14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λαντέιλ στο Basketa.gr: «Κορυφαίος προπονητής ο Σάρας, στόχος μου το ΝΒΑ»

H Ζαλγκίρις δεν έπεισε με την εμφάνισή της απέναντι στον Ολυμπιακό και ηττήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι αλλά ο Τζοκ Λαντέιλ είχε τον τρόπο να ξεχωρίσει και να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ο Αυστραλός σέντερ μετά τη λήξη του αγώνα μίλησε στο Basketa.gr για τα σημεία που οδήγησαν στο αρνητικό αποτέλεσμα, τα λάθη που πρέπει να διορθώσουν κόντρα στον Παναθηναϊκό, για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, για τις βλέψεις του στη φετινή σεζόν, την προοπτική να βρεθεί στα μέρη μας, τους λόγους που επέλεξε τη Ζαλγκίρις αλλά και το ΝΒΑ.

Ένας ψηλόλιγνος νεαρός από την Αυστραλία συστήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινό δειλά την περσινή σεζόν με τη φανέλα της Παρτιζάν και υπό τις οδηγίες του Αντρέα Τρινκιέρι. Ο λόγος γα τον Τζοκ Λαντέιλ ο οποίος δεν κατάφερε να βρει θέση στο draft του 2018 και κυνήγησε το όνειρό του στην «Γηραιά Ήπειρο» με σκοπό να επιστρέψει στο μέλλον με αρκετές εμπειρίες στις... αποσκευές του στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Τα πρώτα δείγματα στη Σερβία και στο Εurocup άκρως εντυπωσιακά με αποτέλεσμα να προκαλέσει και να τραβήξει τα βλέμματα όλων των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης. Οι προτάσεις πολλές αλλά τελικά επέλεξε μετά από ένα επεισοδιακό καλοκαίρι με την μεταγραφή του να πάρει τον δρόμο προς το Κάουνας και να συναντήσει εκεί τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Το έργο του αρκετά δύσκολο, καθώς έπρεπε να καλύψει το κενό των πολυτιμότερων παικτών της Ζαλγκίρις των προηγούμενων ετών, Άαρον Ουάιτ και Μπράντον Ντέιβις. Ήδη φαίνεται να έχει βρει το ρόλο του στους Λιθουανούς και να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της «μηχανής» των πρωταθλητών Λιθουανίας. Αυτό βέβαια το απέδειξε περίτρανα και στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό όπου ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 23 πόντους ενώ στους πρώτους 8 αγώνες στην καριέρα του στη Euroleague μετράει 10 πόντους και 2.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τζοκ Λαντέιλ στο Basketa.gr και τον Νίκο Τσώτα:

Για τα σημεία που έκριναν το ματς: «Δυσκολευόμαστε να ακολουθήσουμε το πλάνο του παιχνιδιού μας, αν και το έχουμε καταστρώσει πολύ καλά. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε σωστά. Έχουμε δυσκολία στη σωστή εκτέλεση του game plan και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό και να βελτιωθούμε. Η ομάδα και οι παίκτες έχουν δυνατότητες και οφείλουμε να βελτιωθούμε. Πρέπει να δώσουμε έμφαση την αμυντική μας λειτουργία, η οποία μας έχει στοιχίσει στα τελευταία ματς».

Για το τι πρέπει να αλλάξουν στη συνέχεια: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθούμε το game plan, να κυκλοφορούμε σωστά τη μπάλα και να δώσουμε προσοχή στο transition. Πρέπει να παίζουμε με ενέργεια γιατί είμαστε μια νεανική ομάδα. Αν προσέξουμε τις λεπτομέρειες και γίνουμε πιο σκληρή σαν ομάδα θα είμαστε ακόμη καλύτεροι».

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό: «Πρέπει να κερδίσουμε, να παίξουμε σκληρά και να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες του προπονητή. Όλα εξαρτώνται από την συγκέντρωση που έχουμε και από την προσπάθεια που κάνουμε κάτι στο οποίο υστερούμε στα τελευταία ματς».

Για τις πιθανότητες να μπουν στα πλέι οφ: «100% μπορούμε να φτάσουμε τα πλέι οφ στην Ευρωλίγκα. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, πήραμε κάποιες νίκες στην αρχή, τώρα έχουμε κάνει κάποιες συνεχόμενες ήττες αλλά είναι ακόμη νωρίς. Η επόμενη βδομάδα είναι μια ιδανική ευκαιρία να επιστρέψουμε στις νίκες».

Για τον Γιασικεβίτσιους και τις προσωπικές βλέψεις του: «Ο Σάρας είναι ένας υπέροχος προπονητής, μας στηρίζει, δίνει συνεχώς οδηγίες και πρέπει να ακούμε με προσοχή γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους αυτή τη στιγμή στη διοργάνωση και πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτά που μας λέει. Προσωπικά θεωρώ πως πρέπει να παίζω σκληρά, να προετοιμάζω σωστά τον εαυτό μου για το κάθε παιχνίδι. Πιστεύω ότι το κάνω σε κάποιο βαθμό και θα συνεχίσω να το κάνω ώστε να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στη Euroleague αλλά και για να βελτιωθώ εγώ προσωπικά».

Για τους λόγους που επέλεξε να πάει στη Ζαλγκίρις: «Επέλεξα την Ζαλγκίρις λόγω του προσωπικού επιτελείου αλλά και για να κερδίσω όσα περισσότερα ματς μπορώ και να βελτιώνομαι συνεχώς και να εξελίσσομαι. Η Ζαλγκίρις έχει νοοτροπία νικητή, προπονητή με μεγάλη φήμη ο οποίος έχει βελτιώσει σημαντικά όλους τους παίκτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί και αυτός είναι ένας από τους στόχους μου σαν παίκτης».

Για την εμπειρία του μέχρι στιγμής στη Euroleague: «Στην Ευρωλίγκα δεν μπορείς να κάνεις λάθη, δεν επιτρέπεται, Η προετοιμασία για το κάθε ματς πρέπει να είναι 100% σωστή, πρέπει να δίνεις τα πάντα και αυτό απαιτεί μια πολύ καλή φυσική κατάσταση. Είναι αρκετά υψηλός και έντονος ο ανταγωνισμός στην Ευρωλίγκα».

Για τις ελληνικές ομάδες: «Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι δύο μεγάλοι σύλλογοι και αρκετά δημοφιλείς. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον αλλά τώρα είμαι συγκεντρωμένος να κερδίζει παιχνίδια η Ζαλγκίρις. Έχω ακούσει τα καλύτερα για το ελληνικό πρωτάθλημα και τον ανταγωνισμό του και δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον».

Για το ΝΒΑ: «Φυσικά σκέφτομαι και το ΝΒΑ. Αποτελεί τον στόχο πολλών αθλητών που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα και για μένα σίγουρα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ