21.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Λάσο: «Εγώ δεν είμαι ο Ζιντάν»

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να περίμενε πως θα συναντήσει την Βαλένθια στα ημιτελικά, αλλά τελικά θα βρει την Γκραν Κανάρια στο δρόμο της για τους τελικούς της ACB. Ο Πάμπλο Λάσο μίλησε στα ΜΜΕ για τη νέα σειρά αγώνων που έχει η "βασίλισσα" μπροστά της, αλλά και τον Ζινεντίν Ζιντάν και την απόφασή του αποχωρήσει από τον πάγκο της!

Η αρχή έγινε με μπάσκετ: "Είναι δεδομένο πως φτάνουν με διάθεση, αλλά η διάθεση δεν βάζει καλάθια! Αυτό που έχουμε δει είναι μια ομάδα που έχει βελτιωθεί πολύ, που έκανε έναν πολύ καλό μήνα και πολέμησε με την Βαλένθια ως το τελευταίο δευτερόλεπτο για να βρεθεί στους ημιτελικούς. Είναι μια ομάδα με ευρύ rotation, με λύσεις σε όλες τις θέσεις και πολύ αθλητική. Έχει πολλά όπλα. Είναι μια ομάδα δύσκολο να τη νικήσεις, αλλά στους ημιτελικούς όλοι έχουμε τη διάθεση και τη θέληση".

Τα προβλήματα δεν λείπουν για μια ακόμη φορά: "Ο Αγιόν δεν προπονηθηκε γιατί έχει κάτι ενοχλήσεις και παίρνει παυσίπονα, οπότε για την ώρα η συμμετοχή του αποτελεί ερωτηματικό για εμάς. Ο Τρέι Τόμπκινς έχει μια προσωπικό υπόθεση, την οποία όλοι γνωρίζουμε και τον περιμένουμε να επιστρέψει όταν είναι έτοιμος".

Όσο για το αν θα αλλάξει η προσέγγιση ή αν θα... χαλαρώσει η Ρεάλ Μαδρίτης, τώρα που αντίπαλος δεν θα είναι η Βαλένθια, αλλά η Γκραν Κανάρια; "Δεν σκεφτόμουν και δεν σκέφτομαι ποιος είναι ο αντίπαλος. Σκέφτομαι περισσότερο την δική μου ομάδα. Είναι ένας ημιτελικός και πρέπει το ύψος συγκέντρωσης και επιθυμίας για τη νίκη να είναι στο υψηλότερο δυνατό σημείο. Το ότι η Βαλένθια ήταν το φαβορί, σημαίνει πως αυτά τα δύο δεν πρέπει να είναι στο υψηλότερο σημείο; Μάλλον όχι. Κάθε ομάδα που συναντάς στα ημιτελικά είναι επικίνδυνη».

Κάπου εδώ η συζήτηση έφυγε από τα παρκέ και έπιασε... χορτάρι, αφού η ερώτηση για την παραίτηση του Ζινεντίν Ζιντάν από την ομάδα ποδοσφαίρου της Ρεάλ Μαδρίτης, λίγο μετά την κατάκτηση του Champions League, φέρνει τηρουμένων των αναλογιών συνειρμούς με τον Πέμπλο Λάσο και την Ευρωλίγκα: "Δεν είμαι ο Ζιντάν. Ότι έκανε ο Ζιντάν με κάνει χαρούμενο για τον ίδιο. Το ότι δεν συνεχίζει στην ομάδα μας με λυπεί πάρα πολύ, γιατί έδωσε πολλά στο σύλλογο. Έχω τεράστιο σεβασμό στο πρόσωπο του και για ότι έκανε, αλλά ο Ζιντάν είναι ο Ζιντάν και ο Πάμπλο Λάσο είναι ο Πάμπλο Λάσο και το μόνο που σκέφτομαι είναι να νικήσω την Γκραν Κανάρια".

Ο Λάσο θέλει να κλείσει η χρονιά με έναν τίτλο και έχει ξαναβρεθεί εκεί. Ξέρει τι πρέπει να γίνει: "Έχουμε την ίδια φιλοδοξία όπως πάντα. Ξέρουμε πως ήταν μια δύσκολη σεζόν και ξέρουμε πόση δουλειά έχουμε κάνει όλη τη χρονιά. Είχαμε ένα μήνα πολύ επιτυχημένο και καταφέραμε να αλλάξουμε το τσιπάκι. Πήραμε την πρόκριση απέναντι σε μια ομάδα όπως η Τενερίφη και τώρα ξέρουμε πως απομένουν οι καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ξέρουμε πως για να τα καταφέρουμε απέναντι στην Γκραν Κανάρια θα πρέπει να δώσουμε το μάξιμουμ!"

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ