19.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λάνγκφορντ λαμπρός την οδηγεί!

Ο Κιθ Λάνγκφορντ είναι σε δαιμονισμένη κατάσταση, μετά την Μπούργος "σκότωσε" και τον Ηρακλή και οδήγησε την ΑΕΚ σε μια σπουδαία νίκη μέσα στο Ιβάνοφειο (77-68), με την οποία παίρνει βαθιά βαθμολογική ανάσα στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ έπαιξε χωρίς τον τραυματία Σαντ Ρος κι αυτό ανάγκασε τον Παπαθεοδώρου να δώσει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στον Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος στο ντεμπούτο του έκανε πολλή "βρώμικη" δουλειά. Με απουσίες έπαιξε και ο Ηρακλής (Γκάρετ, Κακαρούδης και ο Τέπιτς, που δεν έχει έρθει ακόμα), ο οποίος πλήρωσε την αστοχία του από την περιφέρεια.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα και καθώς ο Λάνγκφορντ είχε κέφια, προηγήθηκε με 18-9 στο 6', με τον Αμερικανό να έχει σκοράρει τους 13 από τους 18 πόντους. Βέβαια είχε εκτελέσει πολλές βολές, οι πέντε εκ των οποίων (όλες εύστοχες) από ένα φάουλ που κέρδισε σε προσπάθεια για τρίποντο και μία τεχνική ποινή που δόθηκε στον πάγκο του Ηρακλή (και αποβολή του τεχνικού διευθυντή του, Δημήτρη Καρβέλα). Οι παίκτες του Ηρακλή έδειχναν εκνευρισμένοι στην αρχή, όμως στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν την αποχώρηση του Λάνγκφορντ (τον τράβηξε στον πάγκο ο Παπαθεοδώρου σε μια προσπάθεια να κάνει rotation, καθώς οι διαιτητές σφύριζαν πολλά φάουλ) και πλησίασαν.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν επίσης τη φθορά των ψηλών της ΑΕΚ με φάουλ. Πριν τελειώσει η πρώτη περίοδος ο Μαυροειδής είχε τρία φάουλ και ο Σλότερ δύο, ενώ ο Κακλαμανάκης έκανε κι αυτός τρία φάουλ πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Με τον Καββαδά να κερδίζει πολλές μάχες μέσα στις δύο ρακέτες, τον Ντέιβις να κάνει πολύ καλό δίδυμο μαζί του και με τον Χάνλαν να αρχίσει σταδιακά να δίνει λύσεις από την περφέρεια, ο Ηρακλής όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά, αλλά πέρασε και μπροστά με 27-24 στο 12' χάρη σε τρίποντο του Καλαϊτζίδη.

Για τα επόμενα 4 λεπτά ο Ηρακλής διατηρούσε το προβάδισμα παίζοντας πολύ καλή άμυνα και εκμεταλλευόμενος το ότι η ΑΕΚ χωρίς τον Λάνγκφορντ στην πεντάδα και με τον ανέτοιμο Τσάλμερς στο κουμάντο, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στο επιθετικό παιχνίδι της. Όταν όμως ο Παπαθεοδώρου επανέφερε τους Γκίκα, Λάνγκφορντ και Βλάντο Γιάνκοβιτς (ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ένωσης) και έπαιξε με τον Στέφαν Γιάνκοβιτς σε θέση σέντερ και τον Ματσιούλις δίπλα του, η εικόνα του αγώνα άλλαξε.

Η ΑΕΚ έγινε πιο αποτελεσματική στην άμυνα, ο Γκίκας τη βοήθησε πολύ επιθετικά και με σερί 13-4 προηγήθηκε με 43-39 στο 18, ενώ το ημίχρονο βρήκε την Ένωση μπροστά με 46-42 χάρη σε ένα buzzer beater τρίποντο του Λάνγκφορντ.

Το δυνατό παιχνίδι συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να αρχίσει να χάνει ψηλούς. Ο Μαυροειδής αποβλήθηκε με πέντε φάουλ, ο Κακλαμανάκης χρεώθηκε με τέταρτο και ο Σλότερ με τρίτο, κάτι που ανάγκασε τον Παπαθεοδώρου να παίξει και πάλι με σέντερ τον Στέφαν Γιάνκοβιτς. Παρ' όλα αυτά ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί, γιατί σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, δεν μπορούσε να χτυπήσει μέσα από τη ρακέτα, ενώ ήταν άστοχος από την περιφέρεια. Έτσι, η ΑΕΚ με ένα από τα γνωστά ξεσπάσματα του Λάνγκφορντ πέρασε μπροστά με 56-49 στο 25' και στο τέλος του δεκαλέπτου είχε οικοδομήσει διψήφια διαφορά (63-52), καθώς ο Αμερικανός ήταν ασταμάτητος.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Γιάννης Καστρίτης γύρισε την άμυνά του σε ζώνη 2-3 και όπως συνέβη και στον αγώνα με τη Μπούργος, η ΑΕΚ κόλλησε. Έκανε πέντε λεπτά να πετύχει καλάθι, όμως ο Ηρακλής δεν εκμεταλλεύτηκε επαρκώς αυτή τη αφλογιστία. Κατάφερε μεν να μειώσει τη διαφορά στο καλάθι (63-61) με τους Ζάρα και Σούλερ να βοηθούν, όμως ήταν άστοχος στην περιφέρεια και δεν μπόρεσε να κάνει την ολική ανατροπή. Έτσι μετά το 35' η ΑΕΚ με δύο διαδοχικά τρίποντα απο τους Γκίκα και Λάνγκφορντ ξέφυγε και πάλι με 69-61 και έλεγξε ως το τέλος τον αγώνα, καθώς ο Παπαθεοδώρου έπαιξε με τρεις κοντούς (Τσάλμερς, Γκίκα, Λάνγκφορντ) για να ανεπτεξέλθει στην πίεση. Επιπλέον, η άμυνά της ήταν πολύ πιο αποτελεσματική απ' ό,τι στο πρώτο ημίχρονο και της έδωσε τη σημαντική αυτή νίκη.

ΚΑΛΑΘΟΜΗΧΑΝΗ: Ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν ασταμάτητος και επιβεβαίωσε αυτό που από νωρίς έχει γίνει αντιληπτός. Όταν είναι αυτός καλός, η ΑΕΚ δεν μπορεί να χάσει. Στο Ιβανόφειο... παραήταν καλός. Σκόραρε 35 πόντους με 15/17 βολές και 8/15 σουτ, οπότε ο Ηρακλής δεν είχε καμία τύχη.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ηρακλής και ΑΕΚ επιχείρησαν συνολικά 52 δίποντα, 51 τρίποντα και 66 βολές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ