18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Λέικερς, μία δουλειά είχατε!

Μετά από εβδομάδες γεμάτες φήμες και δημοσιεύματα, η είδηση ήρθε πως ο Άντονι Ντέιβις έγινε ανταλλαγή στους Λος Άντζελες Λέικερς. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν πως οι "Λιμνάνθρωποι" δεν υπολόγισαν σωστά όλα τα δεδομένα και κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά θέματα με το ρόστερ που είχαν σκοπό να παρουσιάσουν την επόμενη χρονιά στο ΝΒΑ. 

Προκειμένου να αποκτήσουν τον κορυφαίο σέντερ του πλανήτη, οι Λέικερς, χρειάστηκε να δώσουν γη και ύδωρ στους Πέλικανς, και συγκεκριμένα, τον Λόνζο Μπολ, τον Μπράντον Ίνγκραμ, τον Τζος Χαρτ, τρεις παίκτες από τον πρώτο γύρο στα επόμενα draft καθώς και το νούμερο 4 του φετινού draft. Και ενώ όλα φαίνονταν να έχουν γίνει σωστά, οι Λέικερς μένουν ξαφνικά με ελλιπές ρόστερ το οποίο μάλλον δεν μπορεί να καλυφθεί ικανοποιητικά, λόγω salary cap. 

Συγκεκριμένα, η ανταλλαγή, είχε αρχικά συμφωνηθεί να γίνει στις 6 Ιουλίου. Με αυτό το δεδομένο, στο salary cap της ομάδας του Λος Άντζελες μένουν μόλις 23,7 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που δεν μπορεί να προσφέρει στο ρόστερ έναν σούπερ σταρ επιπέδου Κέμπα Ουόκερ, Κάιρι Ίρβινγκ ή Καουάι Λέοναρντ που είναι μερικά από τα πιο δυνατά ονόματα στη φετινή free agency.

Αν η ανταλλαγή ωστόσο γίνει στις 30 Ιουλίου, αντί για 6 που έχει συμφωνηθεί, οι Λέικερς θα έχουν 32,5 εκατομμύρια δολάρια στο salary cap σύμφωνα με κανονισμό που υπάρχει στο ΝΒΑ. Υπάρχουν βέβαια ακόμα δύο προβλήματα σε αυτό το σενάριο. Αφενός, οι Πέλικανς θα ζητήσουν ακόμη περισσότερα προκειμένου να κάνουν αυτή τη χάρη στους Λέικερς, αφετέρου ο Άντονι Ντέιβις έχει μία δικλείδα στο συμβόλαιό του που αναφέρει ότι μπορεί να διεκδικήσει άλλα 4,1 εκατομμύρια δολάρια σε αυτά που ήδη παίρνει, κάτι που σημαίνει ότι αν ενεργοποιηθεί αυτή η δικλείδα τότε το διαθέσιμο salary cap θα πέσει στα 28,4 εκατομμύρια και άρα πάλι δε θα μπορούν να διεκδικήσουν κάποιον σούπερ σταρ. 

Ο λόγος για τον οποίο οι Λέικερς βρέθηκαν σε αυτό το μπέρδεμα, είναι γιατί ο Ρομπ Πελίνκα κανόνισε την ανταλλαγή του Ντέιβις χωρίς να λάβει υπόψιν του τη συμβουλή του υπεύθυνου του salary cap. Επομένως, οι "Λιμνάνθρωποι" θα αναγκαστούν είτε να επαναδιαπραγματευτούν την ανταλλαγή του Ντέιβις με τους Πέλικανς είτε να καταφύγουν σε παίκτες που θα πλαισιώσουν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Άντονι Ντέιβις. 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ