21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λάνγκφορντ, ο… πασέρ

Ο Κιθ Λάνγκφορντ φημίζεται για την ικανότητά του στο σκοράρισμα, υπάρχουν όμως και εκείνες οι φορές που προτιμάει να κάνει ευτυχισμένους τους συμπαίκτες τους.

Αυτό συνέβη στο τελευταίο παιχνίδι της ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα, απέναντι στον Ιωνικό Νικαίας στο ΟΑΚΑ, για τη 12η αγωνιστική της Basket League. Ο Αμερικανός έκανε ρεκόρ καριέρας εντός συνόρων μοιράζοντας οκτώ τελικές πάσες, με την προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοσή του να είναι οι πέντε ασίστ.

Ο 37χρονος γκαρντ, μάλιστα, είχε φθάσει στις προηγούμενες 48 εμφανίσεις του στην Basket League έξι φορές στις πέντε ασίστ, τρεις με τον Παναθηναϊκό στον οποίο αγωνίστηκε τη σεζόν 2018-2019 και δύο με την «Ένωση», στην οποία μεταγράφηκε πέρυσι.

Εκτός Ελλάδας, το ρεκόρ του είναι οι δώδεκα τελικές πάσες που είχε ως παίκτης της Ούνικς Καζάν σε παιχνίδι της σεζόν 2015-2016 για τη VTB League, κόντρα στην Αστάνα. Είχε, επίσης, εννέα ασίστ δύο φορές με το ρωσικό συγκρότημα, τη μία στην Ευρωλίγκα κόντρα στην Εφές Αναντόλου και την άλλη απέναντι στη Χίμκι, και πάλι για τη VTB League.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ έχει φέτος κατά μέσο όρο 3,5 ασίστ στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ πέρυσι είχε κατά μ.ό. 2,5 και πριν από δύο χρόνια ως παίκτης των «πρασίνων» 2,48. Συνολικά, στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων απέναντι στους «κυανόλευκους» είχε 13π., με τους οποίους ξεπέρασε τους 700 στην Basket League, δύο ριμπάουντ, τρία κλεψίματα αλλά και ένα λάθος, σε 29.01’. Βαθμολογήθηκε, δε, με 21 στην αξιολόγηση.

https://www.youtube.com/watch?v=4UwxLPB0uD8



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ