21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λάρκιν στο Basketa.gr: «Δύσκολος και απαιτητικός τύπος ο Αταμάν»

Η Αναντολού Εφές σε λίγο χρονικό διάστημα βρέθηκε στην χώρα μας για να αντιμετωπίσει του δύο «αιώνιους» και μετά τη δεύτερη πετυχημένη... απόπειρα απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Σέιν Λάρκιν μίλησε στο Basketa.gr για τα σημεία που έκριναν την αναμέτρηση, τις διαφορές ανάμεσα στους αγώνες με τις δύο ελληνικές ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον Σπανούλη, τους προσωπικούς του στόχους αλλά στάθηκε και στο περιστατικό του Εργκίν Αταμάν με τον Βασίλιε Μίτσιτς.

Ο Σέιν Λάρκιν μας συστήθηκε στην Ευρώπη με την παρουσία του στην Μπασκόνια και χωρίς αμφιβολία απέδειξε ότι διαθέτει δυνατότητες οι οποίες μπορούσαν να του επιτρέψουν την παραμονή του στο κορυφαίο επίπεδο. Η σεζόν με τους Βάσκους ήταν αρκετή για να του δώσει το «εισιτήριο» του υπερατλαντικού ταξιδιού και της επιστροφής του στο ΝΒΑ. Το «όνειρο» στο κορυφαίο πρωτάθλημα δεν κράτησε πολύ και αγωνίστηκε μόλις μία σεζόν στους Σέλτικς, καθώς δεν βρήκε τον απαιτούμενο χρόνο και χώρο, με την επιστροφή στη «Γηραιά Ήπειρο» να παρουσιάζεται ως αναγκαστική λύση.

Πλέον από την περσινή χρονιά βρίσκεται στη γειτονική χώρα και αγωνίζεται με τη φανέλα της Αναντολού Εφές όπου πραγματοποίησε μια ονειρεμένη σεζόν κατακτώντας το πρωτάθλημα μετά από πολύ καιρό ενώ έφτασε μέχρι τον τελικό της Euroleague για να ηττηθεί από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι προσδοκίες και οι φιλοδοξίες πλέον έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και η Αναντολού Εφές στοχεύει φέτος να ξεπεράσει τα όρια της και να ολοκληρώσει την δουλειά που άφησε πέρυσι στη μέση, δηλαδή την κορυφή στην Ευρώπη.

Ένας εκ των ηγετών της τουρκικής ομάδας, ο Σέιν Λάρκιν, μαζί με τον... παρτενέρ του στο «έγκλημα», Βασίλιε Μίτσιτς, ήταν οι υπεύθυνοι για την ήττα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και έφεραν πάλι στα αποδυτήρια τη χαρά μετά την απογοητευτική εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος μετά τη λήξη της αναμέτρησης και δεν κρύφτηκε πίσω από το... δάχτυλό του σε καμία ερώτηση. Αρχικά στάθηκε στους τομείς που έκαναν τη διαφορά στην αναμέτρηση και τους «χάρισαν» τη νίκη ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα σημεία που εστίασαν ολόκληρη την εβδομάδα στην προπόνηση.

«Ξεκινήσαμε κάπως νωθρά αλλά στο μισό του πρώτου δεκαλέπτου βελτιώσαμε την αμυντική μας λειτουργία. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχαμε κάνει πολύ καλή δουλειά στην άμυνα, δεν τους δίναμε πολλά εύκολα καλάθια και ούτε πολλά περιθώρια. Μπλοκάραμε τον Μιλουτίνοφ και η καλή μας άμυνα ήταν το "κλειδί" για να πάρουμε τη νίκη. Η άμυνα έπαιξε σημαντικό ρόλο και όλη την εβδομάδα εστιάσαμε στις προπονήσεις στην αμυντική μας λειτουργία, δώσαμε έμφαση στο πικ εν ρολ, στα ριμπάουντ και όλη αυτή η προσπάθεια απέφερε καρπούς».

Στη συνέχεια στάθηκε στη διαφορετικότητα των δύο αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό λέγοντας: «Είναι δύσκολο να συγκρίνεις τα δύο παιχνίδια, είναι διαφορετικές ομάδες άλλωστε. Φυσικά θέλαμε να παίξουμε καλύτερα από την προηγούμενη βδομάδα γι αυτό μπήκαμε δυνατά στο ματς και πήραμε τον έλεγχο. Όλοι βοήθησαν, ο καθένας έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και σίγουρα παίξαμε καλύτερα» ενώ όταν η συζήτηση έφτασε στον Ολυμπιακό δεν παραμέλησε να αποθεώσει τον Βασίλη Σπανούλη: «Ο Σπανούλης είναι ένας θρύλος. Μπορεί η ομάδα του να μην τα πηγαίνει τόσο καλά αλλά φαίνεται ότι μάχονται, διεκδικούν και το κάνουν αυτό και για τους οπαδούς τους που τους στηρίζουν παρά τις αντιξοότητες».

Ο Σέιν Λάρκιν δείχνει να μην επαναπαύεται στην καλή του αγωνιστική κατάσταση και θέλει να βελτιώνεται συνεχώς ατομικά ώστε να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει ψηλά και φέτος στη Euroleague και γιατί όχι και στην κορυφή: «Πρέπει να έχω μια σταθερή απόδοση από ματς σε ματς γιατί παρατηρώ ότι σε κάποιους αγώνες είμαι καλός και σε άλλους όχι, οπότε θέλω να βελτιώσω την σταθερότητα στην απόδοσή μου. Στην επίθεση δεν έχουμε θέμα γιατί όλοι μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτό το κομμάτι και έχουμε εξαιρετικούς σκόρερ. Σαν ομάδα τα πήγαμε καλά πέρυσι αλλά φέτος θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω σε όλους τους τομείς. Θέλουμε να φτάσουμε στο φάιναλ φορ και να το κερδίσουμε. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο γιατί το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό όπως και ο ανταγωνισμός αλλά αυτός είναι ο στόχος μας».

Στο τέλος της συζήτησης δεν γινόταν να μην αναφερθεί στο περιστατικό που «ταρακούνησε» τα αποδυτήρια ανάμεσα στον Εργκίν Αταμάν και τον Βασίλιε Μίτσιτς μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: «Ο προπονητής είναι δύσκολος και απαιτητικός τύπος και περιμένει από την ομάδα να αγωνίζεται καλά σε κάθε αγώνα. Προτιμά να εκδηλώνει συνήθως φανερά την δυσαρέσκειά του. Είπε ότι είπε εκείνη τη στιγμή γιατί τα πίστευε αλλά τα λόγια του δούλεψαν θετικά στην ομάδα αλλά και στον Μίτσιτς που έκανε τρομερό παιχνίδι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ