16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Λακόμπ: «Δεν γίνονται αυτά στη Γαλλία» (pics)

Το… όνειρό της ζει στο ΟΑΚΑ η Μονακό, με τον Πολ Λακόμπ να ανυπομονεί να ζήσει την ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί στον τελικό του φετινού Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League από τους φιλάθλους της ΑΕΚ.

Ο κόσμος της «Ένωσης» ήταν συγκλονιστικός στον ημιτελικό με τη Μούρθια, το ίδιο αναμένεται και στο παιχνίδι τίτλου κόντρα στο συγκρότημα του πριγκιπάτου. Ο 27χρονος γκαρντ, αν και αντίπαλος, εκθείασε τους «κιτρινόμαυρους» φιλάθλους: «Για εμάς είναι παράξενα, γιατί δεν γίνονται αυτά στη Γαλλία. Είναι όνειρο! Όλοι θέλουν να παίξουν σε τέτοια ματς, σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, σε γήπεδο γεμάτο με τρελό κόσμο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προετοιμασμένοι. Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας την ενέργεια του γηπέδου».

Η μίνι προετοιμασία της Μονακό ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου (05/05), με τον τελικό να είναι την Κυριακή (06/05, 20.30). «Πράγματι δεν έχουμε πολύ χρόνο να προετοιμαστούμε για τον τελικό. Το "κλειδί" είναι η ενέργεια που θα δώσουμε στο παρκέ, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να κυνηγήσουμε τις διεκδικούμενες μπάλες. Δεν μπορούμε να προετοιμαστούμε σε τακτικό επίπεδο, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά», ανέφερε σχετικά ο Γάλλος της Μονακό.

Ρωτήθηκε και για τους Μάνι Χάρις και Κέβιν Πάντερ κι απάντησε: «Θα είναι πολύ δύσκολα απέναντι στο Μάνι Χάρις και τον Κέβιν Πάντερ. Μπορούν να σουτάρουν από κάθε θέση και να βοηθήσουν την ομάδα τους με πολλούς τρόπους. Το μαρκάρισμά τους θα είναι σημαντικό κομμάτι για εμάς. Εάν τους αντιμετωπίσουμε ως ομάδα, όπως πράττουμε φέτος σε όλα τα παιχνίδια, μπορούμε να πάρουμε τη νίκη και τον τίτλο. Είμαστε έτοιμοι για μεγάλη μάχη».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ