16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λάνγκφορντ εναντίον Λάνγκφορντ για πρώτη φορά (pics)

Το Μεσολόγγι θα υποδεχθεί στο ΔΑΚ Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης» την ΑΕΚ, για την 5η αγωνιστική της Basket League, και για πρώτη φορά τα αδέρφια Κέβιν και Κιθ Λάνγκφορντ θα τεθούν αντιμέτωπα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ωστόσο, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον επί ελληνικού εδάφους. Ο 34χρονος φόργουορντ/σέντερ των γηπεδούχων και ο 37χρονος γκαρντ της «Ένωσης» είχαν ξανασυναντηθεί πριν από έξι χρόνια, αλλά σε φιλικό.

Ο Κέβιν Λάνγκφορντ ήταν εκείνος που αγωνίστηκε πρώτος στο ελληνικό πρωτάθλημα, συγκεκριμένα στον Κολοσσό Ρόδου, την αγωνιστική περίοδο 2012-2013. Ακολούθησε η μεταγραφή του στον Πανιώνιο (2013-2014), εν συνεχεία στον ΠΑΟΚ (2014-2015) και η επιστροφή του στον Κόροιβο Αμαλιάδας, το 2018. Στα 34 του, ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ αποφάσισε να έρθει και πάλι στη χώρα μας, για λογαριασμό του Χαρίλαου Τρικούπη.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ τη σεζόν 2018-2019 βρέθηκε στον Παναθηναϊκό και από πέρυσι ανήκει στην ΑΕΚ.

Η πρώτη φορά που τέθηκαν αντίπαλοι τα δύο αδέρφια ήταν το 2014, συγκεκριμένα στις 3 Οκτωβρίου, σε φιλική αναμέτρηση που έλαβε χώρα στο Ρέθυμνο και το «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο του τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης», ανάμεσα στον ΠΑΟΚ του Κέβιν και την Ούνικς Καζάν του Κιθ.

Ο Κιθ ξεκίνησε πρώτος το μπάσκετ από το γυμνάσιο Φορτ Ουόρθ, στο Τέξας. Ο Κέβιν, δύο χρόνια αργότερα, πήγε στο γυμνάσιο Νορθ Κρόουλι επίσης στο Τέξας και τη σεζόν 2004-2005 αγωνίστηκε στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Εκείνη την περίοδο ο Κιθ ήταν τεταρτοετής στο πανεπιστήμιο του Κάνσας. Ωστόσο, εκεί που ετοιμάζονταν για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι ως αντίπαλοι, στη διάρκεια της προετοιμασίας, ο αγώνας αναβλήθηκε.

Ο αδερφός τους, Τζάστιν Ουέσλεϊ, με ύψος 2,10μ. επίσης έπαιξε μπάσκετ στο πανεπιστήμιο του Κάνσας, αλλά εν συνεχεία ακολούθησε το χώρο της μόδας. Μπασκετμπολίστρια ήταν και η μητέρα τους, Σαρλίν Τέιλορ-Μασκ, η οποία εργάζεται πλέον ως σχολικός σύμβουλος.

Οι αριθμοί τους στην Basket League:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ