21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λάρισα-Ηρακλής 80-76: Λάρισα… και του χρόνου με «σφραγίδα» Παπαδάκη (vids)

Ο Μπράντον Ρας γύρισε το ματς και ο Κώστας Παπαδάκης πέτυχε το σουτ της παραμονής, με τη Λάρισα να κερδίζει με 80-76 τον Ηρακλή, επιστρέφοντας από το -12 και τελειώνοντας με τη σωτηρία της στην Basket League, αφού την ίδια ώρα το Μεσολόγγι έχανε στην Πάτρα και, υπερτερώντας στην ισοβαθμία, «κλείδωσε» μαθηματικά την παρουσία της και για του χρόνου.

Ο Ίμπανκς και ο Χάνλαν μπήκαν με διάθεση και μονοπώλησαν ουσιαστικά το σκοράρισμα για τον Ηρακλή απέναντι σε μια ράθυμη στις δύο πλευρές Λάρισα, που έδινε λάθος μήνυμα παλεύοντας για την επιβίωσή της (7-14 στο 7'). Οι Χάτσερ και Χάγκινς πήραν σειρά με μακρινά σουτ και ο «Γηραιός» έδειχνε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση, κλείνοντας στο +9 την πρώτη περίοδο (15-24).

Ο Παπαδάκης ήταν ο πρώτος που προσπάθησε να δώσει σημείο ζωής για τους Θεσσαλούς και με τη βοήθεια των μακρινών σουτ του Ρας η διαφορά μειώθηκε και οι γηπεδούχοι φαίνονταν επιτέλους να παλεύουν (29-34 στο 15'). Η ατομική ποιότητα των ξένων του Σκουρτόπουλου, όμως, υπερτερούσε και οι γρήγορες συνεργασίες μεταξύ τους δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί από την αντίπαλη άμυνα, με τη διψήφια διαφορά στην ανάπαυλα να είναι δίκαιη (33-43).

Στα πρώτα μισά της τρίτης περιόδου η κατάσταση δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τους Χάτσερ και Χάγκινς να διατηρούν σταθερά σε απόσταση τους φιλοξενούμενους, με το δείκτη του σκορ να φτάνει και στο +12 (42-54). Κάπου εκεί, όμως, η Λάρισα έδειξε επιτέλους τάσεις ανταγωνιστικότητας, με τους Ρας και Ουάσινγκτον να παίρνουν τα «όπλα» τους και τη «μαχητικότητα» τυυ Μούρτου να αποτυπώνεται στις δύο πλευρές, με το -6 στο πέρας 30 λεπτών να δίνει ελπίδα (54-60).

Το μομέντουμ έδειχνε Λάρισα πια και αυτό επιβεβαιώθηκε, με τον Ουόσπαν να έρχεται ως βοήθεια στους προαναφερθέντες συμπαίκτες του και ένα τρίποντο του Ρας να δίνει αφορμή για πανηγυρισμούς, καθώς η ανατροπή έγινε και η ομάδα του προηγήθηκε με 68-67 στα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου. Οι δύο ομάδες έκτοτε εναλλάσσονταν στο προβάδισμα και έψαχναν το μεγάλο σουτ, με τον Παπαδάκη να βρίσκει ένα τέτοιο για το 75-72 στα 46". Ο Ηρακλής δεν το παράτησε και προσπάθησε να σταματήσει τον χρόνο, αλλά οι παίκτες του Παπανικολόπουλου ήταν ψύχραιμοι, για να «ξεσπάσουν» στους οριστικούς πανηγυρισμούς για την παραμονή (80-76).

Δεκάλεπτα: 15-24, 33-43, 54-60, 80-76

Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ: Όταν έχεις στο ρόστερ σου μια προσωπικότητα σαν τον Μπράντον Ρας, μπορείς να πιστεύεις για τα κρίσιμα. Αυτό ίσχυσε και στη «μάχη» παραμονής με τον Ηρακλή για τη Λάρισα, με τον ίδιο να γυρίζει το ματς ουσιαστικά με 23 πόντους και έξι ριμπάουντ, ενώ ο Κώστας Παπαδάκης των 12 πόντων με έξι ασίστ το τελείωσε με το μεγάλο τρίποντο για το 75-72, που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Θεσσαλών.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Στην οικονομία ενός αγώνα, που κρίνεται στις λεπτομέρειες, οι πέντε παραπάνω κατοχές της Λάρισας (7 παραπάνω υπέρ της επιθετικά ριμπάουντ-2 λιγότερα λάθη υπέρ του Ηρακλή) έπαιξαν το ρόλο τους, παρότι ο Ηρακλής σούταρε καλύτερα με 48% στα δίποντα έναντι 46% και 38% στα τρίποντα έναντι 36% των Θεσσαλών, που είχαν και καλύτερη αναλογία ασίστ-λαθών με 24-12 αντί 17-10 του αντιπάλου τους.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ