21.4 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Λάσμε: “Έχω πάρει προσωπικά το παιχνίδι με την Μπάγερν”!

Στο blog που γράφει τακτικά στην Ευρωλίγκα ο Στεφάν Λάσμε ασχολείται σχεδόν με τα πάντα. Από το παιχνίδι της Τρίτης με την Μπάγερν ως την πατρίδα του, το Πορτ Τζεντίλ της Γκαμπόν. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η διάθεσή του να πάρει προσωπική ρεβάνς από την Μπάγερν, διότι πέρυσι απέκλεισαν την τότε ομάδα του, την Ούνιξ, από τον τελικό του Eurocup. Κι όπως λέει, "το έχω πάρει προσωπικά"!

Γράφει λοιπόν ο Γκαμπονέζος:

"Επέστρεψα στην Ευρωλίγκα και η νίκη στο πρώτο παιχνίδι με κάνει να νιώθω πολύ ωραία. Ειλικρινά, η ταχύτητα σε σχέση με το Eurocup είναι μεγαλύτερη, αλλά νιώθω άνετα. Ήταν έκπληξη για εμένα να δω τόσο κόσμο, δεν ξέρω γιατί. Ίσως επειδή δεν έπαιξα στην Ευρωλίγκα για κάποια χρόνια. Όταν έχεις τέτοιον κόσμο μαζί σου, όλα είναι πιο εύκολα. Ένιωσα σαν στο σπίτι μου! Πάντα περιμένεις να παίζεις απέναντι σε ταλαντούχους, έξυπνους παίκτες στην Ευρωλίγκα, για να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό σε κάθε φάση. Σε άλλες λίγκες μπορείς να χαλαρώσεις για λίγες κατοχές, εδώ όμως όχι. Κάθε φάση είναι σημαντική και πρέπει να συνηθίσεις την αποφυγή των λαθών. Ένα λάθος μπορεί να σου στοιχίσει πολύ στην Ευρωλίγκα. Αυτό ήταν το σημαντικό, που κατάλαβα απέναντι στην Μακάμπι.

Μια κι ο λόγος για τη Μακάμπι, ήταν ωραία που είδα κάποιους ανθρώπους που μου έλειψαν είχα να τους δω καιρό. Τον Γκουρ Σέλεφ, για παράδειγμα, που δουλεύει ακόμα για το κλαμπ. Τον είδα και μιλήσαμε πριν από το παιχνίδι. Ήταν ωραία! Όλο το staff στη Μακάμπι είναι περίπου το ίδιο από τότε που ήμουν εγω εκεί, οπότε τους είδα και τους ρώτησα για τα πάντα, πώς πάνε οι οικογένειές τους και τέτοια πράγματα. Ήθελαν να δουν τα παιδιά μου κι εγώ ήθελα να δω τα δικά τους και πώς έχουν μεγαλώσει... Είναι σπουδαία να συναντιέσαι ξανά με ανθρώπους σαν κι αυτούς. Έπρεπε να είχα το τηλέφωνο μαζί μου στο γήπεδο για να τους δείξω φωτογραφίες πριν από το παιχνίδι. Είναι κάποια μικρά πράγματα όπως αυτό, που κάνουν το μπάσκετ τόσο ξεχωριστό. Οι σχέσεις με τόσο πολλούς ανθρώπους.

Θα παίξουμε δύο παιχνίδια για την Ευρωλίγκα αυτή την εβδομάδα. Ως παίκτης, πάντα προτιμώ να παίζω παρά να κάνω προπόνηση. Παρ' όλα αυτά έχουμε δύο παιχνίδια για την Ευρωλίγκα και δύο για το ελληνικό πρωτάθλημα μέσα σε οκτώ μέρες, οπότε η εβδομάδα είναι δύσκολη. Ακόμα κι έτσι, είναι διασκεδαστικό να παίζουμε τόσο πολλά παιχνίδια, εντός και εκτός έδρας, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα πάω στο Μόναχο να παίξω με την Μπάγερν. Μου αρέσει που πηγαίνω στη Γερμανία, αγαπούν το μπάσκετ εκεί. Το επόμενο παιχνίδι είναι στην έδρα μας με την Γκραν Κανάρια. Θα είναι ωραία με τους οπαδούς μας. Το ξέρω γιατί νικήσαμε στο πρώτο παιχνίδι μας για τη φετινή Ευρωλίγκα κι αυτό σημαίνει ότι στο επόμενο παιχνίδι θα έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος. Ανυπομονώ!

Ανυπομονώ να παίξω με την Μπάγερν. Έπαιξα αντίπαλος με τους περισσότερους από τους παίκτες της πέρυσι, όταν ήμουν στην Ούνιξ. Μας απέκλεισαν στα προημιτελικά του Eurocup και έχω γραμμένο αυτό το παιχνίδι σε ένα χαρτί. Είμαι ακόμα θυμωμένος γιατί μας κέρδισαν πέρυσι, οπότε θα το πάρω προσωπικά! Αν με νικήσεις, θα έρθω να σε ψάξω. Είμαι πολύ ανταγωνιστικός παίκτης. Η ήττα ήταν σκληρή, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ελπίζω να τους νικήσουμε εκτός έδρας. Θα ήταν σημαντικό να πάρουμε αμέσως την πρώτη εκτός έδρας νίκη μας, γιατί ο Παναθηναϊκός έχει στόχους να εκπληρώσει. Όλοι είναι συγκεντρωμένοι και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε αυτή τη νίκη.

Όπως πάντα, πήγα στην Γκαμπόν, την πατρίδα μου, το καλοκαίρι. Είναι το σπίτι μου! Στην πόλη από την οποία κατάγομαι, το Πορτ Τζεντίλ, μόλις και μετά βίας ζουν 125.000 άνθρωποι, είναι μάλλον μικρή. Γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους, νιώθω πολύ άνετα εκεί και μπορώ να βρω ότι θέλω. Υπάρχει παραλία, υπάρχει δάσος με πολλά ζώα, υπάρχει φύση... και μπορείς να χαλαρώνεις όλη μέρα! Δεν υπάρχει καθόλου άγχος εκεί. Όποτε πάω εκεί το καλοκαίρι, προπονούμαι με παιδιά, προσπαθώντας να αποτελέσω έμπνευση και να τα βοηθήσω να φτάσουν εκεί όπου είμαι εγώ σήμερα. Διοργανώνω καμπ εκεί κάθε καλοκαίρι και επισκέπτομαι σχολεία του μπάσκετ. Το διασκεδάζω πάντα πολύ, όμως είμαι τρομερά απασχολημένος όταν πάω εκεί.

Το Πορτ Τζεντίλ είναι ακριβό. Κι αυτό γιατί στην πόλη έχουν έδρα πολλές εταιρείες πετρελαίου και η οικονομία της Γκαμπόν βασίζεται στο πετρέλαιο. Οι περισσότερες από τις πιο μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες του κόσμου έχουν γραφεία εκεί και εξαιτίας αυτού, όλα είναι υπερκοστολογημένα, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ. Αν είσαι ντόπιος, δεν συνειδητοποιείς πόσο ακριβά είναι μέχρι να φύγεις από εκεί. Αλλά παρ' όλα αυτά, ο καιρός είναι ωραίος, οι άνθρωποι είναι ωραίοι, το φαγητό είναι υπέροχο - μου λείπει το φαγητό μας όλο το χρόνο! Ανυπομονώ να πάω ξανά εκεί το επόμενο καλοκαίρι, είναι πάντα ωραίο να επιστρέφω.

Νιώθω πολύ καλά που επέστρεψα στον Παναθηναϊκό! Ο κόσμος είναι χαρούμενος που με βλέπει πίσω και πολύ με χαιρετούν λέγοντάς μου: "Καλωσήρθες σπίτι". Έχουν δίκιο! Η Ελλάδα είναι σαν το τρίτο σπίτι μου, μετά τις ΗΠΑ και την Γκαμπόν. Είναι ωραίο που γύρισα. Νιώθω άνετα και γνωρίζω σχεδόν τους πάντες. Ξέρω πως έλειψα για λίγα χρόνια, όμως νιώθω σαν να μην έφυγα ποτέ. Όλα πηγαίνουν καλά. Δεν πρέπει να προσαρμοστώ στη γλώσσα, γιατί ξέρω λίγα ελληνικά. Δεν πρέπει να προσαρμοστώ στον τρόπο οδήγησης. Ξέρω πώς είναι η δουλειά στην Ελλάδα. Το φαγητό είναι φανταστικό. Μου έλειψε το φαγητό και ο καιρός. Η κόρη μου νιώθει πως είναι μονίμως σε διακοπές και αν σκεφτείς το Καζάν το χειμώνα, μπορείς να καταλάβεις γιατί! Επίσης, έχουμε τρομερές εμφανίσεις φέτος! Η Adidas έκανε εξαιρετική δουλειά με τον σχεδιασμό αυτής της εμφάνισης. Μου αρέσει πολύ και είναι άνετη".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ