24.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Λαμπεϊρί: “Θα παίξουμε επειδή η τηλεόραση πληρώνει”!

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ισπανία μια συνέντευξη που έδωσε ο Λουί Λαμπεϊρί στη γαλλική Equipe. Ο Γάλλος σέντερ της Βαλένθια μίλησε για τον κορωνοϊό, την καραντίνα και τις επιπτώσεις της και ξενίζει κυρίως με την ευθύτητα των λόγων του, που δεν είναι και πολύ συνηθισμένη για επαγγελματία αθλητή.

"H καραντίνα, που στέρησε από το ανθρώπινο είδος την πρωταρχική ελευθερία του, αυτή της μετακίνησης, με εξέπληξε. Αυτή και το χειροκρότημα των οκτώ (σ.σ. εννοεί το χειροκρότημα στα μπαλκόνια για να τιμηθεί ο αγώνας του νοσηλευτικού προσωπικού κατά του COVID-19, το οποίο έγινε viral στα social media και όχι μόνο). Αφού πληρώνεις τους φόρους σου, έχεις ήδη χειροκροτήσει".

Αυτό το σχόλιο παρεξηγήθηκε από πολύ κόσμο, που επειτέθηκε στον Γάλλο μέσω των social media, γι' αυτό κι εκείνος έσπευσε να διευκρινήσει με δική του ανάρτηση: "Φαντάζομαι ότι οι άνθρωποι εξεπλάγησαν από τα σχόλιά μου για τις νοσοκόμες. Θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Δεν υποτιμώ αυτό το απαραίτητο επάγγελμα. Απλώς ήθελα να αναδείξω το ότι το χειροκρότημα δεν επρόκειτο να βελτιώσει τις ζωές τους. Ειλικρινά ήθελα να ξεκαθαρίσω τις σκέψεις και τη θέση μου".

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στην Equipe ο Λαμπεϊρί είπε καθαρά αυτό που ξέρει όλος ο κόσμος για το λόγο που επανεκκινούν ορισμένα πρωταθλήματα, μεταξύ των οποίων και η ισπανική ACB, εν μέσω καλοκαιριού: "Δεν γίνεται για την ομορφιά του αθλητισμού, πραγματικά. Θα παίξουμε επειδή η τηλεόραση πληρώνει τα δικαιώματα, συμφωνούμε όλοι σε αυτό. Αυτή είναι η απλή και μόνη αλήθεια".

Ενώ έσφαξε με το... γάντι την ομάδα του, τη Βαλένθια, για την περικοπή 4% που αποφάσισε να κάνει στα συμβόλαια των παικτών της: "Είναι το αντίστοιχο της αξίας λίγων κιβωτίων με μπουκάλια κρασί. Νομίζω ότι ο σύλλογος το έκανε επειδή το έκαναν οι άλλοι, επειδή έγινε αυτό και αλλού".

Όσο για το πώς κρατήθηκε ο ίδιος σε φόρμα στη διάρκεια της καραντίνας, ο Λαμπεϊρί αποκάλυψε: "Συνειδητοποίηση ότι η καραντίνα θα κρατούσε πολύ. Έκανα στατικό ποδήλατο δύο φορές την εβδομάδα για να δω αν είχα ακόμα δύο πνευμόνια. Έκανα περισσότερο γιόγκα παρά σπορ. Ευχαριστώ το Θεό που έχω τρομακτική ελαστικότητα. Μπορώ να σταματήσω για δύο μήνες και να ξεκινήσω ξανά χωρίς να αισθάνομαι κουρασμένος".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ