23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λάρισα : Ανέλαβε ο Τακιανός (vid)

Ο Φώτης Τακιανός επιστρέφει στην Basket League, αναλαμβάνοντας την διάδοχη κατάσταση από τον Νίκο Παπανικολόπουλο, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του basketa.gr το οποίο είχε επισημάνει πως αποτελούσε τον επικρατέστερο να αναλάβει.

Στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε ότι θα πρέπει να βοηθηθεί η ομάδα να ανέβει ψυχολογικά και αγωνιστικά.

Κόουτς αρχικά καλωσόρισες στην οικογένεια μας πως σου φαίνεται η πόλη μας, έχεις ξαναβρεθεί ποτέ στη Λάρισα;

-Ευχαριστώ πολύ, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ πέρα. Έχω έρθει αρκετές φορές στη Λάρισα τις περισσότερες ως αντίπαλος και είναι η πρώτη φορά που έρχομαι για να υποστηρίξω την ομάδα και την πόλη. Είναι μία καινούρια πρόκληση για μένα, είναι δεδομένο ότι υπάρχει το άγνωστο καθώς είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στο τιμόνι της Λάρισας αλλά υπάρχει διάθεση να τα καταφέρουμε.

 Κόουτς θα μπω <<κατευθείαν στο ψητό>>, η Λάρισα αντιμετωπίζει μία δύσκολη κατάσταση έχοντας πέντε συνεχόμενες ήττες. Τι χρειάζεται αυτή την στιγμή για να ανακάμψει η ομάδα;

-Είναι δεδομένο ότι η ομάδα είναι σε μία δύσκολη κατάσταση αλλά εδώ θα ήθελα να βάλω τις εξής παραμέτρους. Αρχικά βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του πρωταθλήματος, υπήρχαν διάφορες ατυχίες θα τις χαρακτήριζα στην ομάδα οι οποίες στερήσανε να παρουσιάσει αυτό που θα μπορούσε. Παρ’ όλα αυτά τα αποτελέσματα δεν ήρθανε και αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα να αλλάξει την ψυχολογία της. Καταλαβαίνετε ότι μετά από συνεχόμενες ήττες ίσως κλονίζεται η αυτοπεποίθηση, η εμπιστοσύνη, και θα πρέπει να υποστηρίξουμε τους παίκτες γιατί το μπάσκετ είναι ένα άθλημα στο οποίο αποδίδεις όταν είσαι καλά ψυχολογικά. Θα πρέπει να βοηθήσουμε τους παίκτες, θα πρέπει να βοηθήσουμε το σύνολο ώστε να ανακάμψει ψυχολογικά. Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι σαφώς να βελτιώσουμε το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας, να παίζουμε καλύτερα, να γίνουμε σκληρότεροι στην άμυνα, τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία. Η βοήθεια που μπορώ να δώσω στην ομάδα είναι να γίνει σκληρή και στα εντός και στα εκτός έδρας παιχνίδια ώστε να είμαστε ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος.

Είδαμε το Νώντα Παπαντωνίου να κάνει ντεμπούτο την Κυριακή και να μπαίνει στο ροτέσιον, ο Ντεβόντε Γκριν ήταν στην αποστολή αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε. Είναι πιστεύετε δύο παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά; Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σας μία πιθανή <<αναδιάταξη>> του ρόστερ;

-Κοιτάξτε να δείτε το πρώτο πράγμα που κάνω αυτή τη στιγμή και σίγουρα ξέρετε ότι βρίσκομαι μόλις μία μέρα εδώ, είναι να αξιολογήσω το υπάρχον υλικό. Εδώ ήρθα για να χτίσω που σημαίνει ότι πρώτα θα γίνει αξιολόγηση, θα δούμε ποια παιδία μπορούνε να μας βοηθήσουνε να επιτύχουμε το στόχο μας και σαφώς εάν διακρίνω ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές ή ότι πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα κατά κάποιο τρόπο, έχω συζητήσει ήδη με τη διοίκηση και έχω πάρει το πράσινο φως να το κάνω. Πρώτα όμως θα κάνω επαναλαμβάνω μία αυστηρή αξιολόγηση στο υπάρχον υλικό ώστε ούτε η ομάδα σε προτεραιότητα αλλά ούτε και οι παίκτες να αδικηθούνε.

Κόουτς γνωρίζουμε τις ανάγκες της κατηγορίας και τον περιορισμένο χρόνο σας οπότε θα σας κάνω μία τελευταία ερώτηση. Έρχεται την Κυριακή ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ, την επόμενη εβδομάδα κενό και μετά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Αρκετά δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα. Θέλετε να το σχολιάσετε; Τι χρειάζεται η Λάρισα για να πάρει τη νίκη μέσα στον ΠΑΟΚ;

-Αυτά τα τρία παιχνίδια που έχουμε να δώσουμε είναι από τα πιο δύσκολα του πρωταθλήματος και δεν πρέπει ούτε να κρυβόμαστε ούτε να δημιουργούμε ψευδαισθήσεις. Κοιτάξτε έχοντας μία μέρα στη Λάρισα θα κοιτάξω το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ αρχικά, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο. Φυσικά και θα διεκδικήσουμε τη νίκη αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν είμαστε το φαβορί σε αυτόν τον αγώνα είμαστε το αουτσάιντερ και όπως είπα προηγουμένως θα έχει προτεραιότητα το αμυντικό κομμάτι. Θα είμαστε μία ομάδα που θα έχει διαφορετική ψυχολογία και το γεγονός ότι είμαστε αουτσάιντερ σε αυτό το παιχνίδι μας δίνει κίνητρο να διεκδικήσουμε τη νίκη με την ομάδα του ΠΑΟΚ. Για τα άλλα δύο παιχνίδια που αναφέρατε σαφώς και η διαφορά μεταξύ μας είναι μεγάλη, αλλά θα μπορέσουμε να συζητήσουμε πριν από αυτά τα παιχνίδια γιατί υπάρχει ένα μεγάλο κενό και η ομάδα μας θα παρουσιαστεί πολύ πιο βελτιωμένη και θα έχω να σας πω περισσότερα πράγματα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ