15.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Λέικερς, Κλίπερς και Μάτζικ πήραν το οκ για τα τεστ κορωνοϊού

Οι ομάδες του ΝΒΑ, αρχής γενομένης από σήμερα (08/05), είχαν το δικαίωμα να ανοίξουν τα προπονητικά τους κέντρα και να κάνουν προπονήσεις σε μικρά γκρουπ των 4 παικτών, στις πολιτείες που έχουν χαλαρώσει τα μέτρα κοινωνικής απόστασης. 

Ωστόσο, το ΝΒΑ είχε πει ότι δεν θα μπορούν να γίνονται τεστ κορωνοϊού σε όλους τους παίκτες και τα προπονητικά επιτελειά των ομάδων, αν αυτοί δεν έχουν εμφανίσει κάποιο ύποπτο σύμπτωμα, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τον γενικό πληθυσμό. 

Σήμερα, όμως έγινε γνωστό, ότι στις περιοχές που έχει εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος αριθμός τεστ για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον ιό, τότε οι ομάδες θα μπορούν να εξετάσουν και τα ασυμπτωματικά τους μέλη, για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις χωρίς να ρισκάρουν. 

Ως εκ τούτου, οι πρώτες ομάδες που πήραν έγκριση για τα τεστ είναι οι δύο που βρίσκονται στο Λος Άντζελες, δηλαδή οι Λέικερς και οι Κλίπερς, αλλά και οι Ορλάντο Μάτζικ. 

Επιπλέον, σήμερα άνοιξαν τα προπονητικά τους κέντρα οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και οι Κλίβελαντ Καβαλίερς, ομάδες οι οποίες θα συμμετάσχουν σε μία έρευνα της Mayo Clinic, σε συνεργασία με το NBA και θα γνωρίζουν μέσα στο επόμενο 48ωρο αν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον ιό. 

Αν η σεζόν επανεκκινήσει, τότε όλες οι ομάδες θα υποβληθούν στα απαιρήτα τεστ, για να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ