18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Λάνγκφορντ: «Να βγω μπροστά και να κάνω το σωστό»

Ο Κιθ Λάνγκφορντ δεν κρύφτηκε, μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Φενέρμπαχτσε, και στις δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης μίλησε για το τι πρέπει να κάνουν οι «πράσινοι» για να αντιδράσουν, αναλαμβάνοντας τις δικές του ευθύνες.

Δε θα μπορούσε να πει κανείς σε αυτό το σημείο της σεζόν, ότι τα πράγματα πάνε... πρίμα για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» μετρούν, πια, τρεις συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα, με τελευταία αυτή στο ΟΑΚΑ από την Φενέρμπαχτσε, με 81-69, να... πονά πάρα πολύ και να καθιστά δύσκολη την κατάσταση, με το σκληρό πρόγραμμα στη διοργάνωση να έχει συνέχεια και την εικόνα να μην πείθει, προς το παρόν, ότι μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματά του, αφού μπορεί κατά διαστήματα να ήταν σωστοί στις επιλογές τους στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά όπως ομολόγησε ο Τσάβι Πασκουάλ, το πρόβλημα αυτοπεποίθησης ήταν έντονο.

Τα φώτα, μεταξύ άλλων, στρέφονται χωρίς αμφιβολία και στον Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος δεν πραγματοποίησε την καλύτερη δυνατή του εμφάνιση, με μόλις τέσσερις πόντους και δύο ασίστ σε κάτι παραπάνω από 22 λεπτά. Ο Αμερικανός σκόρερ, όμως, δε θέλησε να αποποιηθεί... οποιωνδήποτε ευθυνών του και, μιλώντας στα Μέσα Ενημέρωσης μετά το ματς, αναφέρθηκε στην ανάγκη που νιώθει, για να είναι είναι μεταξύ αυτών, που θα ηγηθούν της επαναφοράς του «τριφυλλιού», επισημαίνοντας το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του, ώστε να αντιστρέψει την κατάσταση, με το Basketa.gr να θέτει τα δικά του ερωτήματα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για το τι πρέπει να κάνουν για να αντιδράσουν: «Είναι μια καλή ερώτηση. Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του, διαφορετική ιστορία. Νομίζω, ότι πρέπει να βρούμε μια σταθερότητα, γιατί αυτή τη στιγμή είμαστε μια ομάδα χωρίς σταθερότητα».

Για τις καλές επιλογές του Παναθηναϊκού μέχρι την τρίτη περίοδο και το τι πήγε λάθος στο τέλος: «Δεν έχουμε δει το φιλμ του αγώνα, αλλά από όσα είδα στο τελευταίο δεκάλεπτο προσωπικά, χάσαμε πολλά σουτ και πληρώσαμε ακριβά, όσα λάθη κάναμε. Είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής και πρέπει να κάνουμε τις κατάλληλες προσαρμογές, ώστε να εκτελούμε με σωστές προϋποθέσεις».

Για τα πολλά άστοχα σουτ: «Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα ψυχολογίας, ειδικά όταν μιλάμε για ελεύθερες βολές, τρίποντα και τζαμπ σουτ. Κάνουμε σωστά πράγματα στην τακτική μας, αλλά δε σουτάρουμε καλά σαν ομάδα».

Για το αν πρέπει να βγει μπροστά σαν ηγέτης: «Φυσικά και το νιώθω, αλλά πολλές φορές δεν εύκολο, εξαιτίας της στρατηγικής του αντιπάλου. Βλέπεις πολλές φορές, να έρχεται και δεύτερος παίκτης πάνω μου, άρα πρέπει να πασάρω την μπάλα και δε θα πάρω πάντα τα σουτ. Η μπάλα πρέπει να κυκλοφορήσει και να πάρω τα σουτ, όταν πρέπει, λειτουργώντας στο πλαίσιο της ομάδας».

Για την πίεση μετά τις τρεις ήττες: «Προσωπικά δεν την νιώθω, αλλά είναι όντως μία κατάσταση πίεσης. Έχω βρεθεί σε πολύ χειρότερες καταστάσεις από αυτήν και ούτε είναι η πρώτη φορά του Παναθηναϊκού σε αυτή την κατάσταση. Πρέπει όλοι, λοιπόν, να χρησιμοποιήσουμε εμπειρίες παρελθοντικές, ώστε να ανταπεξέλθουμε σε αυτή τη δυσκολία».

(*) Με έντονα γράμματα και υπογραμμισμένα οι ερωτήσεις του Basketa.gr.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ