25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Λάνγκφορντ και Λοτζέσκι «σκότωσαν» τη Μακάμπι

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στη δεύτερη μέρα του φιλικού τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» που διεξάγεται στην Κύπρο, κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη «λυγίζοντας» τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 87-81.

Οι δύο ομάδες που θα συναντηθούν και στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας προσπάθησαν για τη νίκη και οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν χάρη στη μεγάλη εμφάνιση των Κιθ Λάνγκφορντ, Ματ Λοτζέσκι.

Στο πρώτο ημίχρονο, η «ομάδα του Λαού» ήταν ανώτερη και έχοντας τον έλεγχο και στις δύο πλευρές του παρκέ κατάφερε να προηγηθεί 49-41, δείχνοντας να έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, με δεδομένες και τις έξι απουσίες που έχουν οι «πράσινοι» στο συγκεκριμένο τουρνουά, καθώς δεν βρίσκονται στη διάθεση του Τσάβι Πασκουάλ οι Καλάθης, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Παπαγιάννης, Αντετοκούνμπο και Λεκαβίτσιους.

Παρ' όλα αυτά η εικόνα του δεύτερου μέρους ήταν εντελώς διαφορετική. Με μπροστάρη τον Λάνγκφορντ κι άξιο συμπαραστάτη του τον Λοτζέσκι ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε σπουδαίο τρίτο δεκάλεπτο στο οποίο επικράτησε με επιμέρους σκορ 22-11 και βρέθηκε να προηγείται 63-60 στο 30'.

Η τελευταία περίοδος είχε χαρακτήρα ντέρμπι με τους παίκτες του Νέβεν Σπάχια να ισοφαρίζουν 75-75 στο 35', αλλά στο τέλος η ελληνική ομάδα ήταν πιο ψύχραιμη και με τους δύο κορυφαίους παίκτες της να παίρνουν βοήθειες και από τον Γκιστ πήρε τη νίκη με 87-81.

Οι κορυφαίοι: Ο Λάνγκφορντ με είκοσι πόντους, πέντε ασίστ και καθοριστικά καλάθια και ο Ματ Λοτζέσκι με 18 πόντους κι οκτώ ριμπάουντ ήταν οι καλύτεροι για τον Παναθηναϊκό. Χρήσιμος και ο Γκιστ με οκτώ πόντους και δέκα ριμπάουντ. Φοβερός και τρομερός για τους ηττημένους ο Τζόνι Ομπράιαντ ο οποίος σταμάτησε στους 26 πόντους.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν ανώτεροι από τους αντιπάλους του στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες, αλλά πολύ θετική εντύπωση έκανε η «πράσινη« κυριαρχία στον τομέα των ριμπάουντ. Το «τριφύλλι» μάζεψε 46 ροιμπάουντ έναντι μόλις 33 των αντιπάλων του, δείχνοντας πολύ βελτιωμένο σ' ένα κομμάτι που «πονάει» τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στην Κύπρο έδωσαν ξανά δυναμικό παρών, ενώ δεν ξέχασαν και τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Δείτε εικόνες:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ