μου θα γνωρίσει την Μπρούνα (σσ. την κόρη του). Η πατρότητα σε αλλάζει και είναι δύσκολο να αποκοπώ τώρα. Αλλά είμαι στην Εθνική Ομάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται». 

Για τις προσδοκίες που υπάρχουν για το Τόκιο: «Πάντα υπάρχουν προσδοκίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η εμπειρία που κουβαλάμε όμως από την Κίνα κάνει ακόμα μεγαλύτερη την επιθυμία μας, ήδη από την προετοιμασία. Επίσης μπορεί να γραφτεί ιστορία, γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες έρχονται μετά την πανδημία. Πολλοί άνθρωποι έχουν προσδοκίες από εμάς. Ανεβάσαμε τον πήχη στην Κίνα. Βρισκόμαστε σε άλλο επίπεδο και θα πρέπει να ανταπεξέλθουμε. 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα μικρότερο τουρνουά, με διαφορετικό σύστημα διεξαγωγής και λιγότερες ομάδες. Όλα αυτά μειώνουν το περιθώριο λάθους. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα από ότι στην Κίνα για να είμαστε διεκδικητές. Δε θα είναι εύκολο, αλλά δεν μπορούμε να στοχεύουμε σε κάτι λιγότερο από αυτό».

Για το πιο γρήγορο στυλ παιχνιδιού που θέλει να εφαρμόσει ο Σέρτζιο Ερνάντεθ:«Ναι έχουμε αυτοπεποίθηση και πίστη στο πλάνο του. Η ευρωπαϊκή εμπειρία του στη Σαραγόσα, φαίνεται πως άλλαξε την οπτική του. Δεν υπάρχει εγγύηση ότι αν παίξουμε πιο γρήγορα θα κερδίσουμε ή θα παίξουμε καλύτερα, αλλά θα το δοκιμάσουμε». 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ