17.3 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Λάσο: “Δεν παίζει ο Πάμπλο με τον Τσάβι”

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά συμβαίνει –εννοείται- και το ακριβώς αντίθετο. Στη Μαδρίτη προετοιμάζονται για έναν ιδιαίτερα δύσκολο αγώνα σε μια δύσκολη έδρα όπως τονίζουν ξανά και ξανά, τόσο ο Πάμπλο Λάσο, όσο και ο Φελίπε Ρέγες. Ο οποίος θα είναι και πάλι το πρόσωπο της ημέρας για την «βασίλισσα» για έναν διαφορετικό λόγο αυτή τη φορά. Όλα αυτά τα συζήτησαν με τον ισπανικό Τύπο στην τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν πει στο αεροπλάνο για να πετάξει προς την Ελλάδα αργότερα σήμερα το βράδυ.

«Αγώνας υψηλής δυσκολίας»

«Δεν υπάρχει κανένας εύκολος αγώνας σε αυτό το επίπεδο» , ήταν η ξεκάθαρη απάντηση του Λάσο στη σχετική ερώτηση που του έγινε με το «καλημέρα», πριν προσθέσει και κάτι ακόμη: «Πάντα είναι πολύ δύσκολο να παίζεις στην Αθήνα. Ο Παναθηναϊκός είναι αντίπαλος υψηλού επιπέδου που θέλει να «πατήσει» πιο σταθερά στα πλέι οφ και παίζει στο γήπεδό του. Και δεν ξεχνάμε πως είχαμε αρκετές δυσκολίες απέναντί του εδώ, στον πρώτο γύρο. Συν του ότι έχει και έναν προπονητή που μας γνωρίζει καλά».

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, ξεκαθάρισε πως ο Αντρές Νοτσιόνι δεν θα ταξιδέψει στην Ελλάδα, καθώς προτιμούν «να είναι 100% έτοιμος για την επιστροφή του, δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε μια  υποτροπή που θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο την παρουσία του και πάλι στο γήπεδο», ενώ μίλησε και για τον Τσάβι Πασκουάλ, προπονητή του Παναθηναϊκού πια, με τον οποίο γνωρίζονται καλά από τη θητεία του στην Μπαρτσελόνα. Η ερώτηση «αν πιστεύει πως ο Πασκουάλ θα έχει ετοιμάσει κάποια έκπληξη αγωνιστικά», αντιστράφηκε: «Είναι μια ερώτηση που μάλλον θα πρέπει να κάνετε στον Τσάβι. Δεν μπορώ να το ξέρω. Έχουμε αναμετρηθεί πολλές φορές, αλλά θα πω ότι λέω συνήθως: Δεν παίζει ο Τσάβι με τον Πάμπλο, αλλά ο Παναθηναϊκός με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το ίδιο έλεγα και όταν ήταν στην Μπαρτσελόνα ή παλιότερα. Ο αγώνας δεν είναι ανάμεσα στους δύο προπονητές, αλλά πάντα ανάμεσα στις δύο ομάδες».

Έδρα και καλεντάρι

Ο παράγοντας «έδρα» μπήκε ξανά στην κουβέντα, όπως και το καλεντάρι, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης παίζει κι αυτή για το πρωτάθλημα το Σάββατο και εκτός έδρας. «Πιστεύω πως είμαστε μια ομάδα που είναι πάντα ανταγωνιστική. Δεν σκέφτηκα ποτέ ως προπονητής πως ένα παιχνίδι έχει λιγότερη σημασία από κάποιο άλλο. Δεν το είχα ούτε ως παίκτης. Κάθε αγώνας είναι σοβαρός. Αυτός με τον Παναθηναϊκό είναι σημαντικός, έχουμε τους στόχους μας και θέλουμε να εξασφαλίσουμε το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ. Δουλεύουμε καλά, αλλά πιστεύω πως η κάθε μέρα είναι σημαντική πια. Αύριο έχουμε ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι, σε μια δυνατή έδρα. Και μετά θα ταξιδέψουμε όπως πρέπει και λέει το καλεντάρι. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να το αλλάξουμε. Οπότε προχωράμε με αυτό. Είμαστε συνηθισμένοι πιστεύω πια και προσαρμοζόμαστε στην όποια κατάσταση. Το να δώσουμε δύο αγώνες σε τρεις μέρες, δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει. Και μάλλον θα το ξανακάνουμε στο μέλλον. Η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ