21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Λάρι Μπράουν, κάτι παραπάνω από ένας προπονητής (vid)

Η Τορίνο απέτυχε πλήρως στο Eurocup, αλλά ο Λάρι Μπράουν απέδειξε το λόγο, που θεωρείται κάτι παραπάνω από ένας σπουδαίος τεχνικός, με την ομιλία του μετά τον τελευταίο αγώνα με τη Μάλαγα να είναι συγκλονιστική, ένα πραγματικό μάθημα μπάσκετ.

Η τρέχουσα σεζόν δεν κυλά ακριβώς, όπως την είχαν ονειρευτεί στην Τορίνο. Η ιταλική ομάδα βελτιωνόταν κάθε χρόνο, έπεισε αρκετούς ποιοτικούς παίκτες να ακολουθήσουν το όραμά της και, στο τέλος, έφερε κι έναν τεχνικό παγκόσμιας κλάσης από το ΝΒΑ. Ο Λάρι Μπράουν ήρθε στα 78 του χρόνια στην Ευρώπη, αλλά η χρονιά εξελίσσεται προς το παρόν... σε εφιάλτη, με το σύλλογο να βρίσκεται χαμηλά στο ιταλικό πρωτάθλημα και να αποκλείεται στο Eurocup, έχοντας μετρήσει ρεκόρ 0-10.

Η τελευταία ήττα, σε μια κάκιστη πορεία, ήρθε στην Ανδαλουσία και την έδρα της Μάλαγα, με τον πρωταθλητή ΝΒΑ του 2004 να βρίσκει έναν ξεχωριστό τρόπο, να αναλάβει τις ευθύνες του. Στη συνέντευξη Τύπου, μετά την αναμέτρηση με την ομάδα των Μπράιαν Ρόμπερτς και Κάιλ Ουίλτζερ, ο Λάρι Μπράουν αποθέωσε το ευρωπαϊκό μπάσκετ και τον τρόπο σκέψης για το παιχνίδι στη Γηραιά Ήπειρο, ενώ έδωσε τη δική του εκδοχή της φράσης «γηράσκω αεί διδασκόμενος», τονίζοντας πως μπορεί να ήρθε στην Ιταλία, για να διδάξει, αλλά τελικά είναι αυτός που μαθαίνει, παρά τα 53 του χρόνια στους πάγκους.

Δείτε όσα, πραγματικά άκρως ενδιαφέροντα, είχε να πει ο Λάρι Μπράουν, δείχνοντας μια ξεχωριστή κλάση...

«Ήρθα στην Ευρώπη, γιατί ήμουν πάντα εντυπωσιασμένος με τον τρόπο, που το παιχνίδι παίζεται εδώ. Από τότε που ήρθα, ο θαυμασμός μου αυτός μόνο μεγάλωσε. Παίζουν σωστά, μοιράζονται την μπάλα και αμύνονται. Ψάχνω τον τρόπο, ώστε η ομάδα μου να "χτίσει" πάνω σε αυτή την νοοτροπία. Λατρεύω αυτό τον τρόπο παιχνιδιού, επειδή όλοι αποδέχονται τους ρόλους τους και νομίζω, ότι το νόημα του παιχνιδιού αυτού, είναι πέντε άτομα που επιτίθενται και αμύνονται μαζί. Αυτό, που βρήκα στην Ευρώπη, είναι πως όλες οι ομάδες δίνουν έμφαση σε αυτό. Ήρθα εδώ, για να διδάξω, αλλά τελικά είμαι αυτός που μαθαίνει».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ