23.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Λίλαρντ: «Ρίσκο που διατίθεμαι να πάρω»

Ο Νταμιάν Λίλαρντ είναι υπέρ της επανέναρξης του ΝΒΑ, ερχόμενος σε αντίθεση με τον Κάιρι Ίρβινγκ και όλους όσοι υποστηρίζουν πως οι αγώνες δεν πρέπει να ξεκινήσουν τον Ιούλιο, ώστε να σταλθεί μήνυμα κατά του ρατσισμού και των φαινομένων αστυνομικής βίας.

Ο «μαγικός κόσμος» κινείται προς την επανεκκίνησή του, ώστε να ολοκληρωθεί εντός παρκέ η φετινή αγωνιστική περίοδος που διακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο υπάρχει μερίδα παικτών που δεν θέλει να επανέλθει στα παρκέ με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεσότα. Ο 29χρονος γκαρντ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς μίλησε σχετικά στο ESPΝ, τονίζοντας πως καταλαβαίνει το σκεπτικό τους, αλλά δεν συμφωνεί μαζί τους.

«Δεν το αισθάνομαι 100%, αλλά είναι ένα ρίσκο που διατίθεμαι να πάρω. Αυτό κάνουμε. Είναι η δουλειά μας κι έτσι φροντίζουμε τις οικογένειές μας. Είναι όμως κι ένας τρόπος για να προσφέρουμε στις κοινότητές μας. Η λίγκα μας αποτελείται από τόσους Αφροαμερικανούς παίκτες. Η καρδιά μας στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, η σκέψη μας βρίσκεται στους δικούς μας. Νιώθουμε πως πρέπει να αποτελέσουμε μέρος αυτής της "μάχης". Εδώ βρίσκεται η πάλη μας. Ακούς τους υπόλοιπους να λένε πως ίσως πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό και να μην ασχολούμαστε με το πώς θα επιστρέψουμε στη σεζόν. Φέρνουμε πολλά χρήματα για να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις των μαύρων και των κοινοτήτων τους. Αλλά πιστεύω πως ο Κάιρι Ίρβινγκ και ο Κέβιν Ντουάιτ έχουν ένα δίκιο. Τους καταλαβαίνω», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Φυσικά, εκτός από το κίνημα των Αφροαμερικανών υπάρχει και η πανδημία του κορονοϊού, με την κατάσταση στις ΗΠΑ να μην έχει βγει εκτός κινδύνου. «Κανείς δεν έχει γνωρίσει κάτι αντίστοιχο στη ζωή του. Η υφήλιος κυριολεκτικά σταμάτησε. Δεν ξέρω εάν έχει ξανασυμβεί ή πότε ήταν η τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο. Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι θα δυσκολευτούμε. Η καρδιά μας θα βρίσκεται πάντα στους ανθρώπους μας. Θα είναι, λοιπόν, πολύ δύσκολο να πάμε εκεί και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, όταν συμβαίνει κάτι προσωπικό. Δεν θα απομακρυνθεί κάτι τέτοιο. Δεν θα είμαστε σίγουροι για τίποτα μέχρι να φθάσουμε εκεί. Από εκεί θα προχωρήσουμε παραπέρα», συμπλήρωσε ο Νταμιάν Λίλαρντ αναφορικά με την απόφαση της διοργανώτριας αρχής να μεταβούν στο Ορλάντο και να δώσουν στην Disney World όλους τους εναπομείναντες αγώνες τους για τη σεζόν 2019-2020.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ