20.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Λίλαρντ: «Κανείς άλλος σαν τον Καντέρ» (vid)

Ο Ενές Καντέρ έγραψε την πιο εντυπωσιακή επίδοση των χθεσινοβραδινών αγώνων του NBA, στη νίκη των Πόρτλαντ Μπλέιζερς απέναντι στους Ντιτρόιτ Πίστονς με 118-103. Ο Τούρκος έγραψε ιστορία και αποθεώθηκε από τους συμπαίκτες του με προεξάρχοντα τον Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ο Ενές Καντέρ σημείωσε 24 πόντους στην αναμέτρηση, όμως αυτό που έγραψε ιστορία ήταν τα 30 ριμπάουντ που κατέβασε. Η συγκεκριμένη επίδοση φυσικά αποτελεί προσωπικό ρεκόρ για τον Καντέρ αλλά και ρεκόρ για την ιστορία της ομάδας του Πόρτλαντ. Το περασμένο ρεκόρ είχε εγκαθιδρυθεί το πολύ μακρινό 1975 από τον Σίντνεϊ Ουίκς, με τον αμερικανό ψηλό να έχει μαζέψει 27 ριμπάουντ.

Το κατόρθωμά του αυτό έσπευσε να αποθεώσει ο σταρ της ομάδας, Ντέιμιαν Λίλαρντ. Ο "Ντέιμ" τόνισε ότι δεν έχει δει άλλον συμπαίκτη του με το ταλέντο του Καντέρ στα ριμπάουντ, όσα χρόνια βρίσκεται στο ΝΒΑ:

"Είναι ο καλύτερος που έχω παίξει σε ό,τι έχει να κάνει με το να βρίσκει τρόπο να φτάνει στην μπάλα. Πάντα πιστεύω ότι θα βρει τον τρόπο να τα καταφέρει. Θέλει μεγάλη προσπάθεια και επιμονή για να καταφέρεις τόσα πολλά ριμπάουντ σε έναν αγώνα που συμμετέχουν τόσοι επαγγελματίες παίκτες και που εκείνος είναι πιθανός ο αθλητής με τα χειρότερα φυσικά προσόντα από όλους. Είναι ξεχωριστό το ότι έφτασε τα 30 ριμπάουντ και δείχνει ότι έχει ένα έμφυτο ταλέντο στο να βρίσκει την μπάλα."

Ο ίδιος ο Καντέρ πάντως, δείχνει να δίνει τα εύσημα όχι στον εαυτό του, αλλά σε...ανώτερες δυνάμεις: "Δεν είναι ότι αποτελεί στοιχείο που έχω δουλέψει ποτέ. Είναι δώρο Θεού, αυτό μπορώ να πω... Είμαι έτσι από μικρό παιδί... Το να σκοράρεις είναι ωραίο, αλλά το να παίρνεις ριμπάουντ, ειδικά επιθετικά είναι αυτό που δίνει στους συμπαίκτες μου την αυτοπεποίθηση να σουτάρουν και να το κάνουν καλύτερα" θα τονίσει, με το πνεύμα... αλτρουισμού που χαρακτηρίζει κάθε ριμπάουντερ που σέβεται τον εαυτό του.

Δείτε ξανά την επίδοση - ρεκόρ του Ενές Καντέρ:

https://www.youtube.com/watch?v=KZCAgH_zEAQ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ