18.1 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Λάσο: «Πάντα επικίνδυνη η Μπαρτσελόνα»

Δεν έχει και πολύ καιρό που τα έλεγαν... Που έδωσαν τα χέρια πριν και μετά το τέλος του αγώνα, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να σφραγίζει τη νίκη της επί της Μπαρτσελόνα με τις «mandarinas» του Σέρχιο Γιουλ. Και να που θα τα ξαναπούν. Αυτή τη φορά για την Ευρωλίγκα και όχι για την ACB. Οι αιώνιοι της Ισπανίας τα λένε και πάλι στη Μαδρίτη αύριο το βράδυ (22.00, Novasports).

O Πάμπλο Λάσο, οικοδεσπότης και πάλι του “El Clásico” ξέρει τη διαφορά των δύο στη βαθμολογία. Η ομάδα του αναζητά να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Η Μπαρτσελόνα έχει μείνει πολύ πίσω. Γι’ αυτήν όμως μια νίκη είναι και θέμα ψυχολογίας, ηρεμίας και ηθικού. «Είμαστε ακόμη στην κορυφή στην Ευρωλίγκα, το οποίο σημαίνει πως η επόμενη πρόκληση για εμάς είναι να διασφαλίσουμε το πλεονέκτημα έδρας. Θα είναι σίγουρα ένα ιδιαίτερα ελκυστικό παιχνίδι, θα υπάρξει εκπληκτική ατμόσφαιρα, οι φίλοι της ομάδας μετά από δύο οδυνηρές ήττες εκτός έδρας θα είναι εκεί για εμάς και θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο».

Ο Λάσο υπογράμμισε πως η Μπαρτσελόνα έχει μεγάλους παίκτες και έδειξε πως δεν ξεχνά τον αγώνα του πρωταθλήματος: «Είδαμε από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι να τους νικήσεις, πριν από μόλις μία εβδομάδα. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός και η Μπαρτσελόνα είναι πάντα ένας επικίνδυνος αντίπαλος. Θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά αν θέλουμε να νικήσουμε, όπως πάντα στην Ευρωλίγκα. Δεν είμαστε στα καλύτερά μας σε ότι αφορά τα αποτελέσματα αυτή την περίοδο, αλλά δεν μπορούμε να βασίζουμε πάντα ότι κάνουμε στο αν χάνουμε ή αν κερδίζουμε. Η δουλειά μας εστιάζει στο να μεγαλώνουμε συνέχεια ως ομάδα. Υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν και να κάνουμε τόσο στην Ευρωλίγκα, όσο και στο πρωτάθλημα. Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος ήταν δύο ιδιαίτερα κουραστικοί μήνες με τόσους αγώνες και ταξίδια, χωρίς να θέλω ειλικρινά να αναζητήσω δικαιολογίες. Η χρονιά είναι μεγάλη και αύριο είναι η ώρα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά ως ομάδα»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ