14.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λαδικός: «Να δοθεί έμφαση στην ύπαρξη συμβολαίων ακόμα και στις μικρές κατηγορίες»

Η ΑΕΝΚ με την πορεία της από την 11η αγωνιστική και έπειτα έδειξε να… σώζει την παρτίδα του πρωταθλήματος μιας και κατάφερε να πανηγυρίσει επτά νίκες στα οχτώ παιχνίδια της. Το «μεγάλο lockdown» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου, όμως σταμάτησε αυτή την πορεία με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κάνει τι θα εξελιχθεί.

Σε αυτό στάθηκε ο τεχνικός της ομάδας των βορείων προαστίων, Στέφανος Λαδικός σε δηλώσεις του στο basketa.gr, εξηγώντας αν θεωρεί εφικτό να επιστρέψουν οι ομάδες στα γήπεδα προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα του 2019-2020 εντός παρκέ ή όχι. Επίσης αναφέρθηκε στην σημασία που έχει αυτή η περίοδος προκειμένου τα φυσικά πρόσωπα μιας ομάδας να εξασφαλίσουν τα «συμφέροντα» τους έπειτα από αυτή τη μορφή κρίσης.

Θεωρείς ότι θα αρχίσουν ξανά τα πρωταθλήματα; Το θεωρείς σωστό-δίκαιο μετά από δυο μήνες καραντίνας να επιστρέψετε στους αγωνιστικούς χώρους προκειμένου να κριθεί ένα πρωτάθλημα;
«Το αν θα αρχίσουν ξανά τα πρωταθλήματα, είναι κάτι το οποίο εξαρτάται από τις οδηγίες που θα μας δώσουν οι ειδικοί. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν επιτραπεί η ομαδική άσκηση σε κλειστούς χώρους μέχρι το αργότερο τις αρχές Μαΐου ίσως και να έχουμε μια ευκαιρία να συνεχίσουμε, αλλιώς πραγματικά το βλέπω πολύ δύσκολο, καθώς θα χρειαστούμε 3-4 βδομάδες προετοιμασίας, με τα παιχνίδια να διεξάγονται μέσα στον Ιούνιο. Σίγουρα και πάλι το εγχείρημα αυτό θα είναι δύσκολο, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πρωταθλήματα να τελειώνουν τον Ιούλιο (αναφέρομαι πάντα σε κατηγορίες όπως Β και Γ εθνική, όπου η πλειοψηφία των συμμετεχόντων δεν ζουν αποκλειστικά από τα χρήματα του μπάσκετ). Όποια απόφαση και να παρθεί σίγουρα θα υπάρχουν ευνοημένοι ή όχι, αυτό ισχύει ακόμα και στην περίπτωση που συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Για παράδειγμα, η ομάδα μου στα τελευταία 8 παιχνίδια είχε 7 νίκες και η διακοπή μας έκοψε τον ρυθμό, κάποιες ομάδες ήδη έχουν ενημερώσει παίκτες τους πως δε μπορούν να καλύψουν τα συμφωνηθέντα καθώς χορηγοί έκαναν πίσω».

Σε κάθε περίπτωση, με ποια λύση θεωρείς ότι θα υπάρχουν λιγότερες διαφωνίες;
«Ίσως το πιο δίκαιο θα ήταν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα αλλά όπως προανέφερα αυτό θα πρέπει να συμβεί μέχρι τέλη Ιουνίου και αφού έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας στους αθλητές. Αν πάλι βγούμε από αυτές τις ημερομηνίες θα πρέπει να εξεταστεί κάποιος άλλος τρόπος, κάτι το οποίο δεν θα είναι και πολύ εύκολο, καθώς υπάρχουν όμιλοι με ομάδες που έχουν παίξει λιγότερες αγωνιστικές ή όμιλοι με ρεπό».

Έκανες λόγο παραπάνω για χορηγούς, η ΑΕΝΚ φέτος ήταν «δομημένη» με σχετικά χαμηλό μπατζετ; Θεωρείς ότι ακόμα και αυτές οι ομάδες θα επηρεαστούν;
«Η ομάδα μας (ΑΕΝΚ) φέτος ήταν δομημένη με μπάτζετ βιώσιμο (δεν μου αρέσει να λέω χαμηλό), από το οποίο δεν ήθελε να ξεφύγει στιγμή (κατά την περίοδο των μεταγραφών) ο πρόεδρος κ. Γιακουμής με αποτέλεσμα βέβαια να είμαστε όλοι οικονομικά τακτοποιημένοι στον σύλλογο μέχρι τη στιγμή της διακοπής. Όσο για την επόμενη μέρα πιστεύω πως όλες οι ομάδες θα επηρεαστούν είτε στηρίζονται από κάποιο μεγάλο χορηγό, είτε από ομάδα χορηγών, είτε ακόμα και από τις υποδομές της».

Όσον αφορά την αναδιάρθρωση που ενδεχομένως γίνει; Ποια είναι η άποψη σου;
«Τις τελευταίες ημέρες έχουν εκφραστεί αρκετές ενδιαφέρουσες απόψεις από αξιόλογους συναδέλφους και σε αυτό που σίγουρα καταλήγω είναι πως η παρούσα περίοδος αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για να διορθωθούν κάποια κακώς κείμενα του παρελθόντος. Με την σειρά μου δεν θα ήθελα να καταθέσω άλλη μια πρόταση αναδιάρθρωσης, αλλά τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου πλαισίου με κανόνες, οι οποίοι θα πρέπει να εφαρμόζονται στην όποια αναδιάρθρωση θεσπιστεί. Τους κανόνες αυτούς θα πρέπει να ακολουθεί κάθε ομάδα σε σκοπό να μην έχει οικονομικές εκκρεμότητες προς κανέναν (προπονητές, παίκτες, φυσικοθεραπευτές κ.ο.κ.). Η παραβίαση των κανόνων αυτών θα πρέπει να επιφέρει άμεσα συνέπειες στις ομάδες αυτές. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ύπαρξη συμβολαίων τόσο των προπονητών με τις ομάδες όσο και των παικτών αλλά και των ειδικών συνεργατών και αυτό θα πρέπει να έχει ισχύ σε όλα τα επίπεδα και τις κατηγορίες.

Όσο οι μέρες πλησιάζουν στην άρση των περιοριστικών μέτρων ποιές είναι οι σκέψεις σου;
«Η αλήθεια είναι πως ανυπομονώ για την επιστροφή στο γήπεδο και τη συνάντηση με τους συνεργάτες μου (Λαγοπόδης και Κοκκινίδης) ώστε να προγραμματίσουμε την επόμενη μέρα, είτε σχετικά με τη συνέχιση του πρωταθλήματος, είτε σχετικά με την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ταυτόχρονα βέβαια δεν κρύβω ότι με προβληματίζει το αν θα μπορέσουμε να είμαστε πραγματικά προστατευμένοι στο κομμάτι της υγείας μας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ