18.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Λάσο: “Για μένα ο Καμπάτσο είναι καλύτερος από τον Καλάθη”

Η Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζεται για το παιχνίδι της με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (26/12) και ο Πάμπλο Λάσο μίλησε στην καθιερωμένη media day για το παιχνίδι. Ο Βάσκος προπονητής ρωτήθηκε και για τον Νικ Καλάθη και έκανε ότι θα έκανε ο κάθε προπονητής: Στηρίξε τον δικό του παίκτη, τονίζοντας πως θεωρεί καλύτερο τον Φακούντο Καμπάτσο.

"Όλοι οι προπονητές πιστεύουμε πως έχουμε τους καλύτερους παίκτες. Ο Καλάθης είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, ένας εκπληκτικός πασέρ, αλλά εγώ πιστεύω πως ο Καμπάτσο είναι καλύτερος".

Μιλώντας για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό τόνισε: "Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως κάθε παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός έχει μια γεμάτη ομάδα που κινείται γύρω από τον Καλάθη. Έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα και αθλητικούς παίκτες. Έχει κάνει όμως κάποιες ήττες και αυτό απλά θα του δίνει μεγαλύτερο κίνητρο. Είναι ένα περίπλοκο παιχνίδι μακριά από την έδρα μας, σε μια έδρα όπου έχουμε και καλές αναμνήσεις, αλλά και κάποιες όχι τόσο καλές".

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν μόλις μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα και ο Λάσο ρωτήθηκε γι' αυτό: "Αυτές οι μέρες είναι ξεχωριστές για όλους. Δεν είναι κάτι ξαφνικό όμως. Το ξέραμε το πρόγραμμα. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στην Αθήνα, αλλά είχαμε κι ένα διήμερο ελεύθερο, κάτι σπάνιο για το πρόγραμμα όπως είναι διαμορφωμένο γενικότερα. Τα πράγματα νομίζω είναι πιο δύσκολα για τις οικογένειές μας και λιγότερο για εμάς".

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα παραταχθεί για μία ακόμη φορά με απουσίες και μάλιστα σημαντικές. Οι Γιουλ, Ρέγες και Κάρολ δεν θα αγωνιστούν και οι Ισπανοί θα ταξιδέψουν με 13 παίκτες: "Θα αποφασίσουμε για την τελική δωδεκάδα την ημέρα του αγώνα. Ελπίζουμε να επιστρέψει σύντομα και ο Κάρολ, γιατί έπρεπε να λείψει για ένα προσωπικό θέμα. Θα θέλαμε να τον έχουμε μαζί μας την Κυριακή (σ.σ. αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στο Ελ Κλάσικο). Ο Ρέγες είναι καλύτερα και μπορεί να παίξει την Κυριακή, κάτι που δεν ισχύει για τον Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον τραυματισμό του".

Η Ρεάλ Μαδρίτης φαινόταν στις αρχές της Ευρωλίγκας να μην έχει βρει το ρυθμό της. Αυτή τη στιγμή όμως δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, παρά τα προβλήματα τραυματισμών, έχοντας ένα σερί δέκα νικών: "Τα σερί δεν είναι απαραίτητα κάτι καλό. Κρύβουν και κάτι αρνητικό. Όσα περισσότερα παιχνίδια κερδίζεις, τόσο πιο κοντά στην επόμενη ήττα σου βρίσκεσαι. Θα ήθελα να συνεχίσουμε χωρίς ήττα, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο. Έχουμε φτάσει όμως ήδη σε ένα σημαντικό αριθμό νικών, που μας έχει φέρει πολύ ψηλά στην κατάταξη".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ