23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λίλαρντ: «Πιο δύσκολο να σκοράρεις με κανόνες FIBA» (vids)

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ αποκάλυψε ότι θεωρεί πιο δύσκολο να σκοράρει ένας παίκτης με κανόνες FIBA, παρά μ' εκείνους του ΝΒΑ.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν μέλος της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ που πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μιλώντας για τις διαφορές του ΝΒΑ με το μπάσκετ που παίζεται στις διοργανώσεις της FIBA ήταν ξεκάθαρος, αποκαλύπτοντας ότι στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη είναι πιο εύκολο για κάποιον παίκτη να σκοράρει.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του:

«Πολλοί από τους καλύτερους σκόρερς στο ΝΒΑ σκοράρουν από το τρίποντο και όταν πηγαίνουν προς τη ρακέτα παίρνουν και φάουλ. Στις διοργανώσεις της FIBA, δεν υπάρχουν τόσα πολλά φάουλ, είναι πιο physical το παιχνίδι. Δεν υπάρχουν αμυντικά 3 δευτερόλεπτα, επομένως το ζωγραφιστό είναι γεμάτο με παίκτες. Οι διαιτητές δεν σφυρίζουν συχνά και δεν πρόκειται να δώσουν υπέρ σου ένα αμφίβολο σφύριγμα. Είναι δύσκολο να σκοράρεις μπροστά σε ένα πλήθος παικτών που απλά κάθονται στο ζωγραφιστό. Είναι σκληρό. 

Νομίζω ότι σίγουρα είναι πιο δύσκολο να σκοράρεις όταν παίζεις με τους κανόνες της FIBA σε αντίθεση με το NBA όπου επιτρέπεται πολύ λιγότερη επαφή και υπάρχει η παράβαση των τριών δευτερολέπτων στην άμυνα. Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα που κάνουν το σκοράρισμα να είναι πιο εύκολο στο ΝΒΑ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ