14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λάρισα-Άρης 68-67: Ο Θριτ έκρινε το θρίλερ (pic, vid)

Λάρισα και Άρης είναι ακόμη μακριά από το επίπεδο που θέλουν να φτάσουν. Αν και ανέτοιμοι, προσέφεραν ένα ματς που θύμιζε μάχη Πρωταθλήματος. Η Λάρισα νίκησε με 68-67 με τρεις βολές του Θριτ σχεδόν σε «νεκρό» χρόνο και προκρίθηκε στη 2η αγωνιστική της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Ιωνικός-Απόλλωνα.

 


Ο Άρης ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Προηγήθηκε με 11-2 στη διάρκεια της πρώτης και 20-11 στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου. Η Λάρισα με σερί 12-2 προηγήθηκε για πρώτη φορά (23-22) αλλά έχασε με τραυματισμό τον Χάτσον. Με οδηγούς τους Χάνλαν και Κάουαν, ο Άρης πήρε ξανά τον έλεγχο (35-42) όμως η Λάρισα προσπέρασε ξανά (50-47). Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη με σερί 10-0 βρέθηκε μπροστά στα μέσα της τέταρτης περιόδου (50-57) αλλά οι Θεσσαλοί επέστρεψαν για μία ακόμη φορά (63-60 στο 37’) με σερί 13-3. Με τρίποντο του Ουίλιαμς ο Άρης βρέθηκε ξανά μπροστά μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό (65-67). Η Λάρισα είχε μία τελευταία ευκαιρία και στην εκπνοή του χρόνου ο Θριτ κέρδισε φάουλ στο τρίποντο και με 3/3 βολές χάρισε στη Λάρισα τη νίκη-πρόκριση.

 

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Λόρενς Θριτ εκ των πραγμάτων κερδίζει τον τίτλο του «προσώπου του αγώνα» αφού ήταν αυτός που τον έκρινε, όμως αν δεν γινόταν αυτό, θα ήταν ο μοιραίος της Λάρισας αφού τελείωσε το ματς με 1/10 σουτ. Ο Ουσμάν Κρουμπάλι ήταν ο κορυφαίος των νικητών κάνοντας δουλειά σε όλους τους τομείς.

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Στις μικρές διαφορές που αποτυπώθηκαν μεταξύ των ομάδων στη στατιστική, αυτή που ξεχώρισε ήταν τα επτά περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ της Λάρισας. Οι γηπεδούχοι ανανέωσαν 12 επιθέσεις τους, έναντι πέντε των φιλοξενούμενων για τους οποίους ήταν εμφανής η απουσία του υπό αναζήτηση σέντερ.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ