13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λάνγκφορντ και Ματσιούλις βάζουν πλώρη για ψηλά

Η παρουσία τους στο παρκέ αποτελεί εγγύηση για την ΑΕΚ των πολλών μπαρουτοκαπνισμένων παικτών. Κιθ Λάνγκφορντ και Γιόνας Ματσιούλις έφτασαν μέσα από τον χθεσινό ημιτελικό με τη Σαραγόσα σε αριθμούς που τους επέτρεψαν να σκαρφαλώσουν στις λίστες της «Ένωσης» στο BCL.

 


Ο Κιθ Λάνγκφορντ πέρασε μία ακόμη μέρα στο γραφείο φορτώνοντας το καλάθι της Σαραγόσα με 18 πόντους. Με αυτούς ο MVP της διοργάνωσης, έγινε ο πρώτος της φετινής σεζόν που έφτασε τους 300 πόντους, ο 6ος στην ιστορία της ΑΕΚ στο BCL που ξεπερνά τους 300 και παράλληλα έγινε ο 4ος σκόρερ της σε αυτό. Ο Αμερικανός μπόμπερ έφτασε τους 309 πόντους και άφησε πίσω του, τους Μάνι Χάρις (308), Γιόνας Ματσιούλις (έφτασε χθες τους 300) και Δημήτρη Μαυροειδή (294).

 


Ο Γιόνας Ματσιούλις από την άλλη, με τα εννιά ριμπάουντ που είχε κόντρα στους Ισπανούς έγινε ο 3ος ριμπάουντερ της ΑΕΚ στο BCL. Ο Λιθουανός έφτασε τα 170 ριμπάουντ, ξεπέρασε τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη που είχε 165 στην τριετία 2016-19 και είναι πια θέμα χρόνου, λογικά στην εξέλιξη της νέας σεζόν, να γίνει ο πρώτος αυτής της λίστας. Απέχει 10 ριμπάουντ από τον Βινς Χάντερ και 40 από τον πρώτο ριμπάουντερ της ΑΕΚ στο BCL, τον Ντούσαν Σάκοτα.

 


Ο Ματσιούλις προλαβαίνει ακόμη και μέσα από τον αυριανό τελικό να βρεθεί στην κορυφή μιας λίστας της ΑΕΚ στον BCL. Θα το κάνει εφόσον μαζέψει τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ αφού έτσι θα φτάσει τα 136 στη διοργάνωση και θα ξεπεράσει τους Ντούσαν Σάκοτα και Γιαννούλη Λαρεντζάκης που προς το παρόν μοιράζονται την κορυφή.

 


Ο Νίκος Γκίκας χρειάστηκε να φτάσει στη 14η εμφάνιση του στη διοργάνωση για να εκτελέσει βολές! Είχε 1/2.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ