20.5 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Λάσο: “Ας βάλει 50 πόντους ο Καλάθης κι ας νικήσουμε”!

Λίγο πριν από το τζάμπολ της σειράς της Ρεάλ με τον Παναθηναϊκό ο Πάμπλο Λάσο μίλησε στους Ισπανούς δημοσιογράφους χωρός φόβο και χωρίς... κόμπλεξ. Ανακοίνωσε πως δεν θα παίξει ο Γιουλ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Νικ Καλάθη, αλλά και για τον Παναθηναϊκό και τον Πιτίνο, έκανε έκκληση στον κόσμο της Ρεάλ να βοηθήσει με την παρουσία του και παραδέχθηκε χωρίς κόμπλεξ ότι γίνονται πολλά πράγματα σε έναν αγώνα που δεν τα έχει υπολογίσει. Όπως το μαρκάρισμα του Ρίβερς στον Σπανούλη στο φάιναλ φορ του 2015, που δεν περίμενε ότι θα έβγαινε με τίποτα κι όμως βγήκε!

Ο Πάμπλο Λάσο μίλησε:

Για την έναρξη των πλέι οφ: "Είναι μια από τις πιο σκληρές και δύσκολες στιγμές της σεζόν απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είμαστε καλοί, έχουμε κάνει καλή προπόνηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες, παρόλο που ένας σημαντικός παίκτης μας, ο Σέρχιο Γιουλ, δεν είναι διαθέσιμος. Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα εξαιρετικό φινάλε στην κανονική περίοδο. Είναι καλή ομάδα, δυνατή και ικανή στο ανοικτό γήπεδο, στο οποίο ο Καλάθης δίνει ξεκάθαρα το ρυθμό υποστηριζόμενος από καλούς σκόρερ. Θα μας αναγκάσουν να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι".

Για τον παράγοντα έδρα: "Είναι πάντα σημαντικό να έχεις την υποστήριξη του κοινού, από το οποίο σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ζητώ να μας στηρίξει. Έχουμε ανάγκη να νιώσουμε αυτή την υποστήριξη από το πρώτο λεπτό. Σίγουρα θα υπάρξει σπουδαία ατμόσφαιρα. Χρειαζόμαστε τα πάντα για να προχωρήσουμε".

Για το ότι ο αγώνας γίνεται μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα των καθολικών: "Δεν νομίζω ότι θα έχει κάποια συνέπεια το ότι τα παιχνίδια γίνονται τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Παρασκευή. Αυτοί που τους αρέσει το μπάσκετ και η Ρεάλ Μαδρίτης αποκλείεται να τα χάσουν. Προφανώς, πάντως, σε άλλες ημέρες θα ήταν καλύτερα".

Για την επικράτηση της Ρεάλ στα περσινά πλέι οφ έναντι του Παναθηναϊκού: "Μέσα σε ένα χρόνο αλλάζουν πολλά πράγματα, παίκτες, προπονητές... Αυτά που δεν αλλάζουν είναι τα χρώματα των ομάδων και κάποιοι σημαντικοί παίκτες που συνεχίζουν. Δεν βλέπω πάντως ομοιότητες, αν και θα ήθελα να κρατήσω το περσινό αποτέλεσμα".

Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι ο χειρότερος δυνατός αντίπαλος: "Όχι. Θα μπορούσαμε να είχαμε βρει απέναντί μας την Μπασκόνια, τη Ζαλγκίρις, την Εφές, τον Ολυμπιακό, την Μπάγερν... Υπήρχαν πολλές δύσκολες ομάδες και δεν είχα προτίμηση. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι εμείς να είμαστε καλά. Και το κακό είναι ότι ο Γιουλ τραυματίστηκε πριν από δύο εβδομάδες και θα είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να παίξει στα πλέι οφ εξαιτίας ενός μυικού τραυματισμού".

Για την απουσία του Γιουλ: "Καθώς περνούν οι μέρες, αρχίζει και συνειδητοποιεί την απουσία του, διότι διαφορετικά θα ήταν μέσα στα νεύρα όλη μέρα. Ο πρώτος που δεν ήθελε να χάσει τα πλέι οφ ήταν αυτός. Όταν σου λένε ότι πρόκειται για μυικό τραυματισμό και το διάστημα που θα πρέπει να μείνες έξω, αυτό είναι το πρώτο σοκ. Τώρα όμως είμαστε συγκεντρωμένοι στην όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αποθεραπεία και σε ένα παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο οποίο ο Γιουλ δεν θα μπορέσει να παίξει".

Για το πώς θα σταματήσει τον Καλάθη: "Ας βάλει 50 πόντους, δώσει 25 ασίστ, μαζέψει 25 ριμπάουντ κι ας κερδίσουμε εμείς! Το προτιμώ, αν και σε περίπτωση που έχει τέτοια νούμερα, πολύ δύσκολα θα κερδίσουμε. Ο Καλάθης είναι αν όχι ο καλύτερος, ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, όμως σε τελευταία ανάλυση αυτός είναι ένας αγώνας ανάμεσα στη Ρεάλ και τον Παναθηναϊκό και δεν μπορείς να βάζεις τους παίκτες πάνω από τις ομάδες".

Για το ότι ο Καμπάτσο δεν έχει πάρει ανάσες: "Σε αυτό το σημείο της σεζόν κάνω την προσευχή μου, επειδή κανείς παίκτες μου δεν παίρνει ανάσες. Στη θέση του Καμπάτσο, βέβαια, έχουμε λιγότερες εναλλακτικές λύσεις".

Για τον Ρικ Πιτίνο: "Είναι ένα μεγάλο όνομα προπονητή, αλλά στην Ευρώπη γνωρίζουμε περισσότερο το τι έχει κάνει στις ΗΠΑ, όπου έχει τεράστιο κύρος. Η άφιξή του στον Παναθηναϊκό ήταν έκπληξη για όλους, και το διάστημα στο οποίο τον έχουμε δει να προπονεί σε υψηλό επίπεδο, μιλά από μόνο του για τις ικανότητές του. Τρέφω μεγάλο σεβασμό γι' αυτόν. Να τον συγκρίνω με τον Πέσιτς; Καμία σχέση. Αυτό που έκανε ήταν να αλλάξει το στιλ της ομάδας σε σχέση με τον τρόπο παιχνιδιού επί Τσάβι Πασκουάλ. Δεν ξέρω αν το έκανε προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, αυτό θα φανεί από τα αποτελέσματα στο τέλος".

Για το ματς απ Καμπάτσο-Καλάθη: "Πάντα έχω στο μυαλό μου τι πρόκειται να κάνω στα παιχνίδια, αλλά στο τέλος δεν κάνω ούτε τα μισά απ' όσα έχω σκεφτεί. Τα λάθη μπορεί να αλλάξουν τα πάντα. Ο κόουτς μπορεί να έχει μια ιδέα από πριν για τα ροτέισον, αλλά παίρνει πολλές αποφάσεις ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα. Θα ήταν παράξενο να πω ότι ο Καμπάτσο θα παίξει αύριο 35 λεπτά. Κι αν κάνει τρία φάουλ στο ξεκίνημα; Πάντα συζητάμε τα ροτέισον, τι θέλουμε να κάνουμε στην άμυνα και την επίθεση, αλλά το ίδιο το παιχνίδι μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Επιπλέον ο Παναθηναϊκός θα έχει το δικό του σχέδιο, διαφορετικό από το δικό μας. Καμιά φορά συμβαίνουν και εκπλήξεις, άλλες δυσάρεστες και άλλες ευχάριστες. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Ποτέ δεν περίμενα ότι ο Κέι Σι Ρίβερς θα μπορούσε να σταματήσει τον Σπανούλη στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης το 2015. Κι όμως, τον σταμάτησε. Ξέρουμε πώς να επωφεληθούμε από το ματς απ Καμπάτσο-Καλάθη. Δεν ξέρω πόσο θα μείνουν στο παιχνίδι οι δυο τους, αλλά θα είναι πολύ σημαντικοί".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ